Evlilik Manifestom -1

| On
Çarşamba, Şubat 06, 2019

Evlilikten beklentiniz, hayatınıza kattığınız kişiyle en iyi yerlere gelebilmek mi, yoksa arkanızı toplatacak keyfiniz istediğinde konuşacak birini bulmak mı. Şüphesiz ki manifestomu hazırlarken yaşadığım tüm olaylar ve etkilerden uzaklaşmadan yazıyorum.

Dikkat: Okuduklarınız sizi etkileyebilir. Yazılan tüm içerikler KavunPann tarafından yazılmış olup tamamıyla onun fikirlerini kapsamaktadır.

Sevgili bulma sürecinden evliliğin en üst noktasına kadar insanların dikkat etmesi gereken kurallar vardır. Örneğin bir kişi cinsel ilişki yaşamamış sevgili istiyorsa aynı davranışı kendisi de sergilemelidir. Yada hergün sağda solda gezip tozan bir eş istemiyorsa oda bu kurallar içerisinde yaşayıp adil olmalıdır. Fakat insanların anlaşmadan, tanışmadan, tecrübe yaşamadan gerçek sevdiğini bulamayacağı da bir gerçek. Bu yüzden sevgili edinmeden gerçek sevgiliyi bulmakta imkansız olacaktır.

Sevgili olduğumuz süreçte; O kişi gerçekten gelecekteki eşimiz mi olacak, yoksa bir tecrübe sürecimi? Bilemediğimiz için davranışlarımıza dikkat etmeliyiz şeklinde düşünenlerdenim. Yani sevgilim var ve onunla her istediğimi yaparım, koptuğu yerden de kopar demek yerine dikkatli bir ilişki yaşamalıyım ve sonucunda kimse zarar görmemeli demeliyim. [1] Tecrübe insanların hayatlarını tamamıyla değiştirebilecek çok yararlı bir yapı. Yaşadıklarımı yaşamasaydım, ders almasaydım şuanda da aynı hataları yaparak başka olaylara sebep olabilirdim.Yaşayarak dayanmayı, güçlü olmayı da öğrendim.

Her zaman sevgilimle yada eşimle* olmak isteyen bir o kadar da bensizken çekemeyecek yapıdayım. Birçok insanında bu hazda olup gerek sosyo-kültürel yapısından, başlangıçtaki hatalarından, gerekse kaybetme korkusundan ötürü duygularını bastırdıklarını düşünüyorum. Sizce insanların sevgili yada evlilik süreçlerinde karşı cinsden başka bir bireye ihtiyacı var mıdır? -ailesi dışında- Yoktur. Ne iş konusunda ne de yaşam konusunda. -bundan sonra söyleyeceklerimi sevgili olarak değil, eşim olarak diyeceğim ne de olsa evlilik manifestomu yazıyorum- eşimin başka bir erkekle muhabbet etmesini, harekette bulunmasını istemem. Düşününce bile rahatsız olurum. Orada olmayacağım ve eşim başka bir erkekle öğlen iş arasında karşılıklı bakışarak muhabbet edecek, espiriler yapacak ve samimi dakikalar geçirip akşam eve gelecek. Bakıldığında çok yobaz bir düşünce ama uygulamada dikkat edildiğinde "gerçek". Açıklamak istiyorum: Çalışamassın demedikçe, günlük yaşamına 'erkek konusu dışında' kıskançlık yapılmadığı sürece, mutlu etmek için herşey deneniyorsa, ve erkek başka kadınlarla muhabbet etmiyor aynı ölçüde kendisini sınırlıyorsa bunun neresi yobazlıktır? Yani diyebilirizki; Erkek ve kız tarafı da karşı cinsden başka kimseyle hareket halinde değil ve iki tarafta bunu aynı şekilde baskı olmadan uyguluyor. Bu konuda gerçekten onlara yobaz mı deriz yoksa olması gereken gibi davranıyorlar mı.

Eşimin başka erkeklerle muhabbet edip bütün gününü geçirdiği, akşamda bana bütün sinirini döktüğü yada dökmüyorsa da 3-4 saat muhabbet edip, yatıp ertesi güne uyandığı robotikleşmiş yaşamı çekmek için mi evleniyoruz. Ben ne bunun için evlenmek isterim ne de sizin bunun için evlenmenizi tavsiye ederim. Gerçek evlilik -ki burada manifestonun en derin kısımına geçtiniz- eşlerin birbirlerine hem aile, hem dost, hem sevgili, hem eş, hem arkadaş aklınıza gelebilecek her türlü ilişki içerisinde oldukları kurum olmalıdır. İnsanlar bu saçma yaşam döngüsü yüzünden birbirlerini tanımadan evlenmek için evlenerek sonrasında "ıııııııııııı birbirimizi tanımadık yaa" konuşmasına giriyorlar. Başka bir sebebi yok.

Birey ve eşi karşılıklı olarak birbirlerini en üst yere taşıyarak mutlu bir hayatı seçmelidir. Hiçbir şekilde gocunmadan eşimin masajını da yapabilirim, yemeğinide yapabilirim, her konuda elimden gelen herşeyi yapmalıyım. Bu da evliliğin zirve yaptığı noktadır. Unutmamakta fayda var herşey karşılıklıdır fakat işi yobaz evliliğe sürmeyin. Ben eşimi eve kapatırım başka biriyle konuşturmam. Kendim sokağa çıkar istediğimi yaparım magandacılığı değil. O yüzden yapılabilecek en iyi şey beraber aynı işlere girerek hayatın tamamını beraberce geçirmektir. Biliyorumki her insan bunları kaldıramaz, yada kabullenemez. Bu noktada manifestomun doğru olduğu tamamıyla ortaya çıkıyor çünkü dünyayı o hale getirdik ki sanki evlenmek zorunluymuş gibi yaşıyoruz. Nasıl ki herkes futbolcu olamıyorsa, şarkıcı olamıyorsa veya x işini yapamıyorsa, herkes de evlenebilecek yapıya sahip olmak zorunda değil.

Kim bilir insanın boşluğa düştüğü her an ikinci bir manifestonun doğmasına sebep olabilir.

[1] Zarar fiziksel veya tek taraflı olmak zorunda değil. Gelecekte eşiniz olmayacak kişiyle yaptığınız üst düzey ilişki hareketleri hem sizin gerçekten olacak eşinize karşı bir hatanız, hemde onun gelecekteki kişiye karşı yaptığı bir hata olabilir.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9