Shin Sekai Yori / 新世界より - (Anime Tanıtımı)

| On
Çarşamba, Eylül 24, 2014

Tür: Bilim Kurgu, Korku, Doğa Üstü Güçler, Gizem
Yönetmen: Masashi Ishihama
Yazar: Masashi Sogo
Şirket: CS TV Asahi Channel, TV Asahi, ABC
Bölüm Sayısı: 25
Puanım: 10/9

İnsanlar dünyada normal bir şekilde yaşayarak gösterilirken, birisi şehire gelir ve herkesi öldürmeye, zarar vermeye başlar. Sonra anime birden 1.000 geleceğe atlayarak dünya sanki geçmişe veya, sıfırlanmış temiz bir dünyaya geçmiştir. (Temiz olmasada...) Herşey sanki daha geçmişten ama modernmiş gibi. Dünyanın geleceği...

Birbirine uzak ve kabileler halinde yaşarlarken ana karakterimiz Sakiyi rüya görürken budistlerle birlikte görürüz. O ve ailesi + çevresi Waki mektebine bağlıdır. Gördüğü rüyayla birlikte psişik güçlerini kazanır ve lanetlenir. Bu yaşananlar sonucunda okula gitmeyi hak kazanır artık "yetişkindir" Okulunda eski arkadaşlarını görür ve en son yetişkinliğe erişmiş olmanın verdiği hırsla hepsinden daha fazla çalışma iyi olma hedefini amaçlar. Okul ve çevre o kadar ilginçtir ki sürekli lanetli büyük olaylar gerçekleşir. Doğa üstü varlıkların yaşamasıyla her bölümde farklı bir yaratığın veya ilahi gücün konusu ele alınır. İlgincimi çekenlerden olansa cin gibi bir yaratığın işlenmesi. İnsan ırkından ezik oldukları için insanları tanrı olarak görürler ve onlara hiç birşey yapamazlar ancak içten içede kin gütmektedirler. (Bana cinleri anımsattı.. o.O) Aileler genç çocuklarını bu yaratıkların etrafına getirmemeye çalışırlar çünkü erişmemiş kişilere ne tür tepki vereceklerini bilmemektedirler. Bu yüzdende uzakta yaşarlar. Yanlız bana anime ciddi manada ürkütücü ve ilginç geldi. Bitiş müzikleride çok şahane. Garibime giden konuysa, budistlerin sanki kötü olarak gösterilmiş olmasıydı..

Bizim öğrenci ekibimiz, okuldan boş birgün bulduklarında kampa çıkarlar ve asıl konuya burada gireriz. Minoshiro adında at veya onun gibi ilginç türevi bir yaratık robotla karşılaşırlar. Ufak mücadeleleri sonucunda kim olduğunu öğrenirler. Minoshiro kendisinin geçmişten bugüne herşeyi kayıt eden yürüren bir kütüphane olduğunu söyler. Hatta kayıtlarda alınıyormuş ama yazılı olanlar hep zarar görmüş bu yüzden kendisine ait olan sonsuz hafıza kayıt etmekteymiş herşeyi. Ve istenildiği anda da ulaşılabileceğinin bilgisini verir. Pegasus gibi tipi var yahu. Evrim geçirmiş hali gibi. Domuzlu pegasus gibi. XD (Karar verdim sonunda..)


Minoshiro ağzını bir açıyor... Herkesin sonunu getiriyor resmen. :D Bizim çocuklar, şeytanlar, olaylar geçmişten konular açıp hepsinin cevaplarını alıyorlar. Dünyanın böyle olmasının nedeni insanlarda ki PK gücüne sahip olmasına bağlanıyor. Bu gücü kullanmaya başladıklarında (psişik güçler gibi) işler kötüye sarmış. Ve özellikle insanlar insanlara karşı kullandıkça büyük olaylar gerçekleşmiş. Tabi bu güce karşı olan ve normal takılan insanlarda mevcut. Birbirleriyle çarpışmaya girerek çıkan savaşlardan sonra dünya bu hale geliyor gibi kısa bir özet yapayım. PK gücüne sahip kişiler bu olaylar sonunda azalmaya başladıkça karşı olanlar deneyler vs yaparak bu güçlerini gereksiz heryerde kullanan insanlarda tepkime yaratıyorlar (veya yanlış hatırlıyor olabilirim direk bu tepkime oluyorda olabilir) + Ek olarak bonobo adında olaylarda mevcut insanları eşcinselliğe iten bir sevgi patlaması şeklinde. Detayını izleyerek görebilirsiniz.

