Mahou Shoujo Madoka ★ Magica (Anime Tanıtımı)

| On
Pazartesi, Şubat 11, 2013

Tür: Drama / Büyücülük / Trajedi
Yönetmen: Akiyuki Shinbo
Yazar: Gen Urobuchi
Şirket: Shaft, Inc

Öncelikle şunu demek istiyorum artık izlediğim kısa animelerin tanıtım ve bilgilerimi paylaşıcam. (Spoiler vermeden) Animemiz tamamen dostluk üzerine kurulmuş, ve bana yıllardır unuttuğum bu kavramı en azından hatırlamama, düşünmeme sebep oldu..

Fotoğrafa göre yazayım soldan sağa doğru isimleri >> Sakura, KyoukoMiki, SayakaTomoe, MamiAkemi, Homura vee Kaname, Madoka olay çoğunlukla bu baş karakterler arasında geçiyor ve izledikçe göreceğiz kedi+köpek+hamster+robot çağı birleşimi bir hayvanımız olacak bu kızlara yol gösteren veya başka şeyler yapan onun ismide Kyuubey..

Animenin ilk bölümleri bana sıkıcı gelmişti giflerini görüp izleme kararı vermiştim tam pişman oluyordum ki ikinci bölümün sonlarına doğru merak etmeye başladım. Açıkcası 4. bölümden sonra daha heyecanlı hal alıyor (Toplam 12 Bölüm) Bu kızlarımız Kyubey tarafından büyücü yapılıyorlar ve ilk başta çok safça söyleyerek insanlara kötüyülük yapan "cadıların" olduğu ve onları kurtarmanızı istiyorum şeklinde bir konuşma yapıyor tek tek kendi yetenekli hissettiği kişilere, bu cadılar tamamen insana benzemeyen eğer Alice Harikalar Diyarı'nın zamanın da çizgi filmini izlediyseniz onlarla savaşlar da görüntüleride benziyor bu yüzdende ilgimi çekti o tarz cadıcıklar bulunuyor ve bitmiyorlar.. (Hakikaten bitmiyorlar öldür öldür bitmediler..)
Ama büyücü olmak sanıldığı kadar böyle saf ve hadi olalım çok güzelmiş denecek kadar basit değil çok ağır bilmedikleri şartlar var ki sonra söylüyor bunu Kyubey oda hatırlarsa tabi yaptıktan sonra öğrenilince aa bana demediniz ki diyor?? Çok sinir oluyorum tipine izleyince göreceksiniz konuşurken anlamsız bir surat ifadesi var ve ağzı kıpırdamıyor, yemek yerken kıpırdıyor ama !!! Bununla birlikte iyi sayılabilecek şu olay var kızlarımızı büyücü yaparken bir isteklerinide yerine getireceğini söylüyor (Ne isterlerse Para, Şöhret vs..) hepsininde animede hangi yolla büyücü olmayı kabul ettiği dileğinin ne olduğunu kısmen gösteriyor, Sakura, Kyouko'nun ve Akemi, Homura'nınki çok hoşuma gitti zaten göreceksiniz tamda diyemiyorum hangi anlamda gitti neden gitti spoiler olmasını istemiyorum izleyerek görün merak edin... Bunlarla birlikte bahsetmediğim cadılarla ilgili detaylı konular onlarla ilgili ilginç şeylerde var.. Ayrıca kızların büyücü olduklarında aldıkları bir kapsül gibi birşey var tam adınıda yazmıyorum, ilgili detayları fazla vermek istemiyorum izleyerek görün.. Büyücülerimizin ölümleriyle ilgili şeylerde göreceksiniz.. Birde animeyi izlerken hep detaylar var bunları kaçırmayın 10.bölümde bir "uh" noluyor ? Dediğiniz olacak bu kısımları dikkatli dinlerseniz hemen anlarsınız....

Bu tarz bir tanıtım yapmak istedim yeterli olduğunu düşünüyorum, özetlemek gerekirse bazı bölümlerde o kadar çok dostlukla ilgili şeyler varki dikkatinizi vererek izlerseniz ağlayabilirsiniz ben son bölümlere doğru ağladım inanılmaz derece güzel. Bu arada ilk bölümlerde Akemi, Homura'yı göreceksiniz saçları çok hoş hohoho !Onunla ilgili yeteneklerini ve "amaçlarını" neyse daha detaya girmeyeyim, mutlaka izleyin.

Animeyle ilgili birkaç detay daha bazı yerlerde adı (Puella Magi Madoka Magica) olarak da geçiyor bu yüzden kafanız karışmasın.. Ayrıca animede dinsel boyuttada çok kavramlar bulunmakta..

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9