Kadına Şiddette Dünya Markasıyız (Kısa Film + Konuşma) / Japonca Kurs Etkinlik

| On
Pazartesi, Aralık 30, 2013


Not: Fotoğraflar anlık ve zor şartlarda gizli veya müsait değilken çekilmiştir bu yüzden kaliteleri veya iyi çekimleri bulunmamaktadır. Fotoğrafların amacı sadece ortamda bulunduğumu gösteren niteliktedir.

Ülkemizde bildiğiniz üzere bazı birinci olduğumuz konulardan bir tanesi kadına şiddet.. Ülkemizdeki bayanların, erkekler konusunda hakları var gibi görünsede ne yazikki yok. Geçenlerde sınıfımıza ünlü kısa film yönetmenlerinden bir tanesi geldi. Kendi normaldende uzun olarak çektiği filmi daha fazla ses getirebilsin diye, kısa film olarak ilk önce 9 dakika sonrada 3 dakikaya indirerek, insanlara ve türkiyede yaşayan kişilere durumu anlatmayı çabalıyor. Kısa filmde, tek bir konu ve gerçeklikten uzaklık yok. Daha çok gerçek yaşamdan kesitler canlandırılmış ve ülkemizde yaşayan kadınların zorluklarından bahsedilmiş. İlginç gelen bir konuysa, bir kaç örnekteki erkeklerin boşandıkları veya boşanacakları eşleriyle aynı seviyede olup hatta çoğunun okumuş, öğrenmiş insanlardan oluşması. Öyle bu kötülüğü sadece cahiller yapmıyor yani. Gerçekliklerini nasıl biliyorum diye soracak olursanız da bindirme yoluyla, sahnelerin önünde yaşanmış olayların davalarıyla ilgili minik yazılar veriliyordu. (İzlerken)

Ama kötü olan durumsa, yönetmenimizin ülkemizde kısa filmin tanıtılmasını okullarda vs gösterilmesini isteyip devletle irtibat haline geçmeye çalıştığında, hiç bir sonuç alamaması ve hatta, artık makamlara gidip bu işi sorarken güya maillerinde virüs olduğu ve kısa filmi açamadıklarını söylemişler.. :" Bizde yedik? Yemiş gibi olalım.. Tabi bu yapıtı kaybetmek istemediği içinde yabancılarada yollamışlar ve fransada bir kitle tarafından bayağı izlenmiş ve insanlara bilgilendirme yapılmış. İşte bir önceki yorumumdan bahsettiğim üzere, bu olay cahillik yani okumamışlıktan gelen cahillikten oluşmuyor, bu yüzden kesinlikle insanımızın bu konular hakkında bilgilendirmeye, neyin doğru neyin yanlış olduğundan haberleri olması gerek, hatta daha ileri gidiyorum bunun okullarda dersleri veya psikolojik eğitimleri olmalı. Erkekler kadınlardan üstün değildir, kadın özeldir. Kadın dünyadır. Benim klasik kendime ait olan bir laftır bu. Kadın neden dünyadır? Çünkü olmasalardı bizlerde olmazdık, kimse olmazdı. Erkekler tarafından el üstünde tutulup en iyi saygıyı hakeden kişilerde onlar.. Bizim cahil, psikolojik sorunları olan erkekler (hemcinslerim) ne yazikki, işinde, çevresinde, ortamında alamadığı veya yapamadığı şeyleri eşine uygulama hazzını yaşamak istediği için kültürü ve eğitimi ne olursa olsun eşine zarar verme potansiyeline sahipler. Kısa filmde de bahsediliyor, ülkemizde diğer eksik olan konuysa bu tür davalarda ki devletin görüşleri.; bayağı bayağı kötü.. Hani dava açılıyor kadın boşanmak istiyor, şiddet vs hakları tamam korunuyor ama, o kadının eşi psikopat ve tehtidler alıyor, koruma almak (bodyguard) için devlete başvurduğunda %50 dikkate alınmıyor, kendi başının çaresine baka dönüyor işte..


Ben sinirimi bozacağım daha kadınlara saygısızlıklarla ilgili konuşursam zaten biliyorsunuz beni anında deliririm üzülen bir kız gördüğümde. Umarım türkiyede gelişecek bu konularda kadının (bayanın) ne kadar değerli olduğunu anlayacak. İnanıyorum daha fazla kadınların üzülmeyeceğine, korkmadan boşanıp hayatlarını daha iyi, hapislikten uzak şekilde yaşayabileceklerine.. Umarım hepsi olacakta bizim ülkemizde böyle semineler yapılarak birşeyleri düzeltmek adına insanlar hayatlarını harcamayacak. Zaten olması devletin koruması, neyi nasıl davranacaklarını öğretmesi gerekiyor.. (Avrupada öğretmiyolarda işte sonra avrupa özentisi melon olmayalım daha neler yazardımda detaya girmeyeceğim...) Bu yazımı okuyan kızlar, siz siz olun ne tip ne para için görünüşü iyi olsa bile asla karakteri iyi olmayan biriyle beraber olmayın, evlenmeyin.. Yoksa gerçekten üzüleceksiniz biliyorum. Tip olayı lise sonrası veya üniversite 1 sonrası düzeliyor, artık karakter arıyorsunuz merak etmeyin..



