Sekai Seifuku ~Bouryaku No Zvezda (Anime Tanıtımı)

| On
Salı, Nisan 07, 2015

Tür: Aksiyon, Macera, Askeri, Komedi
Yönetmen: Tensai Okamura
Yazar: Meteor Hoshizora
Şirket: Tokyo MX, GTV, GYT, MBS, TVA, BS11
Bölüm Sayısı: 12
Puanım: 10/7

Animeyi ne kadar fazla izlemek istediğimi hatırlıyorum ancak çıktıktan sonra niyeyse izleme fırsatı bulamamıştım. Zaten o çıkışındaki havayı, çıkışından sonra kaybetti (buda tutulmadığını gösteriyor) bana öyle gelmişte olabilir tabiki. :P Ancak benim popüler olmayan animelere karşı zaafım var zaten o yüzden sorun yok. :D Linklere bakarsanız ozaman bile biasımı seçmişim ve o oldu gene hahahaha.


Diğer izlediğim animelere göre farklı havası var gibi geldi, daha garip görünüyor. Fantastik, devrimci bir devlet karşıtı havası var. Olaylarsa tamamen ne olursa olsun, dünya feth edilmeli modunda. Zvezda ekibimizde bu iş için uğraşan bir kaç yetenekli insan topluluğundan oluşuyor. Çoğunun ya kendisine ait eşyaları yada donanımlarıyla birlikte özel güçleri mevcut. Liderleri Kate ise tam bir cute çok tatlıııııııııııııııı XD Ama Plamyayıda çok sevdim işte zaten o linklerde de onu biasım olacak demişim askdjaksjda. (Kahküllü sert ama içinde kawaii olan karakterler hoşuma gidiyor. >_<)

Adeletin savaşçıları isimli başka bir örgütse, Zvezda'yı durdurmak için çalışıyor. İleride büyük savaşlar çıkacağının bir göstergesi olsa gerek. Ama ilk 5 bölüm boyunca sadece üye ve insan tanıtılıyor. Zaten 12 bölüm, nasıl olayları sığdıracaklar yoksa saçma olmaklamı yetinecek görmek istiyorum. Plamyanın soğukluğu ve cuteliğinin çıkışı. Hahahaha XD Kız maid-sama çıktııı! Ama iğrenç yemek yapıyor. T^T  Yemekleri o kadar kötüki sansürlü olarak gösteriliyor aslkjdaslkjflakjglkjadglkajg. Ben genede yerdim tabi. :(


İlk olayımız sigara vakası. Biraz abartılı şeyler olsasda (sigara yüzünden ölümler, halkların ayaklanması, çatışmalar..) Keşke olsaydı diyeceğim birşey. :D Batı Udogawada ayaklanma çıkar ve bizim Zvezda ekibi bu olayın lideri olarak kentte insanları toplayarak anti-sigara şeklinde yayılırlar. Büyük olaylar sonucunda sigara içen tek bir kesim kalır ve bunlarda bir bina içerisinde vakit geçirirler. Ama bu binanın söylentisi internette hızlıca yayıldığı için, Zvezda ekibide bulur. Bitirişini çözemedim hikayenin çünkü çok saçma bir şekilde şu şu olur ve böylece olay kapanırrrrrrrrr. Yaptı. Gerçekten böyle yaptı yazar! :O FETH EDİLDİ! (Kısmen..)

Animeyi yavaş yavaş anladığımı düşünmeye başlıyorum. Ya nasıl desem istediği şeyi böyle büyük mentalitesinde değilde, herkesin anlayabileceği birazda küçük yaş kitlesinede birşeyler söylemek istercesine yapılmış kurgusu. Ana amacı sosyal mesaj vermek olduğuna eminim. Sigara meselesinden sonra.. 2. olaysa insanların içlerindeki karamsarlıkları, onlara olan korkuları ve bunu yenmelerini sağlamakla ilgiliydi diyebilirim. İnsanların zayıflıklarından korkmak yerine yanındaki kişilerden destek alarak buna karşı gelebileceğini görebiliyorum. Bana bu mesajı verdi. Bu mesajı verirkende çok iyi bir şekilde roboko ve natashayı bizlere tanıttı. :"

Ak'çılar (saşldkaslkda siyaset konularına gidiyo aklım ama aslkdjakg Adalet savaşçıları işte..) Meydanlara çıkıyorlar artık. :P Bu üyelerin kim olduğunu bulma zamanııııı. Mor saçlı olanın, Asutanın sınıf arkadaşı olan Komadori olduğundan şüpheleniyoruz, Asutayla birlikte. Ama son kapışmada yüzü açıldığında başkasıydı. Komadorinin banyo sahnesinde de maske kullandığını ve üstlerinden sağlam bilgilerinde geldiğini görünce kesinlikle onun KOMADORI!!! Olduğunu söylüyoruz. U_U Asuta'nın kızın yüzü açıldığında pişmanlık içine girmesi ve niye kurtardımki, ben başkası için yaptım bunları tepkisi.

Okuldaki hazine klubü ve hazine avı sonrasında, Kate'in gerçek yüzü ortaya çıkmaya başladı. İlk bölümdeki özel seçilmiş kişi, dünyayı feth edecek lafları artık daha geçerli. Udo taşları bulunduktan ve sırrı çözüldükten sonra Kate onlara ulaştığı anda, kocaman büyük bir titan haline dönüştü. Ancak hala anlamadığım birşey var. Gerçekten anime boş ama izletiyor. Ayrıca çizimleride çok hoş. Hemde mekan çizimleri gerçekten çok iyi.. Her bölüm sonu çıkan Odin kimdir? Özel manken modunda kendini tanıtarak sürekli çıkıyor. Hazine ve Udo olayınında kendiliğinden çıktığını sanmayın. Böyle bir gerçeklik olsada herşey Adalet savaşçılarının planlaması sonucunda oluştu. Ancak işler büyüdüğünde Tokyo askeri gücününde olaya dahil olduğunu görüyoruz.

