Metrobusdeki Canavarlar

| On
Salı, Kasım 19, 2013

Aslında insanların canavarlaşmasından bahsedeceğim. Ama iyi başlık buldum bundan kitap ismi bile olabilir.

Ben istanbulda oturan bir bireyim, ve üniversitem için hergün karşıya geçmem gerekiyor. En hızlı ve kısa çözümse bu canavarların içinde bulunduğu "METROBUS". Ne trafik derdi var ne parası pahallı ohh mis gibi! Normalde 4-5 saatte gideceğim yere 45-60 dakikada gidiyorum.. Fakat, unuttuğumuz bir konu var, samimi söylüyorum size metrobuse binenler insan değil. Metrobus duraklarında hatta Japonyadanda olsa fotoğraftada görüyorsunuz sarı çizgi var, bunun tüm dünyadaki anlamı o çizginin arkasında dur demektir. Bizim ülkemizde bunu anlamayacakları için bide kocaman kocaman her yere sarı çizginin arkasında durun yazmışlar ama, gene nafile. İnsanımız bırakın sarı çizgiyi, metrobusün gittiği yola bile çıkıyor.. O sıra esnasında birbirini ezen ezene sanki bir daha hiç metrobus gelmeyecekmiş gibi kapının ağzına kadar binmeler, kadın çocuk dinlemeden birbirini itip kavga etmeler, daha neler neler varda. Bu yazıyı yazmamdaki ana sebepse geçen cuma günü, sıra esnasında kulağımda kulaklık varken insanlar birbirini iterken o kalabalık metrobuse binmek istemediğim için olduğum yerde durmam ve bir adamın beni kolumdan çekip itmesiydi tabi bende ne yapıyorsun be diye onu ittim az daha kavga çıkıyordu insanlar falan yapmayın etmeyin adamda tabi insan olmadığı için metrobusune binecek ya bindi gitti hemen, ha bir daha yapsın onu yere yatırıp kafasını metrobusun tekerliklerine sıkıştırmassamda dahada buralarda yokum yani öyle sinirlendim. Öyle aptalca bir davranışki bu, hani son metrobus olsa gene bir nebze tamam adamın acelesi vardı diyeceğim, ama yok sabahtan gece yarısına kadar 10 saniyede 1 metrobus geliyor. (Kullananlar bilir zaten) 

Bende sonraki pazartesi günü dersim 09.30 da başlamasına rağmen metrobuse erkenden gittim (07.30) gibi. En arkaya geçtim sırtımı reklam panosuna dayadım ve insanları seyrettim. Bir kaç tane baba gördüm çocukları ezilmesin diye kucaklarına aldılar, sonra bu metrobusler bazen 3 lü sıra oluyolar en arkadakinde yer kapmak için 30-50 yaşında insanların koştuğunu gördüm, kulaklığımdada bestie'nin love option şarkısı çalıyor. Bir sağa bir sola bakıyorum, sonra hafif hava soğur gibi oldu artık insanların azaldığını gördüm iş saati geliyordu artık işte olmaları lazımdı. Biraz daha zaman geçtikten sonra çoğunluğun artık bayan kişilerin olduğunu gördüm, zaten bazılarıda benim gibi oturup arkadan acınacak hale bakıyolar, ben kadın olsam binmem yani metrobuse? Ne kadar saçma değil mi? Öyle bir hal olmuşki orada kadın olsam binmezdim diyorum.. Ne kadar iğrenç ve düşük bir durum. Ama bu metrobusun suçu değil biliyormusunuz, bu insanın insana saygısının olmamasından dolayı. Bizim insanımız daha sınıfta, okulda, dışarıda arkadaşını bile dinlemeyen hep ben hep ben diyen bir nesil. Nasıl olurda metrobusde başkasına saygısı olurda güzelce sıraya girerki? Girmez işte şaşırmıyorumda.

O canavarcıklarsa, yaşamaya ve para kazanmaya hergün daha fazla insana zarar verip hayatlarına devam edecekler.

3 yorum on "Metrobusdeki Canavarlar "
  1. O kadar güzel yazmışsınki tekrar tekrar okunabilecek bir yazı olmuş gerçekten. Metrobüse en son eşimle beraber bu yaz havaalanına giderken binmiştik. İnsanların, senin de belirttiğin gibi Metrobüs bir daha asla gelmeyecekmiş gibi birbirlerini ezmelerini hayretle izlemiştik. Ülkemizde bayan olmak çok zor :( Metrobüse sürekli binmek zorunda kalan biri olsaydım kesinlikle zorlanırdım. Gerçi dolmuş ve otobüslerimizin durumu da çok farklı değil, kapılardan sarkan insanlar... biz buna layık değiliz ama durum bu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok merak ediyorum abla acaba ne zaman düzelir. Demekki metrobus olayı 1 yaz geçmesine rağmen artarak fazlalaşan kötü bir hale gelmiş.. Geçecek gibi de değil..

      Sil
  2. evet, sanırım insanların kafa yapısı değişmedikçe hiç düzelmeyecek :(

    YanıtlaSil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9