[Japonca Dizi] Sprout - スプラウト (Spoiler İçerir)

| On
Çarşamba, Kasım 20, 2013

Acımasız bir dizi olarak görüyorum kendilerini.. Acımasız çünkü karakterlere yüklenen o kadar çok zayıflık varki.. Aşk.. Aşk'a artık inanmasam da eskiden inanıyordum ve dizi karakterleride inandıklarına göre daha fazla bazı şeyler için uğraşmalarını beklerdim ama yönetmenimiz zayıflığı ortaya koymuş, bu yüzdende bunu acımasızlık olarak görüyorum..

Miku ve ailesi rahat bir yaşam sürmektedirler. Babasının işten ayrılmasından sonra saklanan paranın bitmemesi için, yaşadıkları büyük evin odalarını öğrencilere kiralamaya karar verirler. Hepimizinde istemeyeceği gibi Mikuda ilk başlarda ailesine kızıp bu durumu istememektedir. Ailesi bu durumu Mikuya alıştırdan sonra öğrenciler eve gelirler. Öğrenciler > Sohei dizinin baş karakterlerinden futbol takımında olan ve Mikunun okul arkadaşıdır. Naoji ise anime karakterine aşık bir şekilde yaşayıp sürekli oyun oynayan tam bir Japon erkeğidir. Son öğrenci Kiyokaysa üniversitede okuyup sürekli erkeklerle takılan evde çok az duran bir öğrencidir. Ayrıca evde tanışma esnasında olan iki kişi daha vardır bunlardan birisi Sohei'nin erkek arkadaşı Hayato ve gene Sohei'nin sevdiği ama okuduğu okul tarafından hiç sevilmeyen bir öğrenci olan Miyukidir. İlk günler evde sürekli mutfak, yiyecek içecek, tuvalet gibi kavgalar çıkar, Miku bir zaman sonra bu durumdan bıkıp herkesin içinde bu durumu istemediğini söyleyecek kadar bile ileri gider. Ama herşey bundan sonra yerine oturur, Sohei Mikunun bu durumunu anlayıp arada onunla konuşmaya çalışır, hatta geceleri muhabbet etmeye başlarlar.. Miku dizinin başında hoşuna giden bir durumun kendisine Sohei tarafından yapıldığını fark edince işler biraz daha aşk tarafına kayar. Ama Sohei'nin Miyukiyi sevdiğini bildiğinden dolayı ona hiç birşey diyemez..

Karakterlere fazla takılmayalım her Asya dizisinde olduğu gibi kısmen aşk üçgeni yapılıp bir son olacağı çok belli. Oyunculardan bazılarının büyük durmasına bakmayın, çok basit hatalar yaptıklarını gördüm, sonradan baktığımda yaşlarının küçük olduğunu görünce pek fazla ses etmedim. Hemde Hayato o kadar cool olmasına rağmen, kendini belli eden o kadar kötü mimikleri varki acayip şaşırırsınız.


Biraz farklı olan konuysa Miku'nun aslında Sohei'yi sevmesi ama Sohei'nin Miyukiyle çıkmasından dolayı bir türlü kavuşamamalarıdır.. İki kızında oyunculuğunu çok sevdim, ama beni ağlatan bir dizi olmadı. Biraz dikkatli izlersenizde hepimiz için çok katkısı olacak sosyal mesajlarda mevcut. (Bir tane örnek verecek olursam, kızın babasının yetiştirdiği çiçekleri keserken Sohei ile konuşup bitkileri rahatlatmak ve büyümelerini sağlamak için bazı yerlerini kesmek gerekir, böylelikle daha iyi gelişirler diyip, Soheinin bundan ders çıkarması gibi.) Saçma gelen şeylerde olmadı değil, ikili sevgili olayları yerlerinde aslında kişilerin yanlış kişilerinin seçmeleri ortadaydı ama o bazı olayların ortaya çıkmasında erkeklerin o kadar sessiz kalması çok saçma geldi, benim sevgilim başka erkekle bişiler konuşurken falan ben yakalayacağım varya yakarım her yeri çok sinirliyim ben böyle şeylerde.. Dizide nerdeyse pardon dostum sevgilim senin olsun falan diyeceklerdi de neyse o kısımları görmezden geliyorum. (Zaten ondan ağlatmadı beni varya, çok komik saçma şeyler vardı.)



Neden insan sevdiğine zor kavuşur merak ediyorum. Birini sevmek elbetteki suç değil ama onu biz önceden kaybetmişsek, ve geç yakalamışsak bizim suçumuzmudur ki? Sevipte söyleyememek o kadar zor birşeyki.. Hemde aynı okula gidip, arkadaş olmuşsak. Hergün onları birlikte görmek ne kadar zordur. Birde üstüne gelip yaptıklarını bize anlatıyorsa.. O yalancı gülümsemeyi yapıp, ona destek olmaya çalışmak. Ömürden ömür alır bence, neyseki ben hiç bu durumu yaşamadım umarımda yaşamam. Yaşamakta istemem. Büyük bir oyunculuk ister. Sevdiğimiz birine söyleyememek yalandan ona yardım etmek, göz yaşları dışarı doğru değil içimize doğru akmaya başlar. Hislerimiz dışarı doğru değil içimize doğru konuşur geceleri.. O geceler varya geçmek bilmez, bir mesaj atmak istersin ama atamassın. Belkide onun kurmuş olduğu hayatı bozabilirsin, onu seviyorsundur bunu bozmak istemessin, insan ancak bunu yapabildiğinde zaten gerçekten sevmiş olur. Ama ben bunu yaşarsam çok ani tepki verirdim heralde, kendimi tutamam herşeyi patlatıp gitme huyum çok fazladır. Öyle birşey olsa "Ona bağırarak seni seviyorum, ama ben sana ait değilim! Sen kendi hayatını kurdun sadece bilmeni istediğim, hoşçakal derim.."

Dizidede sürekli konu buydu zaten beni bağlayan kısmı oldu, kız ona aşkını söyleyemesede onun yanında olduğunda mutlu oluyordu, başka bir el tuttuğunda ona ait olmadığını bilip bırakıyordu. Başkalarıyla deniyordu.. Ne kadar uğraşsada...
2 yorum on "[Japonca Dizi] Sprout - スプラウト (Spoiler İçerir)"
  1. Bu diziyi izleme listeme almıştım şimdi bir iki tık öne alabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abla ama tek uyarım, erkek oyuncuların biraz oyunculukları vasat derecede göze çarpıyor.. T_T

      Sil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9