Kyoto Animasyon Stüdyosuna Saldırı (KyoAni)

| On
Cuma, Temmuz 19, 2019

18 Temmuz 2019 tarihinde Kyoto'da bulunan Kyoto Animasyon stüdyosuna şüpheli bir saldırı gerçekleşti. Şuan itibari ile saldırı sonucu 33 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi yaralandı.

Kyoto polisine göre 1989 yılından beri en yüksek ölümle sonuçlanan kundaklama saldırısı.

Stüdyo'ya saldırı esnasında "ÖLÜN" şeklinde bir adamın bağırdığı ihbar edildi. Yaralanan 41 kişi bölgedeki yerel hastanelere sevk edildi. Saldırı sabah 10:35 civarında gerçekleşti ve bu saat içerisinde binada +70 kişinin olduğu söyleniyor.

Bildirilere göre 10 ceset binanın 2. katından çıkarıldı. (5 kişi yangından haberi olmadan merdivenden yukarı çıkarken ateşlerin arasında kaldı.) Yangından ötürü itfaiye yetkilileri bina içerisinde arama yaparken zorlandığını ve çok fazla cesedin bulunduğunu söylüyor.

Etrafta bulunan kişilerce; kundaklama sonrası büyük bir patlama gerçekleşti. Binadan ciddi derece siyah dumanlar çıktı.

59 yaşında Japon bir kadın; "Saldırıdan sonra uzun saçlı ayakları çıplak ve kanlı görünen bir adam şarkı söyleyerek yere uzanıyordu" dedi. 

Saldırganın 41 yaşında bir erkek olduğu söyleniyor. Kyoto Valiliği Polis Sözcüsü, beyaz bir sıvı dökülerek binanın ateşe verildiğini onayladı.

Kyoto Stüdyosu'nun (KyoAni) bugüne kadarki önemli işleri: 'K-On', 'Suzumiya Haruhi No Yuutsu', 'A Silent Voice', 'Clannad' ve 'Kobayashi-san Chi No Maid Dragon'


Olayın etkisi azaldıktan sonra KyoAni şirketinin başkanı Hideaki Hatta "Kalbimize büyük bir yara verdi, şiddete başvurmanın sebebi nedir, ne yararı var?" şeklinde konuştu. 

Anime hayranları ve saldırıya uğrayan kişilerin aileleri sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajları gönderip #PrayForKyoAni etiketini başlattı. Hayranlar şirkete yardımcı olmak için öğlen 14:00'dan sonra yardım kampanyası başlatarak an itibari ile 950,000$ dolar topladı.

Japon başbakanı Shinzo Abe twitter hesabında "Çok fazla insan öldü ve yaralandı. Bu çok korkunç söyleyecek bir söz bulamıyorum" dedi.

Halk saldırıyı yapan kişinin ölüm cezası ile çarptırılmasını istiyor. (Japon anayasası içerisinde net bir şekilde uygulanmasada kasıtlı olarak ahşap evleri ateşe verip zarar veren kişilerin ölüm cezası ile çarptırılabileceği maddeler bulunuyor. Nitekim 2008 yılında Osaka'da benzer bir olayda 16 kişinin ölmesine sebep olan kişi idam cezası aldı.) 

Yaşanan saldırı yüzünden Japonya, anime ihracatında sponsor desteğinin azalacağını düşünüyor.

Waseda Üniversitesi yangın uzmanı NHK'ya verdiği röportajda, binanın içerisinde döner bir merdiven olduğunu bu sebeple yangının hemen yayıldığından bahsetti. 

~ ~


19 Temmuz 2019 - Binanın yakınlarında iki benzin tenekesi, bir sırt çantası, bir el arabası, 5 adet uzun bıçak bulundu.

Saldırganın polis ile geçen diyaloğunda bağırarak kendisinden birşey çalındığından bahsettiği söylendi. Bugünkü görüşmelere göre KyoAni stüdyosu saldırganın mangalarını çalmış. Soruşturma devam ediyor.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9