[Japonca Film / 2 Seri] Bokura ga Ita Kohen-Zenpen / 僕等がいた 後篇

| On
Cuma, Ağustos 15, 2014
Part 1:



Çok sevdiğim birisi sayesinde başladım bu filme. Beraber izlediğimiz ilk film oldu. Belki geçmişizde benzer yaşadığımız çok olay vardı..Tabiki hiç bir şekilde sonum böyle olsun veya bunun yanından bile geçsin istemiyorum

Ana erkek karakterimiz Yano, Nana Y, aşık olur ve bazı olaylar sonucunda onu kaybeder. Ancak hayatına ve okuluna devam etmelidir. Nede olsa okulu ve hayatı aynı şekilde gidiyor. Aslında kendisi çok talihsiz bir çocuk. Dünyaya bile istenmeyerek gelmiş. Annesi sırf kocasını kıskandırmak ayrılmamak için hep koz olarak kullanmış onu, ve evlenmeden çocuk yapmış olmalarına rağmen. :" Bir işe yaramamış tabi. Hem Yano doğmuş hemde annesiyle adam ayrılmışlar.
Okulun en popüler erkeklerinden olması ve hiç bir şekilde okulun içinde takılmamasıda ayrı bir havası. :P Bunun yanı sıra kendisi aynı bana benzeyen (karakter olarak) bir arkadaşa sahip. Onun adıda Takeuchi.. Bu çocuğu kendimi çok benzettim ileride yazacağım nedenini.. Yano, yaşadığı şeyleri unutmak istemektedir ama hala yaşadığı izleri unutamaz. Tamda bu sırada diğer ana karakterimiz olan Nana T. Karşısına çıkar.. En komik sahnelerden birinin yaşandığı, 100 olan notun 0 görülmesi ve Nana'nın (Nana-chan diyeceğim onun için diğer Nana'da Nana-san filmdede böyle bir muhabbet var.) iç çamaşırın görünüyor buradan! Lafının yaşanmasından sonra ikilimiz arkadaş olmaya başlarlar. Nanachan yavaş yavaş arkadaşlıklarının ilerleyen döneminde, Yanoya aşık olmaya başlar. Ancak Yano Nana-san'a hala anlamsızca aşıktır. Nana-chanı sevsede onu gerçekten aşık olarak sevip sevemeyeceğini bilmemektedir. Nana Y aslında ölmüştür. Ölümüde eski sevgilisiyle birlikte gerçekleşiyor. :/ Nana Y ve Yano'nun ilişki durumu çok garip ve üzücü ciddi bir aldatma ve güvensizlik meselesi var. Çocuğun yaşadığı şeyler üzücü ve zorda olsa destekleyemiyorum.. Yano kızları üzen popüler bir çocuk benim gözümde.. Sırf yaşadıkları.. Sorunlar yüzünden Nana Y (Nana-san yanii!) 'nin kardeşiyle çıkıp yatmış birisi. U_U Ve o kızda baştan beri Yanoyu seviyormuş.. Popüler çocuk herkesle çıkar havası var işte pıh!

Gelelim Take sorunsalına ve neden benzettiğime. Bu çocuktan her kıza lazım o kadar!!! T^T Aynı kendim gibi hissediyorum onu.. Nana-chana aşık olmasına rağmen diyemedi hiç.. Yano onu her üzdüğünde Nana'nın yanında olan kişi gene Takeydi. Onu kıramayan. Kendisini sevmediğini bilsede hep ağladığında kötü günlerinde olan Takeydi. Ve onu hep seviyordu, ama söyleyemiyordu işte. Çünkü Nana, Yanoya aşıktı. Take o kadar iyi kalpliydiki. Sırf Nana mutlu olsun diye Yanoyla aralarını bile yapmaya çalıştı. Hep o orada, yanına git bugün üzgündür Yano diye gezdi. Hiç bir zaman gelipde diyemedi ki ben seni seviyorum, sana aşığım. Filmin ilerleyen saatlerinde demeyi denedi. Sonuç başarısızlıkla sonuçlandı.. İşte Take seni bu yüzden kendime benzetiyorum. Ama senin kadar iyi değilim.. Ben sevdiğim insan için sadece o mutlu olsun diye bu kadar safça onu sevememişim. O mutlu olsun diye onun mutlu olacağı başka birine götüremedim. Götürememde o kadar iyi olamıyorum.. T_T Ama sen bana çok benziyorsun..