Asıl olaylarsa bu konuşma sırasında budalardan önemli birisinin görmesiyle başlıyor. Çocuklara kuralları çiğnediklerini söyleyip bir çok şey saydıktan sonra özel güçlerine mühürü yapıştırıyor. Sonra mühür yetmiyor birde tapınağa götürüp herkese bildirmeye giderken cinimsi Canfaresi adındaki bu kez bağımsız yaşayan kabileyle karşı karşıya geliyorlar. (Sesleri çok korkunç!) Uzun süren çatışma ve geri dönme çabaları sırasında budist ölüyor çocuklarda başlarının çaresine bakıp, birde bu mühürden kurtulma yolunu bulup dönüyorlar.

Anime buradan sonra birden 2 yıl atlıyor. o.O Bonobo olayları derin işleniyor 8. bölümde ciddi eşcinsel olaylar var isterseniz son 7-8 dakikasına atlayın (küçük arkadaşlarımız için) Sonra sınıfa en büyük bu güçlerini kullanabilen kişi gelip Shunun da başını bir belaya sokuyor.! Ama bu kısa detayları artık yazmayacağım izleme vakti geldi değil mi? :D

15. Bölümden sonra olaylar teknik ve değişik olayları anlatmaktan çıkıp Canfaresi Vs İnsanlar olmaya başlıyor. Ara ara sıkıldığım uzun tutulan konuşma sahneleri oldu. Çok rahat 20 bölüme sığdırabilirlerdi. Bir ara bırakmayı bile düşündüm çok uzun konuşma sahneleri vardı ya.. ._. Ama birşeyler olacağınıda biliyordum... Dayandım izledim işte :P İnsanların daha iyi bir yaşam için başkalarının hayatlarına nasıl karıştığını çok net görüyoruz. Büyük yaş atlamaları tekrar oluyor yanılmıyorsam 20 yıl geleceğe atlanıyor tekrar. Bu sefer Saki'nin artık ülkesi için çalıştığını Canfareleri üzerinde yeni çalışmalar yapıldığını anlatıyorlar. Hatta canfarelerinin gelişmesi hissedildiği için onları ciddi takibe alıp ne yapılırsa yapılsın kendilerinden haber alınması gerektiğini üzerlerine yıkıyorlardı. Canfareleri aralarında kavga edecekse bile önceden insanlara demesi gerekiyora kadar.. Ama canfarelerini sürekli gelişirken görmemiz boşuna değilmiş.. :) İnsanlara yani bir nevi tanrılarına karşı gelmelerini görüyoruz inanılmaz olaylar oluyor. İnsanları zamanında satmaya çalışan ama bazı şeyleri kavradıktan sonra satmayan bir köyün lideri olan Kiroumaru'nun kendisini feda edişini bile çok rahat görüyoruz.


Squonk adında da sözde insanlara yardım eden uyuz pis iki yüzlü canfaresi var zaten herşey onun başından kalkacak. Adamlar "şeytan"ı bile yaratıyor ya! Bazı düşündüğüm şeyler var doğrumu bilememde. Gizlice alttan, demokrasi, politika, devrimcilik gibi bazı hislerin konu edildiğinide düşünüyorum. Sözde insanların aynı genlere sahip olan ırklarına yaptığı üstünlüğü sadece (juryokuları olduğu için) veya canfarelerinin başkaldırışları çeşitli yaşanan dini olaylar vs. Bana gerçek hayattaki bu tarz özel konularında işlendiğini hissettirdi. Son bölümde Canfarelerinin aslında ne olduğunu öğreneceksiniz. Shunun ara ara Saki'nin kalbi niteliğinde sözleriyle gelişleride mevcut. :) Genede bazı şeyler açıkta kaldı. Maria falan gerçekten öldümü? O kız onların çocuğuydu belli ki ama bilmiyorum işte.. Squonka uyuz oldum bak gene heee en başından beri biliyordum onun yalancı olduğunu ilk fırsatta kaçıyordu zaten.. =_= İzlemeye değer..!

Aklıma geldi. Ben o köylerinin lideri var onu çok sevmiştim. İlk bölümlerde Shunda bazı özel güçlerin olduğunu fark eden kişi yani. Sonlarda da sanki köyün başkanıymış gibi hareket ediyor. Bayağı bayağı sevdim..
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9