Aldatan İnsanlar Hakkında Konuşalım

| On
Cumartesi, Nisan 30, 2016


Manevi olarak verilebilecek en büyük hasar aldatmakla gerçekleşir. Daha büyük bir şey tanımıyorum, ya siz? Hayatımda kimseyi aldatmadım ama şüphesizki bende aldatıldım. Aldatılmışımdır da. Ama bugün oturup mantıklı düşünerek söyleşi yapmak istiyorum. Merak etmeyin bugün veya yakın zaman da aldatılmadım. Canım sadece düşünmek istiyor.

Neden bir insan bunu yapar ki? Bir şeyler zorlanarak yapılmış kişileri anlarım. Onları bu bölümde tutmuyoruz. Gerçekten sevip, sonrasında aldatan kişi amacın nedir senin.. Birini seviyorsun hatta peşinden bile koşuyorsun. Bir süre beraber oluyorsun. Güzel anlar geçiriyorsun ama sonra aklına aldatma fikri geliyor. Nasıl bir karaktersizlik acaba.. İnsan sevdiğine kıyamaz, üzülür. Aslında aldatmak, zarar vermek, şerefsizlik yapmak dışında onu yapan kişinin ezik ve karaktersiz olduğunuda gösterir. Hatta bu kadar da değil aynı zamanda korkaktırda. Çünkü karşısındakine söyleyemez, belki çekinir belki karaktersizdir ikisini beraber istiyordur. Sonuç olarak ne olduğu ortada işte. Gerçekten hiç anlamam insan bunu neden yapar. Neden iki veya daha fazla kişiyle beraber olmak istersin veya neden söyleyemeyecek kadar cesaretsizsin..

Aldatan biriyle arkadaş bile olmak istemem. Bir arkadaşım bana sevgilisini aldattığını söylese onunla tekrar konuşacağımı zannetmiyorum. Hepimiz insanız gerçekten çok sevdiğiniz birisinden bir hareketiyle, davranışıyla soğuyabiliriz. Ara verebilir veya karşınıza alıp konuşabilirsiniz. Bunu yapamayacak kadar korkak olup sizi seven kişiyi yüzüstü bırakmayın. Kimse ilişki daha fazla yürümüyor diye sizin boğazınıza yapışıp benimle çıkacaksın bittin sen demeyecektir. Diyorsa en yakın polis karakoluna gidebilirsiniz zaten. Eğer birinden soğuyup bu yola başvuruyorsanız hala bir şansınız daha var demektir. Karaktersizliği bırakın ve kimle birlikteyseniz gidin onu karşınıza alıp konuşun. Abuksubuk hareketler yapmayın. Ama birden fazla kişiyle birlikte olmak isteyen karaktersiz, şerefsiz insanlar sizinde tedavi görmenizi tavsiye edebilirim. Siz bu dünyada ki hiçbir narinliği, sıcaklığı, kalbi, sevgiyi haketmiyorsunuz.

Ben aniden atarlandım bilmiyorum. Bu arada sanmayın ki bu işleri hep erkekler yapıyor. Kızlar da yapıyor geri kalan yanları yok yani. 

Ama ben biraz düşününce aslında kızların aldatmasının erkeklerden biraz daha farklı olduğunu düşünüyorum. Bu işlerin altında çok farklı şeyler yatıyor. Çoğunluk demeyelim ama bazı kızların aldatma sebebi "ilgisizlik, sevgisizlik" yani aslında birden çok kişiyle olma dürtüsü değil. Ha ben burda mertçe yazayım böyle olmayan kızlarda var çünkü ben daha önce bir erkek olarak aldatıldım. Ve bu benim bildiğim sadece. Bilmeden aldatmış biri varsada zaten... Yani benim gibi biri bile aldatılıyorsa işte o yüzden kızlarında erkeklerden farkı yok. Ama neyse konuyu dağıtmayacağım bir dakika.. Bazı kızlar sevgi göremediği ilgi göremediği için aldatma yolunu seçebiliyor. Bunu yapan insanlar gördüm. Hatta bu aldatmayı yapan kişilerin sevgilisinden şiddet göreceğinden ötürü korkup söyleyemeyenleri de gördüm. Ama hiç birinin birbirinden aşağı kalan yanı yoktur. Bu aldatmanın birde hastalık yönü olanı biliyorum. Yani bunlarda hastalık ama birde ciddi psikolojik tedaviye ihtiyacı olan kişiler var. Bu kişiler genelde eşlerinin arkadaşlarıyla aldatıyorlar ve çoğunluğun çocukları bile oluyor. Hemde karşı tarafın bile. Bu tarz aldatmaların sonu ölümlede bitiyor. Bunda televizyonlarda yayınlanan dizi ve programların etkisininde olduğunu düşünüyorum. Duyguların altında merak, hırs yattığına eminim. Ürkütücü geliyor böyle bakınca. Düşünsenize hepsinin bir şekilde telafisi olabilir ayrılırsın, uzaklaşırsın. Ama evlenip uzun yıllar geçirdikten sonra herşeyimi verdiğim eşim arkadaşım dediğin kişinin yıllar sonra aldattığını öğreniyorsun. Umarım kimse manevi olarak yaşamaz bunları. Aldatma kısaca; korkaklık, şerefsizlik, cesaretsizlik ve tabiki karaktersizliktir. Biraz daha gidersem gene atarlanacağım ben. Çift taraflı düşünmek konuşmak istedim. Fazla yormayada gerek yok.. Ama anısı olan ve anlatmak isteyen varsa dinleyebiliriz. Konuşabiliriz. Belki benim bile bilmediğim sebepleri olan vardır. Tekrar söylüyorum. Sebebi ne olursa olsun hiç biri doğru değil.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9