[Android / Ios Oyun] Brave Cross Oyun Tanıtımı

| On
Çarşamba, Ocak 06, 2016

Telefonda oynanan online oyunlara göre geniş kapsamlı ve daha fazla yapabilecek şey sunuyor bizlere.

Oyunun Resmi Sitesi: Tık
Oyunun Wikisi: Tık

Ne kadar etkinlik var ve neler yapabiliyoruz?
Arena sistemi her oyunda olduğu gibi oyunumuzda mevcut. Bunun yanında günde üçer defa yapabileceğimiz ve inanılmaz yararlı geliştirme eşyaları gibi maddeler veren campaing bölümü var. Burası dışında da sürekli görev yapabildiğimiz bir bölüm daha mevcut. Orada  karakterlerimizle bölümleri geçerek haritanın sonunda boss ile savaşıyoruz. Ayrıca boss'lu bölümü bitirdiğinizde artık onu tekrar oynamanıza gerek yok otomatik loot yaparak tekrar savaşmadan boss'un vereceği ödülü günlük olarak alabilirsiniz.

Her oyunda olduğu gibi Brave Cross'da da günlük kullanabileceğimiz enerji ve parayla alabileceğimiz yakut olayı var. Ancak şuana kadar hiç bir oyunda görmediğim bir olay var. Yakutları parayla alabiliyorda olsak çok farklı yollarlada kazanabiliyoruz. Mesela arenada karşımıza çıkan ekranda 5 düşmandan en güçlüsünü yenerseniz size ortalama 60-180 arası yakut veriyor günde 5 kez arenaya çıkabiliyorsunuz. Campaing bölümlerinde de iyi sonuçlar elde edebilirseniz 150 civarı bir yakutta ordan kazanabilirsiniz. Eh birde günlük görevlerle, giriş bonusları hesaba katarsanız, hergün oyuna girdiğinizde ortalama 500 yakut kazanırsınız. Yaşayarak görüyorum. :) Ama vip olmanın ciddi bir avantajı mevcut. Ben şuanda vip 2 oldum. Ama vip 3 den sonrası çok gereksiz duruyor, hoş olan yanıysa onunda ucuz olması. Vip 2'nin ücreti 15tl civarında. (Vip 0 > Vip 2 15TL)

Peki başka neler yapabiliyoruz?
Tüm savaşlara çıkabileceğimiz 5 adet kahramanımız bulunuyor. Onları geliştirerek daha fazla güçlendiriyoruz. Hoş olan şeyse, silahlarını upgrade ettikçe görselde de değişmesi. Benim en çok hoşuma giden bu oldu çünkü bir karakterin tipi hep aynı olursa insana gerçekten sıkkınlık veriyor.


(Ana Sayfanın Bir Kısmı) 

Karakter setini çok iyi oluşturmanız lazım. Oyunun guide kısmında oyunda bulunan tüm karakterler ve güç sıralamaları mevcut. Yani güç sıralaması diyorsam warrior mage'den daha güçlüdür gibi düşünmeyin. Karakterlerin klasman güçleride var. Onlar bile "grand heroes, rare heroes ve common" olarak üç parçaya ayrılıyor. Yani sizin tüm takımınız rare kahramanlarda oluşuyorsa gücünüz 40'binse, karşı takımda bir tane grand herosu varsa gerisi rare ise ama gücü 38binse, %90 gene yenilen taraf siz olacaksınız. Çünkü yansıyan güç dışında skilleri, kıyafetleriyle artan özellikleride hesaba katılırsa herşey gözüken rakamsal güç değil buna ek olarak oyundaki takımızın dengesinide katabilirsiniz. (Yani tüm takımı mage yapmışsanız gene yenilmeniz kaçınılmaz..) Burada devreye taktik giriyor işte! Birazda şans. Çünkü bana hala grand hero falan çıkmadı :D Genelde oyunun ilk 15 20'sinde bulunanlarda var. -şuanlık-..

Ama adamlar öyle bir karakter geliştirme sistemi yapmışlarki bunu anlatmam sayfalar alır. Bu arada söylemeyi unutmayayım. 5 karakterin 1 tanesi sizin ana karakteriniz oluyor onu oyun başında seçiyorsunuz sonra değiştirme şansınız yok. Zaten 2 tane seçeneğiniz var. O yüzden kaldı şimdi 4 karakter. :)


Karakterlerde eşya dışında başka ne geliştirme var?