Ayrılma günü yaklaşıyor. Liseden mezun oluyorlar.. Yanonun annesi tek yaşıyor ve Tokyoya gidecek. Üniversite için seçimler yapılmalı. Yano annesi ve kendisi için Tokyoya gitmeyi seçiyor. Nana-chansa her zamanki mutluluğu ve sevgi dolu haliyle mutlu olmasını istiyor sadece.. Neden bu kadar safsın ki? Seninde mutlu olman gerekmiyor mu? Neden kötü not aldığında bile senden kötü alanın yanındasın, neden hep üzülenin yanındasın.. Bu kadar sevgiyi nasıl buluyorsun.



Part 2:


Hayatta neden hiç birşey istediğimiz gibi gitmez? Yönetmenimiz Yano'nun bu dramda, ölmekten bile beter edilmiş bir karakter olduğunu Part 2 de göstermiş oluyor bizlere.. Bir insan hayatta neden herşeyi kaybeder veya kaybetmemek için kendisini kaybeder... Hayat neden bu kadar acımasız ve zor. Yanomuzun annesi yoğun hayatında, taşınmasından sonra tüm işleri kötü gitmeye başlar (Taşınma olacağından dolayıda Yano okulunu Tokyoda seçer) İlk başta işten çıkarılması ve daha sonra kansere yakalandıktan sonra hem kendisi hemde Yano perişan olmaktadır. Bu kadar olay yetmiyormuş gibi birde kocasının diğer eşi yani kısmen Yano'nun üvey anneside onları ziyarete gelir. Annesi delirmeye başlamıştır. Yanoyu kaybetme korkusu hayatta sürekli düşüşleri ve yaşadıkları onu paranoyak biri haline getirir ve sonunda "intihar eder". Yano artık Nana Y'den sonra annesinide kaybetmiştir. Daha kimi kaybedecek? Daha ne yaşayacak. Nana Y'nin kardeşi.. Evet oda Yanoya tutkulu bir şekilde aşıktır ve tam bir stalker gibi Yanoyu gittiği her yerde bulur. Nana-chanda bu sıralarda tek başına hergün 5 dakikada olsa Yanoyla birlikte telefonda görüşmektedir. Uzaktan ve telefonla bu ilişki daha ne kadar devam edecektir.. Yano'nun yeni hayatı, yeni ortamı ve yeni okulu. Onun için daha zor zaman demek. Nana Y'nin kardeşide son hamlesini yaparak uzun konuşmaları ve yaklaşımlarından sonra Hoşçakal diyerek ayrılır. Ancak Yano artık kimseyi kaybetmek istemez ve onunda kendisini öldüreceğini düşündüğü için elinden tutar.. Bırakmaz.. Beraber yaşamaya başlarlar. Bu durum Nanachana denemez. Bu yüzden ondan uzaklaşmaya başlar. Take.. Herşeyi gene düzeltmek Takeye kalır. 

Keşke bir kalbi düzeltmek bu kadar kolay olsaydı? Sonu hakkında size spoiler verip işin havasını kaçırmak istemiyorum. :) İzleyin.. Güzel ve korkutucu bir film. Hayatın acımasızlığını gözler önüne seriyor. Klasik Japon dramlarındanda farklı bir havası var pişman olmayacaksınız.




Bu gifleride attım ama öyle attığıma bakmayın. Sizi birisi eğer gerçekten üzüyorsa ona körü körüne bağlanıp hayatınızı mahvetmeyin. Sizi daima gerçekten sevecek birileri olacaktır.
Bunu unutmayın..
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9