After School - Japonyayı Sallamaya Geldi / Shh! - Pledis (Y)

| On
Salı, Aralık 17, 2013

Japon geri dönüşleri comeback listeme almıyorum bu yüzden daha farklı konuşmak istiyorum. Birazda pledis / avex ikilisinden bahsedeyim...

After School hiç bir zaman Güney Korede emeğini alamadı, bunu pledisde biliyor ve kasmıyor. Bu senede 1 yıl boyunca daha comeback yok diye resti çekti. Flashback de en az bir ödül bekliyorken ilk 15'e bile zor girdiler, first love şarkısı zaten tam bir fiyasko oldu. Ondan önceki uzun geçmişlerinde bile sadece 1 adet resmi ödülleri olduğunu zaten biliyorsunuzdur. 2009'da kurulup bu kadar kötü ve boş bir geçmişe sahip olmak hiç bir şirketin ve grubun istediği şey değildir. Açıkcası boş demek istemiyorum çünkü zorla boş yapıldı o arka plan, after school'un müzik kalitesi ve klipleri bence ortada. Her zaman farklı olmayı (her şekilde) tercih ettiler. Koreye mezun sisteminide, alt grup sisteminide onlar getirdi. Bunun arkasında Pledisin başarısı olarak görüyorum. Ama neymiş sadece 1 adet ödül? Bu ödül işlerinde dönen şike, para alışverişi, dostluk-arkadaşlık olayları olduğunu zaten hepimiz biliyoruz ki üyelerimizinde umrunda değil merak etmeyin. Daha önce çoğu kez üyelerin röportajlarında bu konular hakkında uzun uzun konuşmalar mevcut. Dahada geçmişe bekah zamanlarına gidersek şarkı vb olaylarında söz ve canlı performanslarda yaşanan sorundan ötürü mcountdown programından 1 yıl men edilmişti after school. Peşlerinden gitmeyen lanet olarak görüyorum ben. Bu konu hakkında çok söylenti var, bang şarkısında bekahın bi lyric yerini söyleyince küfür gibi olduğu ve bazı sözleri tersden okuyunca mcountdown'a laf gittiği belli oluyor ve bende katılıyorum, o kadar ceza yesem saçma sapan daha beterini yapardım. (İnternetten daha detaylı araştırabilirsiniz)

Ama moral bozmaya gerek yok. Korelilerin vermediği değeri Japonlar After School üyelerimize verdi. Korede 2009dan bu güne kadar anca kazandıkları parayı orada 1 yılda başardılar ve 1,5 yıl boyunca kendilerini Japonyaya adamışlardı, hepsininde meyvelerini aldılar. Ek olarak Nana orada çok tutuldu ve Japonyanın modellik ajansında hem programa çıkıyor hemde etkinliklere katılıyor. Aynı zaman da Jooyeonda bu etkinliklere özel davetli olarak geliyor. Hepsini bir bir tebrik ediyorum. Nana bir ara bozuyor mu değişiyor mu acaba yapıyordum ki aynı havasında devam ediyor bu yüzden çok mutluyum. Hiç bir üyesi bozmadı? Hiç bir üyenin ciddi skandalınıda görmedim. Çok fazla özel hayatlarını ortaya çıkaran kişilerde değiller.. Ben fazlasıyla kendilerine saygı duyuyorum.Pledis / Avex ikilisinide çok sevdiğimi söylemeden duramayacağım. Pledis o gezegenimsi logosuyla zaten farklı olduğunu her yerden belli ediyor. Ben o logodaki mesajı "biz herkese yakınız şeklinde alıyorum.." :^ Bir şirket bu kadar mı saygılı ve ne yaparsa yapsın düzgün yapar? Avexin Japonyadaki başarsına zaten diyecek yok..


Shhh! şarkımıza gelecek olursak, ben çok fazla Koreli grupların Japonca şarkılarını sevmem. Gerçekten söylüyorum.. After School'un bile tüm Japonca şarkılarını sevmiyorum çünkü Koreliler, Japonca müzik yapınca sanki iki kültür arasında sıkışmış gibi bir şarkı türü çıkıyor ortaya. Amaa iş kaliteli ve farklı olursa da yalan demem oturur dinlerim. Shhh şarkısı bana göre tam Japonyaya aykırı ama ritim ve müziğiylede bi o kadar uyumlu şarkı olmuş. İş kadınımsı tarzlarıylada beni tekrar "Because Of You" dönemine götürüp yıllar sonra nostalji yapmamı sağladıkları için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şaşırdığım bir noktaysa, şarkıda çok fazla gruplu söylemeler olması, solo kısımlar çok az gibi. Hep ikili veya grup halinde söylemişler, bu yüzden live'larda bazı şeylerin değişeceği düşüncesindeyim bakalım takipdeyim... Şarkıya 10/10 veriyorum. Belki klip biraz daha renkli veye görünebilir olabilirdi.. Sözleri hakkında pek fazla bişey diyemiyorum bağımlı yapacak kısımları var ama sözler nasıldır bilmiyorum henüz sözler çıkmadı.. Takipdeyim.. Gif yapmaya başladım bugünlük bir set 2 güne başka setlerimide yüklerim.. 

SHHHHHHHHHHH!




3 yorum on "After School - Japonyayı Sallamaya Geldi / Shh! - Pledis (Y)"
  1. Aramızda daha geçen After School konusu konuşulmuştu üstüne bu güzel şarkı geldi. :) Yazdıklarına bende katılıyorum. Şu veya bu sebeple banlanan gruplara gerçekten haksızlık olmuyor değil. Zaten After School'da bunlara bel bağlayarak müzik yapmadı hiç, hep bir farkları oldu. Benimde tanıdığım ilk K-pop gruplarından bu yüzden ayrı bir saygım-sevgim var. Grup olarak Kore'de karşılık alamıyorlar ama en azından ilk bayan alt grup Orange Caramel ve Uee ile hatırı sayılır bir ünleri oldu. Dikkat edersekte bu şekilde bile kendine has bir havaları var, Uee'nin oyunculuktaki vaziyeti belli, kesinlikle idolden oyuncu olmaz söylemlerini yıkan idollerden biri, güzelliği dersek tartışılmaz. Orange Caramel ise yaptığı müzikle, imajıyla, klipleriyle en orjinal gruplardan. Kısmetse Şubat ayında eğlenceli bir dönüşü heyecanla bekliyoruz. :) After School grup olarak olsun bireysel olarak olsun bence hep doğru adımları attı. Ne olursa olsun her şeyden önce kalite gelir bu yüzden After School K-pop'un kazandığı harika bir cevherdir. Değerini bilmemek onların kaybı artık, Japonlar kaliteden anlıyor bakınız Kara, T-ara vs. :D Bir de Jooyeon bende çok severim biliyorsun kahkülde yapmış senin adına daha çok sevindim. :)

    YanıtlaSil
  2. Her zamanda bu farkları devam edecek umarım bozmazlar ben çok konuşunca gruplar tırtlıyor hep ondan korkuyorum.. :D Aslında uzun yazı yazsam Karayla ilgili birşeyde diyecektim Japonyadaki tarzları falanda benziyor diye ama birden yazdım detaya giremedim.. :P Ablaa ühüü ondan dedim onu, sanırım bu önce çekilmiş çünkü saçları bu kadar uzun değil şuanda. T_T

    YanıtlaSil
  3. Jooyeon sana anlık bir mutluluk verip geri çekmemeli, kısa saç olayını pek sevmediğini biliyorum bari kahkülü olsun artık kısa saçla mecbur idare edilir. :)

    YanıtlaSil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9