PS4' İçin Beklediğim 2 Oyun - The Division & The Order: 1886™

| On
Pazar, Ocak 04, 2015

Özellikle ve özellikle deli gibi beklediğim Ubisoft yapımı olan oyun "The Division" Her ne kadar türkiyede ubisoft anticiliği olsada ben oyunlarını çok seviyorum. Ubisoftun sevilmemesinin nedeni, multiplayer özelliklerini fazla desteklememesi serversal sorunlar yaşatması ve tabiki PC'ye daha çok önem verip konsol konusundaki optimizasyonlarında sıkıntı yaşanması. Özellikle yakında zamanda WatchDogs oyununu PS3 > PS4 optimizesinde büyük hatalar çıkmıştı. (PS4'de aşırı kasması gibi.) Ne olursa olsun bence adamlar oyunu yapıyor cidden. Çok desteklenen firmalarında gözünü para bürümüş durumda. BF serisini çok seviyorum da noluyor? Oyunu 200tl -türkiye bazlı-'ye satıyor. Oyunu alıyorsun tamam oynayacağım diyorsun, tüm maplerde oynamak istersen bizim verdiğimiz güncellemeleride alacaksın diyor tanesi 45tl.. Tek tek değil toplu alayım 30-40tl kaara geçeyim diyorsunuz bu sefer premium alıyorsunuz 200tl'de ona veriyorsunuz. EEE ne oldu yani destekliyoruz iyi yapıyorlarda ne oluyor DLC piyasaya sürüp silahın mermesine kadar TL ile aldırıyorlar. Al birini vur ötekine mantığı işte. Rockstar bu işte çok yamukluk yapmayan bir şirket kendiside zaten "GTA" serisiyle yeterince ünlü adamların böyle yandan para yapma ihtiyacı yok. :P

The Division oyununu neden merak edip istiyorum peki? Oyun ciddi manada çok geniş düşünülmüş ve 2013 başından beri ekibi çok sıkı çalışıyor. Oyun 2015 ortasına doğru çıkacak gibi görünüyor. Henüz resmi çıkış tarihi yok ama 2015 olduğu sitesinde de mevcut. The Division, tarzı olarak bana Last of Us oyununu anımsatıyor, görevleri ve ilerlemesi gibi. Kendi dünyasında rahatça gezip bir sürü görevler yaparak, bulunan yer içerisindeki çoğu şeyi kullanabilmesiyle, WatchDogs ve GTA'yı hatırlatıyor. Birazda oyunun kendi atmosferini katarsak bu kadar sağlam mix gibi olması da benim çok hoşuma gitti.



60 fps 1080p desteği olabilir söylentiside bir çok kullanıcıyı çekecekte olsa benim için bir sıkıntı yok, isterse 30fps de olabilir. Grafik manyağı değilim. Oyun bana eğlenceli gelsin yeter. :P Videoyu izledikten sonra nişan almasının ve ateş etmesinin zor olduğunuda görünce iyice bağlandım ben! Ve eklemek istiyorum ileri teknolojiyi seven birisiyim ama uçan zıplayan şeyleri pek sevmiyorum "jetpack" gibi.. "Bu oyunda olmaması ancak ileri teknolojik aletlerinde kullanılarak harman yapılması çok hoşuma gitti." Ekimde yapılan açıklamaya görede Ubisoft oyunun çok zor biteceğini sürekli güncellemeler getirerek yeni görevlerin ekleneceğini söyledi. Umarım bu güncellemeler DLC olarak gelmez de hepimiz tadını çıkartırız. DLC sunup benim sinirimi bozmasınlar.. =_= Ortamın sürekli soğuk ve karlı olmasıda hoşuma gittttiii. :D Benzerliklerden bahsederken "özenti" gibi değil. Çok güzel bir harman olmasına dikkat çekiyorum.


The Order 1886.. Tarih bağımlısı olarak nasıl da çekmez bu oyun? Oyunun çıkış tarihi bana doğum günü hediyesi gibi 20 Şubat 2015! E3 tanıtımında ödül aldı, oyun sektöründeki tüm grafik anlamındaki ödülleri alacağınada eminim. Hatta görev çokluluğu ve kendi içindeki senaryosundan bile alabilir. Ya Tesla var bir kere Teslaa, onun için bile alınır. T-T (Oyunun ocak ayı sonuna kadar geliştirilmesi tamamlanmassa 2015 Kasıma'a ertelenebileceği söylentiside mevcut.)

*Nikola Tesla: Sırp kökenli fizikle uğraşan bilim adamıdır. Özellikle elektirikle ilgili, hem kullanılan hemde kullanılmayan çok fazla buluşları mevcut. Oyun içerisinde de silahlarda elektiriği taşınabilir olarak kablo gerektirmeden ateş ettiklerini görüyoruz. Aslında bu teslanın en büyük uğraştığı konuydu. (Bir insanın şizofreni teşhisi bile varken dünyaya bu kadar katkısı olmasını hala çözemiyorum benim için çok büyük bilimadamı -mucit-lerden birtanesidir.)

Böyle bir oyunda da ona yer vermeleri. Onun üzerinden ve hatta deneylerinden bazı aletlerin kullanılmasıda çok hoş. Ayrıca bol bol tarih kokan bir oyun. Oyunun Xone'culara karşıt olarak :P xbox vs ps4 fanboyluğu yapayım :PP Sadece PS4 İÇİN ÇIKACAK HOHOHOHO! xone halo oynasın ne yapayım. :(





Tabiki Sony kendisine özel yaptırırsa oyunu ve dağıtımınıda üstlenirse. Nasılda olur deluxe'mi desem, koleksiyoncular için oyun kutusu şeklinde mi desem.. Bonuslu oyun satışınıda yapar yani. Normal versiyon dışında bu versiyonlu olarakta çıkacak. Muhtemelen türk parasıyla koleksiyonluk kutulu hali 500tl'yi bulur.. Lanet DLC olayıda olacak kesinlikle. =_= Koleksiyon kutusunda DLC paketiyle gelecek olan 2 adet silah ve uniformalar mevcut!! :/ Ancak oyunun multiplayer özelliği olmaması da büyük bir eksi.. Bu yüzden alma listemde 1-2 tık aşağıda düşürebilirim.

Bense ne yapacağımı bilmiyorum. :( İki oyunun normal versiyonlarını alsam ikiside bana 500tl'ye patlar. 1886 çıkış tarihi belli ve yakın olduğu için şuanlık onu almayı düşünmüyorum.. %90 The Division için para biriktirmeye başlarım artık. :P Bare çıkmaya yakın pre-order basıp ilk oynayanlardan olalım başka türlü moralim gelmez yerine. Birgün kısmet olursa 1886'yıda alırız.

Edit: Bu yazıyı yazdıktan sonra bazı gelişmeler oldu.. :D Sanırım iki oyundan birini doğum günü hediye olarak anneme aldırıcam :P Ablamda GTA alacakmış ozaman bende direk the division alırım biter geçer işte hıh!
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9