DGS Test ve Deneme Yayın Tavsiyeleri (DGS Çalışırken Çözülmesi Gereken Denemeler)

| On
Salı, Ağustos 16, 2016

Stratejik DGS Soru Bankası (Uzman Kariyer) Alınmasada olur. Çözümlü dendiği halde sadece konu testlerinin ilk sorularının çözümleri var. Açıklamalar iyi değil. Konu çalışmaya başlarken, test öncesi taktik veriyor güya ama pek ilgisi olmayan şeyler. En azından sözel için böyle. Çözeceğiniz test kalmamışsa çözebilirsiniz. (Kırmızı siyahlı kitap.)

Ultra Soru Bankası: DGS Tamamı Çözümlü (İhtiyaç Yayını) Boyut ve içerik olarak minik olduğu için almanızı tavsiye ederim. Bazen canınız çok test çözmek istemez veya bir yerde kalmanız gerekirse boyutu itibariyle size kolaylık sağlıyor. Bir nevi çözülmesi gereken çerez testlerden. Canınız istemeyincede bir iki soru tarzını çözeyimde kapayayım diyebilirsiniz.

- Soru Bankası 2016 (İntibak Yayınları) Bilmiyorum bende sorun vardı belkide ama sözel sorular acayip derecede zor. Diğer testlerde 1-2 yanlışım çıkarken bu testte 3-4, hatta bazen daha fazla oluyordu.. Zorluk açısından daha ilerki aylarda çözmenizi tavsiye ederim. Moraliniz bozulabilir.

- DGS Soru Bankası 2016 (İrem Yayıncılık) Fena değil çözülebilir, bunaltıcı bir test kitabı değil. Ancak mantık sorularının ayarı garip. Ya çok zor dgs ile alakası olmayan derecede, yada çok kolay. Keşke test bölümlerinde "şu soruyu şu sürede çözmelisiniz" ibareleri bulunsaydı. Her testin buna göre mekaniği olduğunu düşünüyorum. DGS için en önemli şey de süre olduğunu hepimiz biliyoruz heralde?

-  DGS Öncesi Çözülmesi Gereken 707 Soru (AltıŞapka Yayınları) Mutlaka alınmalı. Sözel ve Sayısal olarak iki tane var. Ben sözel olanı aldım ve faydasını gördüm. Küçük ince olması itibariyle bazen test çözülmeyek ortamların kurtarıcısı oluyor, Bazende belirli test konularından sıkılınca çeşitli soru türlerinin karma olarak gelmesiyle sıkıntıyı düzeltiyor. Bazen olur ya bugün müsait değilim ama bir 30 soru çözsem fena olmazdı deriz, işte tam o testlerden. Eksi yanı çözümlü olmaması. 10 soruda falan hata olduğunu düşünüyorum, imkansız olarak gördüğüm cevaplar var. Mesela bazen şık hatalı verilmiş olur çözümünde doğru olan şıkkı diyor olur. Ozaman anlarsınız yanlış yazmışlar diye ama çözümlü olmadığı için bakamıyoruz. Genede tavsiye ederim.

- DGS Sözel Yetenek: Çek Kopart (Tasarı) Mantık soruları zorlayıcı ve biraz gereksiz zorlukta. Çek kopart olması arada test çözme ihtiyacınızı karşılıyor. İdareten alınabilir. Hatalı olan yanıysa 2016 basım olmasına rağmen denemeleri 80 soruluk. Çok uzun zaman oldu 60 soru sistemine geçeli. Bu yüzden denemeleri denemeymiş gibi çözemiyorsunuz ve kayıp oluyor. Pek fazla hatalı soru görmedim. Çözümler mevcut değil.

- DGS Türkiye Geneli Deneme Sınav Testleri (10) (Radikal Akedemi) Asla tavsiye etmiyorum neredeyse tüm deneme çıkartan yayınevlerinden çözmüşümdür. 5 kez türkiye geneli deneme sınavına da girdim ve hiç bir zaman netlerim sözel olarak 48'den aşağı düşmedi. Ancak ben bu denemeleri çözerken 35 doğru bile ancak yapıyordum. 5. denemesinden sonra diğer denemelerinide kaldırıp çöpe attım. Zaten deneme çözerken açıklamasıyla birlikte olmayan denemeleri asla tavsiye etmem. %100 hatalı soru dolu testler.

-  DGS 2017 5'li Deneme (İsem Yayıncılık) Sorular çok fazla zor değil, sözel bölümlerde ilginç şaşırtıcı sorular gözlemledim. Bazende ilginç mantık soruları. 60 sözel denemelerinde 55 altına hiç düşmedim. Bu yüzden çok fazla zor olduğunu düşünmüyorum. Hatalı soru görmedim, çözmekte fayda var.

- DGS 10'lu Sayısal-Sözel Tam Çözümlü Denemesi (Murat Yayınları) İlk başlarda herşey çok iyi gidiyordu hatta en sevdiğim denemeler arasına girecekti. Çözümlemeleri güzel bunun için test sayfaları dışında ayrı kitap olarak çözüm kitabı yapmışlar. Sorularda kolay, zor karışık.. Ayarında. Ancak testin son 3 denemesi çözümleri + şıklar hatalı. 8. deneme, sözel çözümde yazan çözüm bakıyorsunuz atıyorum 5. soruyu anlatıyor ama soru o değil. Böyle bir hata olabilir mi ya? Kaç tane var bu şekilde her testte 5-6 tane hata olmaya başlıyor bu kadar hatalı olunca insanın güveni mi kalır.

Nedense yayınevleri, markalar DGS'ye çok az yükleniyor. Hatta takmıyorlar gibi hissediyorum. Her test kitabında olması gerekenden fazla hata, sorun var. Sözel / Sayısalcı diye ayrı olsanız bile tüm testleri almak zorunda kalıyorsunuz. Bir ton saçmalık var diyebilirim. O yüzden bu sene epey sinir hastası oldum ama hatırladığım çözdüğüm yayınevlerinden bazılarını paylaşmak istedim. Umarım fikriniz oluşur.

Çözümsüz testleri almayın. Sorularda, şıklarda hata varsa çözümlerde doğru olanı buluyorsunuz ama çözümsüz testlerde bir hata varsa o orada kalır. Bildiğiniz doğruyuda yanlış sanarsınız.
2 yorum on "DGS Test ve Deneme Yayın Tavsiyeleri (DGS Çalışırken Çözülmesi Gereken Denemeler)"
  1. harika bir kaynak oldu bana çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Emeğin için teşekkürler , yayınevleri dgsye önem vermiyorlar derken seni sonuna kadar destekliyorum , internette sayısal anlamda zor deneme yayınları arıyorum doğru dürüst 1-2 tane buldum ama bir kaç tane daha lazım , yine internet üzerindeki tavsiyelerin birkaçı da çok yanıltıcı zor dedikleri kaynaklarda sayısal 45-55 arası netiö çıkıyor ama 2017 denemsini yaptım evde 24 netim çıktı gerisini düşün artık ales kitapları almaya karar verdim

    YanıtlaSil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9