Japonya'da Konsol ve Oyun Modlamanın Sonu Hapis Cezasıyla Bitebilir!

| On
Perşembe, Ocak 10, 2019

Birkaç yıldan beri Japonya'da korsan oyun satanlara hapis cezası uygulanıyor, yakın zamanda yürürlüğe giren yasa ile oyun konsollarında değişiklik yapanlar yada oyunları modlayanlarda* hapis cezasına tabi tutulacak.

Yeni yasaya göre oyunlara ek mod ekleyenlere veya konsol içerisinde değişiklik yapanlara 5 yıla kadar hapis ve 5 milyon yen ($46.000) para cezası kesilecek.

Japon bilgisayar yazılım ve telif hakkı kurumunun yaptığı resmi açıklamaya göre oyunları modlamak yada verileri değiştirmek, haksız rekabet yasalarını ihlal etmektedir. Japon hükümeti de oyun konsollarını korumak için yasalarını genişletiyor.

Haber Hachima Kikou ve sonrasında Cyber Gadget gibi sitelerde duyuruldu. Aynı zamanda bu sitelerin editörleri yama paketlerini, kayıt data paylaşımlarını ve ek kod yazılım paylaşımlarını da sitelerinden kaldırdı. Özellikle Cyber Gadget gibi konsol satışı ve yama üzerinden para kazanan sitenin bu şekilde geri adım atması yasanın ne kadar ciddi olduğunu sektöre hissettirdi.

Bütün değişiklikler Japon hükümeti tarafından yasalara eklenmiştir.

*Oyun modlamak: Oyun içerisine ek özellik getirmek yada farklı bir hale getirmek. Örneğin GTA oyunlarına yama yaparak GTA Türkiye olarak çevirmek veya oyun içerisine Türk yapısına ait olan doğan, şahin gibi arabalar eklemek.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9