[Random Post] Tavsiyelerim (09 Ekim 2019)

| On
Çarşamba, Ekim 09, 2019

7SEEDS: Netflix'in yapımına yardım ettiği bir anime dizisi. (Mangası mevcut.)

Japon hükümeti göktaşı yağmurunun dünyaya çarpacağını fark eder ancak ellerindeki teknoloji göktaşı yağmurunu durdurmaya yeterli değildir. İnsanlığın yok olmaması için DNA dondurma yöntemini geliştirerek belirledikleri bazı gençleri dondurarak insanlığın tekrar yaşamasını sağlayacaklardır.

Dondurma işleminden önce, dondurulacak kişilerin neye göre seçileceği konusu ortaya çıkar. Bu kişilerin eğitilebilmesi ve çözüldüklerinde hayatta kalabilmeleri için de bir ana grubun oluşturulması gerektiğine karar verirler. Ana grup için seçilen kişiler küçük yaşlarda ailelerinden ayırılarak yurtlarda özel eğitim alırlar. Dünya'nın yenilenme sürecinde tüm grupların ölebileceğini düşündükleri içinde her grubu aynı anda çözmek yerine belirli zaman dilimlerine ayırırlar. Sonbahar grubu, yaz grubu gibi.


Planlamalar esnasında çok ilginç durumlar ile karşılacaksınız. Mesela projeyi başlatan kişinin süreçte yaptığı bazı gerçekler, grupların arasında geçen diyaloglar, doğa'nın değişimi gibi. Fakat anime içerisinde ciddi saçma mantık hataları bulunuyor. Japon senaristleri geçtim Netflix'de mi görmedi? Erkek karakterin ağzında fener ile denizde dakikalarca boğulmadan yüzmesini mi söyleyeyim yoksa planör tarzı uçurtmalar ile ayakları yere sarkmadan uçuyorlarmış gibi görünmelerini mi söyleyeyim.. Ağzı açıkken suyun içinde nasıl boğulmadan yüzebilir veya uçan planör kullanırken tulum benzeri gereci takmadan nasıl ayakları dümdüz durabilir. (C'mon!)

Kimsenin ana karakter olmaması, her karakterin kendine has bir konumu olmasından dolayı izlenme açısından bir çekiciliği var.


League of Wonderland: Sega şirketi tarafından mobil platform için Ekim 2019 tarihinde çıkmıştır.

Oyun işleyiş mantığı olarak "Clash Royale" sistemine benzer bir oyun. Online olarak diğer oyuncularla 'versus' olarak; "kapışabileceğiniz" sisteme ve görevler yapabileceğinz modlara sahip. Kazanılan her oyunun sonunda bir sandık kazanır ve belirli bir süre bekleyerek açabilirsiniz.

Clash royale veya onun gibi oyunları bırakıp neden Wonderland oyununa geçeyim diye soracak olursanız, bu oyunun daha stratejik ve düşündürücü olduğunu söyleyebilirim. Her oyunda olduğu gibi League Of Wonderland oyununda da 'parayı veren düdüğü çalar' ödeme sistemi olsada iyi bir strateji ile de üst konumlara gelebilirsiniz. Nasıl olacak? = 1vs1 kale kapışması tarzında değil tam tamına üç adet kaleye sahip olarak oyuna başlıyorsunuz. Oyunlar ortalama iki dakika sürüyor. Eğer maçlar uzatmaya kalırsa (2 dakika içinde beraberlik bozulmaz ise) her iki takım için haritada bazı noktalarda işaret belirir. O noktalara karakter bırakılırsa mana dolum hızı artar. Eğer hala eşitlik bozulmadıysa iki kaleyi düşüren taraf oyunu kazanıyor. Oyunun işleyişi; 3 kalenin 2'sini yıkan taraf maçı kazanır şeklinde.


Yazıyı paylaştığım tarihe göre oyunun boyutu 91MB, güncellemeler ile 550MB'a ulaşıyor.

Bilerek oyun küçükmüş gibi gösterip içerisinde tonlarca veri indirmesini bekleme kandırmacasından nefret ediyorum. Click bait'den farkı yok. Neden bu yola başvurduklarını biliyor da olsam gerçekten marka değeri düşürücü bir olay. Oyunun boyutu yüksek olunca "aman çokmuş indirmeyeceğim" deyip insanların vazgeçmesi istenmiyor.

League of Wonderland'ın tanıtım fotoğraflarında fazlası ile kız karakter kullandığı için oyundaki tüm karakterleri öyle sanmıştım. Ama merak etmeyin bir o kadar da erkek karakter mevcut. Karakterlerin büyük bir kısımına da mitolojik ya da ünlü kişilerin isimleri verilmiş.

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9