Siyah Kumsal / Punalu Sahili Hakkında Bilgiler

| On
Perşembe, Haziran 05, 2014

Hawaii'de bulunan bu ilginç siyah kumsalın bazalttan olduğu söylenmekte, lav okyanusla birlikte karaya doğru gelip soğumasıyla bazaltların kum haline dönüşüp siyah kum olarak bu plajı oluşturmuş. (Bazalt: Volkanik kaya kütlesi) Kumsalın siyah olması dışında ki diğer ilginç olaysa, bu bölgeye insanlardan çok kaplumbağa türlerinin dinlenme yeri olması. Kaplumbağaların sık sık bu kumsala gelip kafalarını yere koyarak rahatlamaya çalıştıkları söyleniyor.

Plaj, yüzme için çok elverişli olmamasından dolayı daha çok turistik gezi yeri ve dinlenme bölgesi olarak kullanılıyor. (Çok fazla kayalık ve yer altından çıkan doğal aktivitelerin olmasından dolayı tehlikeli.) Şartların kötü olmasından dolayıda suyun sık sık benzin tarzı bir renge büründüğüde söylenmekte. Ancak suyun daha derinliklerinde volkandan ötürü, tatlı suyun çıktığı ve bazı dalgıçların hatta eski hawaiili insanların buradan içme suyu çıkarttığıda biliniyormuş.

Punalu'u bölgesi bir çok nesli tükenmekte olan ve nadir görülen hayvanlarada ev sahipliği yapmakta. (Şahin Gagalı Kaplumbağa, Yeşil Kaplumbağa, Hawaii Foku, Yerli Arılar, Turuncu-Siyah Yusufcuk, Yerli Kuşlar, Hawaii Şahini, Dönücü Yunuslar, Kambur Balinalar gibi.)




Daha fazla bitkiler ve yaşayanlarla ilgili bilgilerde var ancak bu ilginç yerle ilgili söylemek istediklerim bu kadar. Bende bu bölgeyi tanıma fırsatını sevdiğim bir Japon model olan Akimoto sayesinde gördüm ve araştırmak istedim. Onunda fotoğrafını paylaşayım.

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9