Çizim Yapanlar İçin Kalem Tavsiye Ve Bilgiler (Anime / Manga)

| On
Pazar, Şubat 24, 2013
İki kalemden detaylı olarak bahsedeyim. Siyah olan (Pental Graph1000) Demir olan ise (Uni-ball Shift Pipe Lock) kalemler öncelikle çizim sonra yazım kalemleri olarak geçiyorlar. İkisininde (0.3 den 0.9 boyutlarına kadar) uçları bulunmaktadır yani hepsinden var.

Bilgilendirme kısmına gelirsek Pental olan kalem gerçekten çok rahat ve tutumu çok iyi çizim yaparken kayarak çiziyor ve daha güzel çizmenizi sağlıyor (Uçlarındaki demir çıkıntılık buna imkan sağlıyor bu yüzden ilk olarak çizim kalemi olarak geçiyorlar.) Ben pentalı 0.7 Uni-Ball'ıysa 0.5 olarak aldım.. İkisindende memnun kaldım ancak Uni'nin bir özelliği var kalemi kullandıktan sonra ortasını çevirip çektiğiniz de demir uç kısmı içeri saklanabiliyor güzel yapmışlar ama kalemi sürekli kullanırken aç kapa aç kapa gibi hissetiriyor insana ve o mekanizması ileride bozulabilir yeni aldığım için emin değilim eğer öyle olursa mesajı editlerim. Ayrıca Uni ball yazım olarak kullanırsanızda tutma yeri demir olduğu için elinizi uzun kullanımda yorabilir.. Bu yüzden bir tanesini alacaksanız pental kalemini daha çok öneriyorum.. İkisinin ortak ( - )'si ise, silgi yerlerinin normal uçlu kalemlerine göre küçük olması hatta yok denecek kadar az bu sıkıntı yapabilir, benim için olmadı ama bilmiyorum genede söyleyeyim..


Başka bahsetmek istediğim ise tabiki çizimleri boyamak isteyenlerde olacaktır bunu yeniyseniz tavsiye etmem, ilerde tam güzel çizime başlayınca yapabilirsiniz.. İşin boyama kısmı. Hemen hemen Asyada veya bu işi iyi bilen anime / manga çizerlerinin bildiği "Copic Sketch Marker" kalemleri.. Bu kalemlerin hemen hemen her rengi bulunmakta ten renginin bile her tonu var o kadar bu iş için iyi diyebilirim, ben henüz almadım ama kendim gördümde gerçekten çok kaliteliler fiyatları biraz pahallı sanırım tanesi 4-6tl arasında değişiyor türkiyede paket halinde varmı bilmiyorum ama tüm renkleri mevcut ve gerçekten resmi bozmadan çok iyi şekilde boyuyor. (Zaten marker kalemi) Boyama içinde bunu tavsiye edebilirim.. İyi çizimler.

37 yorum on "Çizim Yapanlar İçin Kalem Tavsiye Ve Bilgiler (Anime / Manga)"
  1. Yazın için teşekkürler :D Kalemleri araştırdım da herkes çok iyi olduklarını söylüyor *-* Umarım Türkiye'de bulabilirim `_` Yalnız sormak istediğim bir şey var, çizdikten sonra bilgisayara geçirme işi... Yaptığım mangayı internette yayınlamak istiyorsam ne yapabilirim, fotoğrafını mı çekeceğim? Veya bildiğin bir manga çizme programı var mı? Yardımcı olursan sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bende uzun süre araştırdıktan sonra aldım onları aldıktan sonra hiç pişmanlık duyacağınızı zannetmiyorum. Çizimleri bilgisayara aynen geçirmek için biraz üst yazıcıların scan olayı var eğer ordan yaparsan direk bilgisayarına aktırır sorunsuz olarak.. Bildiğim manga çizim programı yok aslında uğraşmak lazım biraz adobe üzerinden yapabilirsin internette paintten bile çok süper işler çıkartanlar var. :)

      Sil
    2. Fiyatlari çok pahali bi kirtasyiyey sordum teki 24 tl dedi normalmi bende almka isstoyorum ama pahali

      Sil
    3. Fiyat normal ne yazikki fiyatları pahallı..

