Suicide Squad - İlk İzlenim (Film Analiz)

| On
Cuma, Ağustos 12, 2016

Ülkemizde geç çıkmasına hala sinirliyim, bizde neden bu kadar geç çıktı? 

Uzun zamandır Marvel Vs DC filmleri arasından bu kadar iyi bir film gelmiyordu. Yakın zamanda çıkan filmlerin fiyaskosunu hepimiz biliyoruz. Bkz: Batman Superman'e karşı.

Karakter seçimleri son derece başarılı olmuş. Film her ne kadar Deadshot ve Harley Quinn üzerine kurulmuş olsada totalde diğer karakterlerin başarıları bunun önüne geçerek daha güzel hale getiriyor. Ancak Katana'yı daha baskın, daha çok görmek isterdim. Karen Fukuhara'nın "oyunculuğunu" önceden görsemde resmi olarak ilk büyük filmi diyebiliriz. Diğer karakterlere göre biraz sırıtmış gibi. DC karakteri olarak bu kadar emir adamı değildi sanki? Minik boşluğu tamamlamaktan çok kendi başına aktif olmasını isterdim.

Yabancı hayranlar filmin net bir konusunun olmadığı ve karakterlerin pek tanınmamasından şikayette bulunmuşlar. Bunu izleyip gözlerimle gördüm ki bu sözler tamamen Marvel Fanboyluğu! Yönetmen o kadar iyi şekilde karakterleri sunmuş ki gidip görün diyebiliyorum sadece. Tek tek hayatlarında düştükleri/geldikleri noktalar kısa sahnelerle anlatılmış. Bundan daha iyisi hepsine özel film çekerek yapılabilirdi. (Neden olmasın onada giderim.) (İyiki fikir he?) Pek çok insanın bu filmi izleyene dek Batman'in DC karakteri olduğunu bilmediğine eminim. Yada şu "marvel fanboyluğu" yapanlar diyeyim.. Sırf bu yüzden imdb puanı bu postu attığım tarihte 6.9'a düşürülmüş durumda. Yabancı hayranların diğer bu tarz filmler arasında anlayamadığı -anlamak istemediği- konuysa;


Tipik bir amerikan filmi olması. Sanki biz marvel filmlerinde birer matrix, interstellar senaryosu görmüştük ya, o yüzden bu filmin konusu sönük kalmış. Bu tarz "comic book" uyarlaması filmlerden ne gibi bir konu bekliyorlar acaba? Adamlar çizgi roman konularına inseler 50 tane film yapmak zorunda kalırlar. E filmi yapanlar amerikalı direk ellerine propaganda şansı geçiyor üstüne bu tarz filmlerde yapılabilecek en iyi şey nedir tabikide görsel şölen. Hangisi eksikti? Hiç birinde karakterlerin bu kadar eşit dağıldığını görmemiştim. Karakterler ünlü DC şehri olan Gotham City'nin kötü karakterleridir. Batman ve devlet anlaşmasıyla, diğer karakterler yaptıkları zararlardan ötürü yakalanırlar. Ayrıca devlet gelecekte kendilerini korumak için bu karakterleri yakalayıp kendi adamları haline getirmek istemektedir. Yakalama durumu başladığı sırada şehire saldırı beklenmektedir. Bunun üstüne devletin daha önceden eğittiği ve kötü karakterlerin bir şekilde kontrol altında kalmasını sağlayacak olan "büyücü" karakteri sapıtmaya başlar. Onunda amacı kalbini insanların elinden geri alıp eski gücüne kavuşmaktır. Yani negatif olabilecek her türlü olay üst üste gelmiştir. Aynı zamanda yan olay olarakta Deatshot ve kızıyla olan ailevi ilişkisi, Harley ve Jokerin o mükemmel aşklarını, El Diablo'nun çıldırınca ne hale geldiğinide küçük küçük görüyoruz.

Bitmedii! Ana karakterlerden olan tim lideri aslında büyücünün insan haliyle bir aşkı vardır. Büyücünün o insanı ele geçirip vücudunda hayat bulmasıyla birlikte kendisini olayların içinde bulur. Pardon da başka ne konusu yapacaklardı adamlar ilk filmde? Yabancıların bir kaç yazısını daha okudum, orada da dc comiclerinden çok farklı bir hikayenin işlenmesinden ötürü tepki gelmiş. Bu tepki hem doğru hem yanlış. Çünkü artık film ve uyarlama olmasından ötürü senaryo'ya birebir kalmak zorunda değil. Ama "comic book" hali olsa fena mı olurdu? İyi olurdu gerçekten. Heves kırmamak lazım bu filmin serisi gelecek.

Bulduğum bazı açıklar var. İlk sahnelerde Gotham City'de Batman'in üstünlüğünü göreceksiniz. Peki karakterle olan işler tamamlandıktan sonra Batman nerededir? Bunun ucu çok açık. Batman'in gücü yetmez desek hepsini tek tek yakalamaya yetiyor? Batman bu işlere girmek istemiyor desek sen madem bu kadar iyi niyetlisin bu kadar olay olurken niye yoksun ki.. Ozaman ne anladık? Sanki bir açık var gibi. Hani üstünden geçmişler kimse sorgulamasın gibi olmuş. Bir mantık üzerine mutlaka oturtmak istersek artık en son hali şu olur heralde: Batman devletin işlerine çok karışıyordu halk tarafından da fazla seviliyor bu yüzden geri plana atıldı?

Flash neden 10 saniye gösterildi? O sahne çok zorlama olmuştu. Yani tamamen diğer filmde flash olacak haberiniz olsun! Bunun için çekildiği inanılmaz belli. Filmin bitişi aktıktan sonra ufak bir devam sahnesi oldu, orada yeni karakterlerin ekleneceğini görüyoruz muhtemelen flash ikinci filmde aktif olacak. Peki flash'ın 4 hali vardı o hikayede eklenecek mi?

*Burası spoiler olabilir isterseniz okumayın (sadece burada yazdığım)* Son sahnelere yakın büyücünün kalbi Harley tarafından sökülme durumu. Çok basit değil miydi? Hani bazen sonu tamamlayamazsınız ama olmak zorundadır ya.. Ama yapım sağlam olunca görsel efektlerle onu unutturabilirsiniz, işte tam bu kullanılmıştı. Sen git saatlerce büyücüyü yenmek için uğraş. Diabloyu kaybet. Harley orada Jokercilik yapıp büyücünün kalbini söksün.. *******

Diablo beklediğimden daha iyi oynanmış ve senaryosu çok iyi verilmişti. Bu kadar iyi şeyler beklemiyordum. Anlatılan aile durumuda çok hoştu hatta üyeleri gazlayan en büyük etmenlerdendi! Alevlenmesi, kendini tutamaması. Evrimi çok iyi yapılmış. Şuanda canım acayip dc comiclerine başlamak istedi. Ama comic booklar nedense beni bir süre sonra sıkıyor, mangalar dahil. -_-


Ah benim savunmacı laf dinleyen herkesin yanında olan korkusuz minnak Katana'm seni ileride daha çok görebileceğiz birtanesi değil mi? Bize güzel sahneler yaşatıp mükemmel katanalarınla herkesi öldürecekmisin? Söz ver bakiyim bana hanimiş? Hahahaha. Yanlız filmde acayip deadshot göreceksiniz diye buradan hiç eklemedim farkındamısınız çok fenayım ya!
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9