[Android / Ios Oyun] Juggernaut Wars Oyun Tanıtımı

| On
Cuma, Şubat 02, 2018

Oyunun resmi sitesi: Tık

Oyun turn-based yani, sıra tabanlı komut türüyle oynanıyor. Diğer sıra tabanlı oyunlardan en büyük farkı çizimlerinin avrupa vari "anime" çizimlerinden farklı olması. (Bu türdeki oyunların çoğunluğu anime çiziminde.)

Ülkemizde oynayan çok kişi yok. Şuanda ilk 100 içinde sağlam Türk klanı bulunmuyor.

Vip (elmas) paralı seçenekler ön planda değil
Her oyunda olduğu gibi vip ve paralı seçenekleri bulunuyor, fakat vip olan kişi fazla ayrıcalıklı değil. Oyun daha çok ne kadar uzun süre oynarsan o kadar iyi yerde olursun mantığında. Üst sıralarda vip olmayan kullanıcılar görebilirsiniz. Elmas kazanabileceğiniz modlar mevcut. Örneğin arenada kazandığınız her savaş sonunda veya size gelen saldırılar sonucunda elmas kazanıyorsunuz. Canlı pvp maçlarında iyi sıralamalar elde ederseniz de elmas kazanabilirsiniz. Vip seçeneği, komutlarda tek tek uğraşmak yerine otomatik yapma şansı tanıyor.

Karakterlerimize eşyalar ekleyebildiğimiz gibi kalitelerine göre bonus özelliklerde ekleyebiliyoruz. Bu daha çok bir seviyede uzun süre kalacaksanız işe yarıyor. Mesela canlı pvp savaşları belirli seviyeler arasında gerçekleşiyor. Benimde bulunduğum 60-64 seviyesi pvp modunda oyuncular 64. seviyeye gelip uzun süre burada kalmayı tercih ediyorlar. Fakat eşyalar konusunda oyunun bizlere sunduğu bir özellik daha var. Her karakterin kendine ait özel eşyası bulunuyor. (İlk fotoğrafta bazı karakterlerin görülüyor.) Ancak bunu son seviyede yapabiliyoruz. -şuanlık 100. seviye son-

Bolca etkinlik oluyor
Klan savaşlarında ekstra puan kazanamı, eşyaların yıldızlarını arttırırken iki katı gelişme, sandık açarken daha fazla karakter çıkartma, daha fazla para bonusu gibi birçok etkinlik bulunuyor. Etkinlikleri başlamadan birkaç gün önce etkinlik panosundan görebiliyoruz.

(Ana Bölge 1)


 (Ana Bölge 2)

 (Klan Bölgesi)

Oyunda yaklaşık 58 hero bulunuyor ve bu herolar arasından kendi stratejinizi oluşturarak ilk 5'li kadronuzu yapmaya çalışıyorsunuz. Tabi ilk 5 heroyu güçlü hale getirmek yetmiyor. Canlı savaşlarda veya mağarada toplam 3 kere 5'li takım koymanız gerekiyor buda en az 15 heronuzu iyi seviyeye getirmeniz demek.

Herolar
1-2-3-4-5 yıldız olarak güçleniyorlar. 5 yıldız olan en güçlü fakat yıldızdan sonra "taç" seviyesine kasmanız gerekiyor. 1-2-3 taç seviyesi var. Taç kasma kısmı 1 taç için 5. seviyeye sıfırdan tekrar uğraşmak gibi düşünebilirsiniz. 2. taçtan sonra 3. taça geçerken başarısız olabiliyor. Herşey sıfırlanıp 3. taça tekrar geliştirmeniz gerekiyor. Bu yüzden oyunu ne kadar uzun süre oynuyorsanız o kadar güçlü karakterleriniz oluyor. 

Bana göre oyunun geleceği için dezavavantaj. Oyuna başlayacak kişi heroları tek tek geliştirmek için uzun süre oynamalı bu sürede öyle 1-2 hafta değil, 8-10 ay demek. O zaman içinde de eski oyuncularda oynamaya devam edeceği için onları yakalamak çok zor. Buda gelecekte yeni oyuncu sayısında düşüş gerçekleşeceğini gösteriyor. Bu konuda "yenilik" yapmaları lazım. (Aslında şöyle çözmeye çalışmışlar oyun kendi içinde lig barındırıyor. Mesela ben 100. seviyeye gitmiyorum çünkü o kadar güçlü heroları çıkartmam kısa zamanda imkansız. 60-64 seviye arasında duruyorum, herkes bunu yapar mı, ne kadar cazip bilemiyorum.)

(3-4 aydır oynuyorum ve "taç" yapabildiğim Herom yok..)


Bazı herolar tüm etkinliklerden, görevlerden, sandıklardan, seferlerden çıkarken daha değerli ve nadir çıkan herolarda bulunuyor. Bu herolar diğerlerine göre daha güçlü. Örneğin benimde çok sevdiğim Ronald görev ve seferlerden düşmüyor. Onu çıkartabilmek için, ya şans ile elmas sandığı açmalısınız yada heroları taç ile yükseltirken düşen taşları biriktirip "ruh dükkanın"dan alabilirsiniz. Normal herolara göre yıldızını arttırmak daha uzun sürüyor.

Herolar; Büyü, yakın dövüş ve destek olarak ayrılıyor. Bu sınıflarda kendi arasın farklılık gösterebiliyor. Yakın dövüşçüler; kritik vuran, güçlü fakat canı az olan yada defansif -az vurup- daha dayanıklı şekilde olabiliyorlar. Büyücü ve destek karakterleri; Güçlü büyü gücüne sahip fakat zayıf olan yada heroların sağlığını arttıran karakter şeklinde olabiliyorlar. Her hero'nun üç yeteneği bulunuyor. Genelde hero dizilimi yapılırken yetenekleri arasında can yenilemesi olan karakterler tercih ediliyor. Bazı karakterler pvp sırasında end game geçildiğinde çok güçlü vururak yaptığı saldırılarla kendi canlarını arttırabiliyorlar. (Daha değerliler.)



Hergün giriş yaptığınızda günlük ödül alıyorsunuz aynı zamanda 24 gün boyunca oyuna girerseniz, size elinizde olmayan herolardan bir tanesini hediye olarak veriyor.

Oyunun şirketi oyuna verdiği desteği iyi bir şekilde gösteriyor. Etkinlikler dışında; Yılbaşında, cadılar bayramında yabancıların, klasik önemli günlerinde etkinlikler getirilerek daha aktif olmanızı sağlıyorlar. 2-3 büyük güncellemeden sonra yeni herolar ekleniyor. -Yılbaşı bitiminden sonra gelen güncellemede 2 tane hero eklendi.- Yeni bosslar, savaş modları da ekleyeceklerini söylüyorlar. Yanılmıyorsam oyun 1,5 senedir var. Oynamanızı tavsiye ederim, kolay kolay telefon üzerinden oyuna bağlı kalamıyorum fakat oyun beni kendine çekebildi.

Sana puanımmmmm 10/7.5
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9