      Sil
  2. Anime çizmek için yapılmış bir program var Paint Tool Sai diye. Ama trial süresi bittikten sonra yapılanları kaydedemiyorsunuz... Ürün fiyatı da 120TL gibi bir şey, ömürlük ._.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende programın cracklisi var internette bulabilirsiniz bunu. :) Yanlız şöyle birşey var bana göre program kaliteli değil adobe photoshoptda çok daha iyi şeyler yapılabilir bence tabiki..

      Sil
  3. bende manga çizimle uğraşıyorum, yakında seri çıkarmaya başlayacağım, bana siyah mürekkepli kalem gerekli, kolay ulaşabileceğim kalemler var mı? Faber Castell Manga Set almayı düşünüyodum ancak kullananlar pek tavsiye etmedi, anlayacağınız siyah güzel bi kaleme ihtiyacım var :)

    Az önce asetat kalemlerine baktım güzel gibi onlarla çalışabilir miyim güzel olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, manga çizimiyle uğraşmanıza sevindim eğer seri çıkartırsanız benimlede paylaşırsanız sevinirim merakla bakarım. Faber Castell 8 Pitt Artist Pen Manga Set var sanırım dediğiniz de bu sizin eğer bunu demediyseniz kesinlikle bunu almanızı ben tavsiye ediyorum pişman olacağınızı düşünmüyorum. Eğer bunda hala şüpheniz varsa Copic Sketch Marker kalemlerinin iki ucu var bir tarafı kalın bir tarafı ince onun siyah olanını alabilirsiniz?

      Sil
    2. Birsey soracagim size bu kalemlerin tam olrak fiyati nedir.Ben cok yerde aradim bulamadim.Ben faber castel anime art cothic kullaniyorum ve mukemmel tavsiye ediyorum..Eger baska tabsiyede buluna bileceginiz kalem varsa lutfen onerin..

      Sil
    3. Hangi kalemin hocam "Faber Castell 8 Pitt Artist Pen Manga Set" ise fiyatı 40-50tl arasında değişiyor.

      Sil
  4. Evet 8 Pitt den bahsediyordum. Şuan çizim tekniklerine çalışıyorum karakterlerim oluşmaya başladı, çizim aşamasına daha var ancak güzel kalemler gerekli :D. Sipariş yoluyla manga set kalemlerini alıp çizerim eğer umduğum gibi olursa iyi olur aklımda hep o vardı önceden beri. Teşekkür ederim yardımınız için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh tamam o halde dediğim gibi ikisinden birini tercih edin bunlardan sanmıyorum ki pişman olasınız. :) Konusu ne olacak çok sert birşey olmasın hehe ! :D Umarım istediğiniz gibi başarabilirsiniz.. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  5. Ben anime değil ama artistik çizimlere başladım ama acemi olduğum için marker kalem almadım henüz kuru boyalarla idare ediyorum :) çok zevkli gerçekten.. biraz da el yeteneği varsa daha kolay oluyor.. bu kalemleri Türkiye'de bulmak zor.. uni var onlar nasıl sence.. Bu arada takipteyim bende sayfama beklerim..
    http://morasaleti.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, cizimlerinizi gördüm daha çok model giysilerle uğraştığınız için çizimlerinizdede açı vb olaylara çok fazla dikkat edip model havasında çizimler yapıyorsunuz. Eğer ilk çizimlerinizse başarılı buldum gerçekten. Eğer günde 1 tane bile çizebilirseniz göreceksiniz ki bir süre sonra artık yatkınlık kazanıp çok daha iyi çizeceksiniz..

      Copic Sketch Marker kalemleri hem çizim rahatlığı hemde renk fazlalığından çok daha yararlıdır ancak fiyatları gerçekten pahallı ve büyük mağazaların kırtarsiye tarzı veya kitapçılarında bulunuyor. İlk ve yeni olduğunuz için bende açıkcası copic olanları kendinizi daha iyi çizim yapıyor hissettiğinizde tavsiye ederim onun öncesinde elinizdekilerle alıştırma yapmanız çok daha iyidir (hemde masraf açısından..) Sayfanıza ara ara bakacağım çok teşekkür ederim..