Adalet savaşçılarından Ak Şahin geldiii! Kumandan o erkek sesi olan kişi oymuş yanii o--o Akçılar (aslkdjaksljg) işi bitirmek istiyorlar artık. Zvezdaya karşı yani Ak Şahinin gerçek adı da bu arada Kaori olduğunu öğreniyoruz. Bu bölümdeki hikayemizse Zvezda ekibini ayrı ayrı bir şekilde yakalanıp ele geçirmek. Kaori, Kate'nin en sevdiği anime karakterlerinin olduğu bir stand ve eğlence yeri oluşturarak ilgisini çeker. Kate'de tabiki o tatlılığıyla birlikte delicesine etkinliklere katılıp kazanır. Kazananda ne kadar şanslıdır ki baş anime karakterini evinde ağırlama hakkı kazanır ve bu kişide Kate olur.. Ancak evleri üs olduğundan dolayı, Dva ve diğerleri eve getirmek istemezler. Kaori durumu fark eder etmez yeteneğini kullanıp aletini çıkartarak orada bulunan üyeleri hipnoz eder. Üs'e geldiklerinde hepsi dondurulmuş insan gibi hareket ederler ve birşey yapmazlar. Daha sonra plamya eve gelir durumu fark eder kavga başlar. Üssü kurtarsada tüm sırları ve yerleri artık Adalet savaşları tarafından bilinmektedir. Ayrıca şu Yasu'ya çok sinir oluyorum hiç bir işe yaramadığı gibi olayları dahada kötüye sürüklüyor.

Zvezda ekibi parçalanıyor.. Tokyo askerleri + adalet savaşçılarının birleşmesi yöneticilerin de olaya dahil olmasından sonra Zvezda ekibi giderek dağılmaya başlar. Desteklerini kaybettikleri gibi üs'lerinide kaybederler. Bununlada kalmaz, hepsinin toplu şekilde kaldığı yerde ortaya çıkarak baskın yerler. Bu sırada Gorou ve Roboko üyeleri korurlar. Diğer üyelerde Kate'in başına birşey gelmemesi için kaçarlar. Animede savaşlar heyecanlı yapılmış onu demek istiyorum ancak, Gorou ve Roboko kaybediyor. :( Robokoya tekme falan atıp dalga geçiyorlar birde sinirim bozuldu. :( O duygusal insansı bir robot. Cebinden fotoğraf bile çıktı ya of.

Biraz ekibimizin geçmişine gidelim, kim nedir kim ne değildir. Bence bu grubun lideri Gorou'dur. :D Çünkü üyeler sanki onun etrafından toplanmış gibi. Gorou aslında Yakuza lideri gibi birisi. Yasuda o dönemlerde çok kötüyken Gorou tarafından kurtarılıyor. Gorou'nun aşık olduğu kişi veya kendisini adadığı kişi diyeyim :P Mafia ailesininde lideri gibi birşey. Plamyada onun kızı. Plamya onun kızı diyorum çünkü o kadının ölümünde elinde anne yazan çizimler falan yere düşerken ve ağlarken görüyoruz. Zvezda ekibini geçtim. Adalet savaşçılarındaki lider bile Gorou'nun tayfasından çıkma birisi.. :o Bunları görünce doğal olarak acaba diyorum lider Kate değil mi aslkdjaga onun sadece hedefleri var.

Tekrar dönelim ekibimize neler oluyor? Çok uzun süre ayrı yaşıyorlar. Gorou öldü sanılıyor. Yasu örgütü satıp (ölmemek için her zaman ki gibi kendi çıkarlarından =_=) Tokyolu askeri ekibe yardımda bulunuyor. Natasha ise, Tokyo örgütünün eline geçirilmiş olarak rehine halinde. Plamya ve Kate sokaklarda birlikte yaşıyorlar. Zvezdaya sadık olan kişilerdende gittikleri yerlerde yemek vb yardımlar alıyorlar. Dva ve Komadori'de beraber sokaklarda yaşıyorlar. Komadori, adalet savaşçılarından olsada biraz onları satar hala geliyor. Dvaya aşık.. Ki Dvada ona bence. Yani kısaca işler ilginç bir hal alıyor. Ama son darbe yapma günü geldi. Dva'nın başkan babası, topraklarını genişleterek tüm Japonyayı ele geçiriyor. Zvezda ekibini böldüğünü tam olarak bildiği içinde onlarıda takmamaya başlayarak büyük bir toplantı eşliğinde Japonyayı ele geçirdiğini kanıtlayan anlaşmayı imza atarken, Kate ve Plamya mekanı basıyorrr! Kapışmaya giriyorlar. Ama bu adamda normal biri değil özel güçleri var.. DVA!!! Dayanamayıp oda içindeki duygularla mekanı basmaya geliyor. Gorou ölmüyor tekrar düzeliyor oda mekana geliyor. Natasha tutsaklığından kurtulup robokoyu düzeltip geliyor. Herkes burada, bu savaş kazanılmalı!!!!!! Her ne olursa olsun dünya FETH EDİLECEK!

İzlemek için vakti kaybımı, değil diyorum çünkü zaten 12 bölüm. Ama hikayeleri çok dolu değil, daha iyi bir senaryo çıkabilirdi. 2. sezonuda gelecek muhtemelen yeni rakipler çıkıyor. İzleyin derim. Keyifli seyirler.

Şimdi yazımıda okudum, yazımda çok boş olmuş. Ama gelip birşey anlatamıyorum ki. Anlatacak birşey yok.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9