Tokyo'da Sevgililer Günü Karşıtı Yürüyüş Gerçekleştirildi (Romantik Kapitalizm)

| On
Çarşamba, Şubat 13, 2019


14 Şubat sevgililer günü perşembe gününe gelmiş olsada Japon hükümetinin kapitalist yaklaşımıyla verdiği mesajlar halkın sevgililer gününü cumartesi kutlaması gerektiği yönünde. Yapılan indirimler ve etkinliklerde cumartesi gününe denk getirilmiştir. Buda devrimci bir örgüt olan "Sevilmeyen erkekler" örgütünün romantik kapitalizme karşı bir yürüyüş yapmasına neden olmuştur.

Katılımcılar toplandıktan sonra polis eşliğinde Shibuya sokaklarında yürüyüşe geçtiler. Örgütün lideri olan Akimoto'nun megafondan "Sevgililer gününü bitirin", "Romantik kapitalizmi ezin!", "Üreticilerin komplolarını desteklemeyin, bizleri kontrol ediyorlar" şeklinde beraberce bağırdıkları gözlemlendi.

Akimoto'nun ismi size tanıdık gelmişse hafızanızı biraz zorladığınızda hatırlayacaksınızki, aynı devrimci hareketini Noel arifesinde de yapmıştı.

Pankartları tutan ve etraflarında olan birkaç kişinin çaktırmadan güldüğünü görebilirsiniz, ancak Akimoto'nun anlatmak istediği gerçeklerde çok yanlış sayılmaz. Çünkü yürüyüşün devamında "İnsanları sevgililer gününde kaç tane çikolata aldığına göre değerlendirmeyin", "Sevilmeyen, sevgilisi olmayan insanlarla dalga geçmeyin" diyerek bağırmıştır.

Grup ilerleyen dakikalarda insanları yönlendirdiğini düşündükleri çikolata markaları olan "Godiva" ve "Black Thunder" markalarınıda eleştirip uzun bir süre sessiz durma prostestosu yapmıştır.

Sevilmeyen erkekler örgütünü ciddiye almak zor çünkü etraflarındaki insanlar yaptıkları işin komikliğinin farkındalar, etraflarına bakıp ne kadar saçma bir iş yapıyoruz deselerde Akimoto'nun ifade etmek istedikleride ortada. Bunun yanısıra toplanan grup arkadaşlıklarından gayet mutlu bir şekilde Shibuya sokaklarında protestolarını gerçekleştirdi.

Video Linki: [TIK]
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9