The Pet Girl of Sakurasou (Anime Tanıtımı) - さくら荘のペットな彼女

| On
Perşembe, Aralık 25, 2014

Tür: Drama, Romantik Komedi, Gerçek Yaşam, Okul
Yönetmen: Atsuko Ishizuka
Yazar: Hajime Kamoshida
Şirket: Tokyo MX, MBS, TV Aichi, TV Kanagawa, Animax
Bölüm Sayısı: 24
Puanım: 10/8

Sakurasou adında bir yurt aslında tembel ve okulla alakası olmayan çocukların yollandığı bir yer. Ancak zaman geçtikçe bu yurt tembel öğrencilerin mekanı olmaktan çıkıp, birşeyleri hedefleyen ve başarmak isteyen gençlerin yeri haline geliyor.

Sorata kedi beslediği için normal devlet yurdundan atılır ve Sakurasou'ya gelmesiyle birlikte olaylar ilginçleşmeye başlar. Kendisi çalışkan olduğu için diğer öğrecilere benzemeden hayatına devam ederken, işler daha da karışsın diye yazarımız Shiina isimli karakterimizide getirerek olaylara başlar. Mashiro (yani shiina) güzelliği yanısıra çok başarılı ve donuk birisi. Bunun yanında da acayip derecede safta diyebiliriz. :D Chobits animesini izleyen varsa bana acayip derecede Chi'yi hatırlattı.. Okul hayatları ve tanışma dönemleri geçerken, Shiinanın geçmeşini bilmedikleri için, çizimlerini gördükçe onda özel yeteneğin var olduğunu ve devam etmesini gerektiğini söyleyerek sakurasou üyeleri onu destekler. Sakurasou'muzun diğer çılgın üyeleriyse, Misaki... Yurdumuzun çılgın manyak bir o kadarda duygusal ve narin kızı. Onsuz geçen bir bölüm yada birgün olamaz!! Animenin neşe kaynağı. Ama bu ayarı dengelemek lazım değil mi? :P Nanami isimli üyemiz de tam bu işler için yaratılmış.. Kendisi daha lider ve sakin tipli olmasına rağmen koptuğunda da en az Misaki kadar uçan bir üyemiz. Tabikiiii Soratanın tek kalmasını engelleyecek diğer ağırbaşlı erkek üyemizse Jin ama Jin ve Misaki büyük oldukları için yurdun biraz ağası gibiler :P



Daha bir çok üye var ama hepsini tek tek yazarsam yer kalmayacak gibi. Merak etmeyin animede karakter sıkıntınız yok! Sadece değişik olaylardan ötürü bir kişiden daha bahsetmek istiyorum. Ryuunosuke! Bu kişiyi animenin daha ilerleyen bölümlerinde ana karakter haline gelmiş kadar fazla göreceksiniz. İşin garip olan kısmıysa bu kişinin "trap" karakteri gibi gelmesi. Bir nevi tuzak mı demek istersiniz yoksa kandırmacık mı bilmiyorum :P Kendisi kız görünümlü, narin ama erkek sesli gerçek hakiki bir erkeeek! İnternetten bile araştırdım yahu erkekmiş işte. Kız sanıyordum hayallerim vardı hahahaha. :D Çok fazla şeydende bahsedemiyorum çünkü giriş böyle olduktan sonra tamamen gerçek yaşam + okul hayatı öğrenci yaşamına dönüyor.Hepsi birbirini çok iyi tanıdıkça beraber kendi özelliklerine göre işler yapmaya başlıyorlar. Özellikle Misaki'nin Nyaboron efsane animesi tüm üyeler tarafından desteklenerek yardım ediliyor. Daha sonra yurtta kalan diğer kişilerde derslerine + işlerine beraber çalışıp devam ediyorlar. 

Olaylı geçen günlerde olmuyor değil. Özellikle Sorata'nın Jini bazı konularda küçük olmasına rağmen desteklemesi. Beni duygulandırdı hoşuma gitti. :" Ryuunosuke'nin o kadar soğuk olmasına karşın bilgisayar programcılığı sayesinde heran yardım etmesi hepsi çok güzeldi. Lise hayatını tam yaşamamış veya tekrar hatırlamak isteyen insanlar için güzel olabilir. Çünkü üniversitede yaşamayacağınız şeyler oluyor ve bunların çoğunu bende lisede yaşadım. Bu yüzden okulunuzdan vazgeçiyim demeyin. İşte konu böyle olunca bazı şeyler sürekli aynı şeye sarıyor. Nanami'nin hayalleri var, Jin'in hayalleri var, isim vermekte saçma hepsinin bir hayali var.. Bunu sürekli 24/24 bölümündede hissetmek ve görmek insanın canını sıkıyor. Bu yüzden 1 ayda falan bitirdim galiba ben bu animeyi.

Kötümü hayır değil. sıktımı evet. Çok sıktığı yer oldu ama insan, içinden hayata dair birşeyler aldığı için bırakası gelmiyor genede. Okul yaşamı doğru işlenmiş. E adamlar normal şeylerin dışında ulaşılması zor hatta ve hatta platonik aşka kadar gidebilecek olayları bile yaratmışlar. 2 günde son bölümleri izledim. Gerçekten söylüyorum bir ara çok kızdığım için 6-7 puan arasında gidiyordum, son 2 bölümü özellikle 23. bölümü çok güzel yaptıkları için rakamlarımı geri alıp 8 puana çıkarttım. İzlemeye değer eğlenceli, bazen üzen bazende şaşırtan bir anime..
1 yorum on "The Pet Girl of Sakurasou (Anime Tanıtımı) - さくら荘のペットな彼女"
  1. İzlemek isteyipte bir türlü başlayamadığım animelerden. Tanıtım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9