      Sil
  6. Merhaba ben daha 13 yaşındayım ve kendim araştırarak ve çizimlere bakarak 1,5 senedir manga çiziyorum.. Programlardan çizemiyorum elim alışık değil.. Çizerken de kalemlerim hiç kullanışlı olmuyor.. Kendi paramı kazanamadığım için böyle kalemlerde alamıyorum.. Resim kabiliyetim gittikçe artıyor.. Daha ucuz boyama kalemleri önerirmisin? Bide çizim kaleminin fiyatı ne kadar? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yeliz, iki soruna da buradan cevap vereyim. Öncelikle çizim yeteneğin varsa kalemi bu kadar dertme en iyi kalem şu arkası silgili sarı üstü olan kurşun kalemler olurya klasik. Aslında şuanda türkiyedeki bana göre en iyi rahat çizim yapabileceğin kalem odur. (Tabi dandikleriyle değil) Bu uçlu kalemler falan daha çok işin estetik kısmı gibidir. Unutma herşey senin elinde kalemin değil. Sende bitiyor herşey. Çizimlerine bakabilirim istersen? İyi çiziyorsan Copic Sketch Marker kutulu olarak iyice paranı biriktir al ama paket olarak al 28-32li falan setleri var. Onları 160tl ye falan bulabilirsin. Parası çok belki ama kesinlikle değer ve uzun süre götürür seni ama pro olmadan boyama işlemine girip paranı boşa harcama derim.

      Sil
  7. Çok pahalıymış :( Benim bu kalemleri alıcak imkanım yok yine kurşun kaleme kaldık :(

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar. Ben de karakter çizimlerine başladım ve bu işle ilgili bilgisi olan kişilerin görüşünü almak istiyordum. Size birkaç çizimimi göndersem yorumlar mısınız? Şimdiden teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  9. ben daha 11 yaşımdayım biliyorum çok küçüğüm ama çizdiklerimi çok beğeniyolar güzel çiziyorm bazen videolarınıda izliyorum ama bazılarından daha güzel çiziyorum ister inanın ister inanmayın ama öyle ben bu kalemlerden almayı çok istiyorum ama genellikle nerelerde satılıyo fiyatlarını filan hepsini öğrenmem lazımm yardımcı olurmusunuz almayı çok istiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük yaşta başlamanız herşey için çok daha iyi. Neden inanmayayım daha bu yaşlarda iyi çiziyorsanız 16-17 yaşlarına gelince olan tecrübeniz tahmin bile edilemez. Hevesiniz kırılmadan devam edin. İki attığım uçlu kalem ne yazikki dediğim gibi türkiyede yok. Onun dışında bahsettiklerimi D&R tarzı AVM içindeki kitap, kalem vs satan yerlerde bulabilirsiniz.

      Sil
  10. ben de manga niyetindeyim yapabilir miyim bilmiyorum başlangıç olarak ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi çizime alışana kadar normal en yatkın olduğunuzla devam daha sonra bunları tavsiye ederim..

      Sil
  11. Ben 3 senedir manga çiziyorum artık işin estetik tarafina gecme vakti geldigini dusunuyorum.Bana tam anlamiyla manga cizebilecegim kalem onerir misiniz boyamaya gerek yok simdilik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası gerçek fikrimi isterseniz en iyi sonucu klasik HB kalemlerle alırsınız en rahat ve iyi çizim onlarla oluyor.

      Sil
  12. ben yeni başladm yaklaşık 2 haftadır gözlerin boyutlarında sorun yaşıyorum yardm edebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  13. Sey ben cizmeye baslayali cok olmadi cizimlerim begeniliyor ama bir hikayeyi cizime yansitma konusunda zorlaniyorum profil olarak kendi karakterlerimi cizebiliyorum ama hem pozizyon hemde arka plan konusunda yardim edebilirseniz cok sevinirim bildiginiz bi program yada tavsiyeleriniz cok yardimci olur

    YanıtlaSil
  14. Arkadaşlar ben de çiziyorum ve boyuyorum ancak sizin bahsettiğiniz copic sketch marker kalemlerini bulduğum zaman tanesinin 4-6 liradan ziyade 16 tl olduğunu öğrendim ve setler halinde de yaklaşık 36lısı 500 72lisi ise 1000 tl civarı bir fiyata sahip ki doğal olarak öyle sizin bahsettiğiniz 160 tl ye olan setleri bir gösterirseniz direk alacağım tabi eğer varsa ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle söyleyeyim, ben bu yazıyı yazdığımda yeni gelmekteydi ülkeye, pahallı olsada bu kadar uçuk değildi ilk geldiğinde tanelik remzi kitap evi türevi yerlerde 6tl idi. Daha sonra 15tlye çıktı ve şuanda ülkenin ekonomisinden mi bilmiyorum ama tanesi 24tl'yi bulmuş hatta aşmış durumda. Yakın zamanda taneli satışların bile biteceğini düşünmekteyim. İlginç bir piyasası mevcut ülkemizde. Ciddi olarak uğraşılmıyorsa bu işle söylediğim gibi bu türe en son geçilmeli..

