Japonyada Koronavirüs Sebebiyle Evsizler Baskı Altında

| On
Pazar, Mayıs 10, 2020

Japon hükümeti koronavirüs sebebiyle gönüllü olarak dükkanların kapatılması için ricada bulundu. İnsan yoğunluğunun fazla olduğu internet kafeler dükkanlarını kapattı.

İnternet kafeler kapandıktan sonra birçok evsiz, tekrar sokaklarda kalmaya başladı. Moyai Dernek Başkanı Ren Ohnishi; 2020 Yaz Olimpiyatları ertelendiği için sporcuları konaklayacak Olimpiyat alanlarının evsizlere açılması için çağrıda bulunarak çevrimiçi bir şekilde 53.000'den fazla imza topladı.

Olimpiyat alanları yaklaşık 11.000 sporcuyu konaklayabilecek kapasiteye sahip.

Japonyadaki internet kafeler kuruldukları dönemde sadece internet hizmeti verirken isteğe bağlı olarak konaklama, özel kabin, duş sistemi gibi hizmetler de vererek popüler bir hale gelmiştir.

Hükümetin bildirisine göre internet kafeleri uyumak, duş almak için kullanan en az 4.000 kişi bulunuyor.

Şehir yetkilisi Kazuo Hatananaka, "Kapanan internet kafelerden dolayı sokaklara dönmek zorunda kalan evsizler için yaklaşık 500 oda hazırladık. İlerleyen dönemde oluşacak yığılma içinde hazırlıklıyız." dedi.

Tokyo Valisi Yuriko Koike'de; Konaklama alanlarının ortaklık içeren gayrimenkul girişimi olduğunu söyleyerek birçok bölümünün satışa sunulduğunu, hastanelerde yoğun bakıma ihtiyaç duymayan hastaların barınması içinde uzun süredir bu alanların kullanıldığından bahsetti.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9