Bu kadar karamsarlık ve üzüntü yeter. Daha güzel haberlere geçelim yıl sonu biterken.. Son 1 ayda asosyallikten > sosyalliğe geçmeyi hedefledim ve birazda olsa başardım. Şimdi 2 ay boyunca tekrar asosyal olma zamanı.. Hahahah :D (Böyle diyorum da ben asosyalliğe çok alışmışım dışarda 4 saatten sonra fazla kalınca garip birşeyler oluyor bana başım ağrıyor, koşa koşa eve gidesim geliyor.. Aasdalksdjas :D) Bu etkinliğimizde geleneksel kursumuzun partilerinden bir tanesiydi. Kurs zamanına bu tarihler geldiği için yılbaşı etkinliği, oyunlar, yemekler falan derken ilginç ama eğlenceli bir etkinlik oldu. Yarışmalardan bir tanesine bende katıldım ama hala okumaya çalışıyorum, Japonca hiragana ile onlara özgü tekerlemeler falan vardı okumamız gereken, bayağı koparttım insanları okurken (Aslında çıkmayacaktım sensei çağırdı diye gittim + utangaçlığımızı yenelim biraz :P) Geçen seneki gibi PS üzerinden dövüş oyunları kapışmakta olsaydı, ben kendimi onlara da hazırlamıştım hahaha.

- (Eksi) >> yemekleri çok beğenmedim, çoğu şey türk havasındaydı cidden. Daha güzel olabilirdi. Ama öyle bir ortam, etkinlik ve eğlencelerde bulunduğum için mutluyum. İnsan kendisi gibilerle yanyana oluyor en azından.

İkinci yeni gelen öğretmenimizde, kendi aile dostu bir Japon getirdi. Onunda 2 tane kızı varmış çok tatlılarrr hemde ben 3-4 yaşında olanı çok tatlı bulmuştum, bazı hareketleri aynı ben. Annemin peşine takılmak bacağının arkasına saklanmak falan. Oha ben miyim yoksa o çocukk? Falan diyesim gelmişti..

Bu etkinlikten sonrada 47 Ronin filmine gittim ya ben! Bayağı bayağı sosyalleşmişim. Şimdilik bu kadar yazdım, belki daha sonra eklemeler yapabilirim. Çok ağır şeyler konuşacaktımda kendimi tuttum.
4 yorum on "Kadına Şiddette Dünya Markasıyız (Kısa Film + Konuşma) / Japonca Kurs Etkinlik "
  1. Diyanet işleri Bakanı bu sene "Kadına şiddetle uğraşacağınıza önce insanlığa karşı cinayetleri önleyin" demişti. Suriye'de yaşananlar ile ilgili diyor bu lafı. Kadına şiddet ile ilgili olarak içten içe bir zevk alıyor galiba... Kadına şiddet denildiğinde kanımı donduran bu açıklama aklıma geliyor ve çok sinirleniyorum. Hem Suriye'yi hem de kadınları aynı anda kurtaramıyoruz anlaşılan...
    Çok gerildim yine :)
    Yılbaşı etkinliğinde güzel zaman geçirmene çok sevindim :)
    47 Ronin'i merak ediyorum en kısa zamanda gitmeyi planlıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Benim göndermelerimde onlara aslında abla. Ne yazik ki gerçek ve resmi olarak türkiye kadına şiddette 1. sırada. Şakasına yazdım sanıyor da bazıları.. Her yıl ortalama 7 bin kadın dayaktan ölüyormuş veya ağır yaralanıyormuş. Eğitimli eğitimsiz fark etmiyor ama onların umrunda değil tabi kadın her zaman 2. plandadır onlara. Bende konuşmayayım çok sinirleniyorum =_= kadın olsam kesin feminist olurdum hohoho :D
    Çok teşekkür ederim abla 47 ronin tavsiyemdir.. Kesinlikle..

    YanıtlaSil
  3. Çok doğru tespitlerle anlatmışsın, umarım ülkemizde temenni ettiğin gibi bu durumun üzerinde gerçek anlamda durulur ve kadınlar için huzur - güven ortamı sağlanır. Bu Kadınlar ve tüm insanlarımızın en doğal hakkı.

    Filmin haftasonu fragmanını izledim o bile etkileyici duruyordu, en kısa zamanda izleyeceğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal hakkı bile bu şekilde istememiz bana üzücü geliyor ama işte .-. :(
      Kesinlikle izleyin abla tavsiye ederim çok fazla puan alamasada sitelerde genede güzel bence :D

      Sil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9