Japonya'nın Başarılı Yıllarından: Nostaljik Atıştırmalıklar / Dagashi Nedir?

| On
Cuma, Aralık 28, 2018

Japon atıştırmalıklarının dünyada ünlü olduğunu söyleyebiliriz. Pocky, KitKat, HiChew gibi. Bu ürünlerin tutmasındaki ana sebep tasarımlarındaki ilgi çekici noktalar. Ambalajların üzerindeki 'harikalar diyarına' çeken tasarımlar insanları satın almaya teşvik ediyor. Bu kültür modern rakiplerine göre çok daha önce gelişmiştir.

Dagashi (駄菓子) Nedir? Showa -aydınlanmış barış devri- dönemi sonrasında ortaya çıkmış lezzetli ucuz tatlılar ve atıştırmalıklar için kullanılan terimdir. Japonya'da bir dönemin öğrenci grubu sadece Dagashi ürünleri için markete gitmekteydi.

Ülkemizdeki 'çiğ köfte' satış patlamalarına benzetebiliriz. Öğrenci için her zaman ucuz fiyat > doyuruculuk > lezzet ön plandadır. Dagashi'lerinde fiyatları her zaman düşüktür. Hatta fiyatları 100¥ civarındadır.

Dagashi atıştırmalıklarını modern çağa uygun şeklinde yapabilen markalardan biri olan Umaibo'nun tatlıdan tuzluya kadar birçok çeşidi bulunuyor. Körili tavuktan karides mayonezlisine, hatta nattolusuna kadar bir çok lezzeti hayranlarına ulaştırıyor. Tabi yeni ürünlerin karşısında ayakta kalabilmek için özellikle çocukların dikkatini çekme hedefiyle ambalajların üzerinde sevimli hayvanlar, karakterler ve renkli basım teknikleriyle satışa koyuluyor.

Şimdilerde biraz daha nostaljik ürün konumuna gelmiş olsa da Japonya da hala küçük marketlerde, çağa ayak uydurmuş dagashi markaları da süpermarketlerde yaygın olarak bulunuyor. Hala her zaman ki kadar ucuzlar.


İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9