Seviyesini geliştirebiliyorsunuz ama seviyesi sizin ana seviyenizden yüksek olamıyor. Karakterlerin kostümleri mevcut. (Yılbaşı etkinliğinde 25 aralıktan 31 aralığa kadar hergün girerseniz ve görev yaparsanız ana karakteriniz için kıyafet veriyordu.) Onları ya etkinlikleri takip ederek yada çeşitli görevlerle kazanıyorsunuz. Görüntüsel ve güçsel artış sağlıyor. Karakterinizin yıldız seviyesini arttırabiliyorsunuz. Ve bu en zor olanı. Her karakterin istediği rakam farklı ve bunları geçtiğiniz bölümlerle veya kazandığınız puanlarla alıyorsunuz. Örneğin x karakteriniz var ve 100 tane kendi kartından yıldızından istiyor. Onu tamamladığınızda karakteriniz özel bir seviye atlıyor ve tüm statlarında ciddi yükselme oluyor. Yani şöyle düşünün. 40LVL X karakteri (yıldız seviyesinden sonra) 40LVL*1 X karakteri. Yani böyle bir artış. :) Her karakterin skilleri mevcut ve rakibe vurdukça doluyor ful olduğundaysa ona bastığınızda skilleriyle vuruyor. Yıldız seviyelerini arttırdıkça talents yani özel yetenek kilitleride açılıyor ve ona göre çeşitli yeni özel güçleri meydana çıkıyor. Mesela bir karakter özel seviyesi açık değilken diğerlerine göre çok güçlü olabilir ama sonra gücünde düşüş yaşayabilir. Bir karakter çok zayıf görünebilir ama mesela 3. yıldız özel seviyesinde çok iyi bir yetenek kazanabiliyorda olabilir. Onlara tek tek bakabiliyorsunuz, ne gücü var ne gücü yok diye.



(Karakter Ekranı; Eşyaların Seviyeleri, Özellikleri, Upgradeleri Vb Özelliklerinide Arttırabiliyorsunuz. Kanat Sistemi Var..)

Daha anlatamadığım o kadar özellik varki yazarsam sıkılırsınız, en iyisi oynamak. Legion yani klan sistemide var. İlk 5 den bir legiona girmeye çalışın çünkü oradan inanılmaz katkı sağlayan itemler düşüyor. Legion içlerinde de etkinlikler mevcut. Klan savaşları, klan boss savaşları, rakip klanların köylerini çalmak gelirlerini ele geçirmek gibi.. Birçok şey mevcut. Ben şuan 1. sıradaki klandayım (kendi serverımda) o yüzden sırtım yere gelmiyor. Günde 2-3bin güç alıyorum. Ama İlk 5 deki klanlarda hergün online olmanızı ve katkı sağlamanızı falan istiyorlar herşey karşılıklı yani. :)

Kısaca inanılmaz derecede etkinlik var. Ve paralı olan şeyleri para vermeden de alabiliyorsunuz. Hatta enerjiniz bittiğinde günde 3 kere o yakutlarla fulleyebiliyorsunuzda. 

Sevmediğim iki yanı?
Karakterler çoğunlukla savaşlarda oto hareket ediyolar yani sizin yönlendirmeniz yok. Sadece skillerini basabiliyorsunuz veya bazı bosslar size atak yaparken ekrana basmanızı söylüyor. Çok hızlı basarsanız onun saldırısını engelliyorsunuz filan. Onun dışında oto dönüyor olaylar. Arenada skill dahil sistem kendi basıyor, sadece izliyorsunuz ama anlam veremediğim bir şekilde oyun kendine çekiyor sizi.

Diğeride oyun serverlarının bizim ülkemize göre çok farklı olması ve bize yakın bir saati olan serverda yok hepsi aynı. Bize göre gece yarısı olan çok sağlam bir etkinlik var. Oyunun saatinde 8'de başlıyor 12 de bitiyor diyor ama bize göre hala kaçta olduğunu anlayamadım bile. Gece 02'de girdiğimde vardı. Öyle diyim. :D (Onlara göre öğlen filan oluyor..)

Gerçekten hiç bu kadar etkinlik olan, parasız üyelerede yardım eden, eşyaları craftlayabileceğiniz, karakterleri geliştirebileceğiniz düşük boyutlu oyun görmemiştim telefonda. O yüzden hemen tanıtımınıda yapmak istedim. :)


(Klan Savaşlarından İçinin Bir Bölümü, Köylere Saldırma Saatleri, Korumalar, İçindeki Kendi Mağazası Vs..)


(Görev İçerisinden Bir Görüntü, Ana Karakterleriniz Dışında Bölümleri Geçerken Oyundan Bazı Karakterleride Alabiliyorsunuz. Sağ Altta Görünenler. Onlarında Seviyelerini Arttırabiliyorsunuz.)



(Günlük Görevleri Toplama Ekranı..)
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9