Gerçek Hayattan Uzak Kalamıyoruz

| On
Pazar, Ağustos 10, 2014
Her ne kadar Japon hayranı hatta milliyetçisi olsam da, Kpop ile ilgilensemde özellikle şu günlerde olduğum ülkeden kopuk yaşayamıyorum.

Neden yaşadığım bu ülke topraklarında insanlar din ideasından, korkulu rüyalarından, ve kendilerini yeniliyememekten çıkamıyor? Bu kadar basit bir ülkemiyiz, yoksa hep öf pöf yapıp kolaya kaçan bir milletmiyiz. Biz neden böyleyiz.. Böyle konuşmamın sebebini biliyorsunuz, Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Komik birşey söyleyeyim mi size? Bugün Somada o kadar işçi ölmesine rağmen ve başbakanın, olur ya böyle şeyler geçmişe baktığımızda diyip 150 yıl öncesinden şaka gibi örneklerini işitmiş bu yer son anda erdoğana kaptırmamakta kurtardı. En azından oh birde rezil gibi ona verdiler demiyoruz ama süper bir fark olması gereken bir yer bence. Bunu yaşayan millet, hala o diyorsa. Kusura bakma ama ağza alınmayacak şeyler demek düşüyor bana da tutuyorum gene kendimi.

Şuanda çok fazla sağlam destekli gösterebileceğim şeyler söylemeyeceğim ama istesem yapabilirim, hem sayfamın hemde kendimin bu kadar ağır siyaset içermesini istemediğim için bunu yapmıyorum genede örneklerde vermek istiyorum. Bu kişi israile "one minit one minit" diye karşı çıkmış gibi mavi marmara gemisiyle biz onların yanındayız falan diye gövde gösterisi yaptığı ancak daha sonra çıkan verilerde İsraile hem donanımsal hemde yakıtsal (uçaklar için) destek verdiğini görüyoruz. :) Araştırır bakarsanız görürsünüz. Bu dinle dalga geçtikleri bakara-makaralara girmiyorum bile. Yahu ben ortamda dine hafif uzak olduğum an ateistsin bilmemnesin sen şusun sen böylesin diye laf yapanlar niye bunlarda susuyor?

Borsadan anlayanda yok tabi cahil olunca insanlar. Ben 4 yıldır borsayla ilgileniyorum, bunun tek sebebi aldığım teknolojik ürünlerin ve albümlerin fiyatlarını net anlayabilmek için. Evet $ veya diğer para birimlerinin ne kadar olduğunu? Yakıtın ne kadar olduğunu biliyor mu bu oy kullananlar? Tamam cumhurbaşkanlığı seçimi bu abartıyorsun diyeceksin ama bizimde patlama noktamız var. Akp nin piyasada nasıl görüşleri olduğunu biliyor mu bu oy verenler? Özel sektörü desteklediğini liberal ekonomiyi savunduğunu biliyorlar mı? Liberalizmin ne olduğunu biliyorlar mı ? Ülkenin içinde bulunan her toprağın "gelişmek" adına özel sektöre satılması demektir. BUNU BİLİYORMUSUNUZ? Şuanda kullandığınız türk telekomun kimin elinde olduğunu biliyormusunuz?

Bilmiyorsunuz çünkü sizin zihninizi bulamışlar yada cahilsiniz bunun başka açıklaması yok. Al sana faşistlik. Ama bunu zaten birilerinden ötürü daha iyi biliyorsunuz değil mi? Nedir bu arap ümmetçiliği? Nedir bu arap fanteziniz sevginiz. Dünyada insanları en çok satan millet yahu böyle bir millet yok bile. Türklüğü bitirmeye çalışıyorlar sadece. Göktürk nedir falan biliyor mu şuanda bu topraklarda yaşayanlar? Ben diyorum Japoncuyum gerçekten bazı lanet insanlar yüzünden dahada soğuyorum ülkemden. Çünkü utanıyorum artık ben.

Sosyal bir paylaşım sitesinde yazdığım şu yazı;

"Hani istanbulda mesela akp kazanmış. Açıp içine bakıyorsun 

fatih eyüp ümraniye zeytinburnu sultangazi gaziosmanpaşa bayrampaşa

Bu yerlerde hep aflarına sığınarak söylüyorum %85i cahil okumamış dini için ailesini bile kesebilecek, akşam 10 dan sonra asla sokağından bile geçilemeyecek yerler. Ondan sonra bakıyorum kime oy vermişler. Hani insan üzülemiyorda.. Cahil hep cahil. Köylüsü hep köylü. Sen kitap bile okumamış adama demokrasi veriyorsun e tabiiiiii

Birde beşiktaş, kadıköy, şişli bakıyorsun...

Hayvan haklarının bile %100 yaşandığı kedilerin köpeklerin bile mutlu gezdiği insanların mutlu olduğu yerler ya ondan sonra gene oturup düşünüyorsun türkiyenin yarısı neden cahil diye. 

Üzülmüyorumda artık çünkü herşey belli insan belli türkiyede... Dediğim kesimlerde oturan %15 lik kesimin affına sığınıyorum ve sevgilerimi iletiyorum "

Anlaşılamıyorum ben hala değil mi?


Evet bizler genç ve gerçeği gören nesilleriz beynim asla saçma sapan insanların görüşleriyle yıkanıp kapanmayacak.

Sadece demek istediğim şey bu topraklarda yaşayan herkes için emeği olan ATATÜRK için üzüldüğüm. Şu insanları görseydi keşke ve birşeyler yapabilseydi. Saçma sapan muhalefet partilerinide bir güzel elden geçirirdi. O konuya değinmiyorum bile çünkü o kadar ciddileşmek istemiyorum. Anlatabileceğim zaten herkese gitti.

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9