      Sil
  15. arkadaşlar ben manga çizim gereçlerinin alayını ebay yada amazondan alıyorum türkiyede çok pahalı yurt dışı ile arasında tam 2 katı fark var en basitinden copic multiliner sp ler tanesi 23 tl ve seti bulunmamakta türkiyede 10 çeşit mevcut 0,03 0,05 0,1 0,2 0,25 0,3 0,35 0,5 0,8 ve BS hepsini almaya çalıssan 230 tl ebaydan 50 dolara bedava kargo ile temin ettim daha uygun isterseniz sakura pigma micron kalemlerin 12 tanesi 15 20 dolar seviyesinde bedava kargo copic ciao yada sketch kalemlerde aynı şekil ama unutmayın bu kalemlerin türkiyede mürekkepleri bulunmamakta adıda various ink dir bu kalemleri türkiyeden alsanız dahi bittiklerinde mürekkep sıkıntısı çekecek ve yurt dısından getirtmek zorunda kalıcaksınız yada atıp yenisini alıcanız ben 36 lı b setini 79 dolar bedava kargo ile aldım piyasası 100 120 dolar arası idi çekemiyordum 100 dolar ve yukarsına gümrük vergisi ve bir dunya işlem bindiği için türkiyeden notebook kırtasiyeden temin edebilirsiniz su anki tane fiyatı 12,50 tl bu kalemleri aldığınızda işlem bitmiyor özel kağıtlarda temin etmelisiniz türkiyede marker padler mevcut copic in 50 sayfa 20 25 tl aralığında yurt dısından almak isterseniz bir kaç marka tavsiye ederim deleter...ıc manga..strathmore mix media türkiyede mürekkebe batırmalı kalemler tabiri cahizse g pen ler uygun zig mürekkep ve kalemleri aratırsanız bulursunuz ben deleter g pen ve black 4 white 2 mürekkep kullanmaktayım bende 3 4 aydır çizimle urasmaktayım ama kendimi baya kaptırdım :D bakarak çizemiyeceğim anime karakterleri yok bende senaryomu yazdım soblonlar tmm ama hayalimdeki karakteri elimle çizememe gibi bir özürlülüğüm mevcut :D birazda anatomi öğrenmem lazım hiç kursa gitmedim yada bilenden öğrenmedim görmedim netten arastırarak öğrenmeye çalısıyorum buda zorlanmama neden oluyor keşke birazdaha manga kültürü ülkemizde yaygın olsada sağdan soldan görebilsek ha bu arada bi dünya renklendirme kalemleri var ama malesef ülkemizde ya tane tane yada set olarak satılıyor ve en kötüsü yedekler bulunmuyor

    YanıtlaSil
  16. merhaba ben de çizim yapıyorum ama karakterler çizerken siyah kalın uçlu bi kalem lazım oluyor tabi bulamadıgım için pilotla denedim değişik duruyor ama çok fazla zaman kaybettiriyor ucuz ve bulabılecegim kalem onerir misiniz

    YanıtlaSil
  17. Merhaba bu tarz durumlarda en iyisi HB kalemler kullanmak..

    YanıtlaSil
  18. merhaba ben moda tasarımı yapıyorum boyamak için hangi kalemleri önerirsiniz

    YanıtlaSil
  19. merhaba göstersin iki kaleminde ayrı ayrı fiyatını öğrenebilirmiyim birde nerden aldın ben nerden bulanilirim alibeyköyde yaşıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk resimdekileri ben yurt dışından almıştım. Ancak siyah olan kalem D&R Nezih gibi yerlere gelmiş. +60tl olarak görmüştüm yanlış görmediysem. Dışı gri renkli olanı göremedim türkiyede hiç.

      Sil
  20. Merhaba . Ben size resimlerimi gönderip fikrinizi almak istedim ama herhangi bir mail yada iletişim adresi bulamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu konuda çok usta değilim ancak bana sayfanın sağ tarafındaki iletişim kısmından veya cutemelonism@gmail.com adresinden ulaşabilirsin. Elimden geldiğince yorum yapabilirim.

      Sil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9