Aşk'ın Kaç Bütünü Vardır ?

| On
Pazar, Nisan 12, 2015
Aşk kaç'a ayrılır kaç tanedir? Bu aralar aşk tanımını çok sorguluyorum. Aşk'a inanmamak veya aşktan soğumak değil olayım aslında tamamen aşkın ne olduğunu öğrenmek için yapıyorum bunu. Aldığım yol beni aşk ve dinin aynı yerde olduğunu düşündürdü. Aşk sorgulanabilir mi? Aşk çoğulmudur, tekil mi.. Aynı anda birden fazla kişiye aşık olmak gibi söylemiyorum.

30 yaşında bir kişi sadece ama sadece hayatında tek kişiye aşık olmuş olabilir mi? 7 milyar insanda belkide 500bin kişi bile böyle değildir. Bu işi pek matematiğe döküp saçmalamakta istemiyorum. Aşk gelip geçici birşey olduğu halde neden hep aynı hisleri hissediyoruz? Neden aşklar sonlanıyor. Bu işin içine felsefeyide katmak istiyorum. Aşk - Din - Felsefe. Tüm evrenin bunlardan oluştuğunu bile düşünebilirim şuanda. Aslında bu yazıyı pek mutlu ruh halinde de yazmıyorum. Hatta ben bunu yazıkdıktan sonra 4-5 kez daha toparlayıp editleyip sunacağım, bunuda biliyorum.

"O" size aşık olduğunda, sizden önce aşık olduğu kişilerede aynı davrandı, neden. Neden hayatın en saçma yerlerine takılıyorum bilmiyorum. Hiç birimiz bir bebek temizliğinde, saflığında değiliz. Sizden önce aşık olduğu kişilerde de nefesi kesildi heycanlandı geceleri uyuyamadı ve sadece o an aşık olduğu kişiyi düşündü. Hepsinin sonuda aynı olacaktı ve oldu. Aksini iddia edebilir mi kimse? "O" kişisi onlarada aşık oldu, sizede oldu. Hepsinin sonunda da bir ayrılık oldu, yani hepsinin sonu birbirine yakın oldu. Çekememek, katlanamamak, hakimiyetini bırakmak ve büyük patlamalar, tartışmalar. Ve Son geldi. Tekrar birine aşık olup aynı hisleri yaşayacak. Belki hayatına biraz daha tecrübe katarak.

Ama neden. Neden aşk sadece bir kişiye hissedilmiyor. Neden bünyemiz böyle? Dinden ayrılan kısmıda budur belkide. Dinde tek aşk ve sonsuzluğa kadar gitme halidir. Ama bu sadece sevgiden değil birazda korkudan olduğu için böyle. Hayatınızda sadece birisi olsa ve o kişiyle, kimsenin duyamayacağı bir yere düşseniz, ancak o kişi sizden çok güçlü olsa yaşamınızın bir kısmı onun elinde ve size kurallar koymuş olsa, ondan nefret mi edersiniz. Yoksa korkuyla ona alışarak yaşamaya "dönüşen bir aşk"a mı? Neye dönüşür hiç bilmiyorum. Belkide bildiğim şeyi diyemiyorum. Diyemiyoruz.. Geçmişi bizi kötüye çeken bir imge olarak düşünebilirmiyiz. Sorgulatan gibi? Sorguladıkça işin içinden çıkılmaz bir hal alan durum. Tek bildiğimse aşk duygusunun çok güzel olması yanında çokta kötü bir duygu olduğu. İnsanın zayıflığı kendi tekrarı ve hakaretidir. Kötülemiyorum diye başladığım konu neden böyle kötü bir hal aldı. Gerçekten kötülemiyorum. Kötülemek istemiyorum. Bir türlü içimi tam anlamıyla dökemiyorum.

Aşk güzel bir his diğer duygularda olmadığı kadar.
Sizi, aklınızın bile alamayacağı, önceden olmadığınız kadar farklı yapacak bir duygu.
Ama aşk'ın arka tarafını bilmek? Bunu hiç yapmışmıydınız.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9