YGS Ve LYS İçin Dershane Gerekli Mi? Geleceğimiz..

| On
Cumartesi, Ocak 26, 2013

Direk söylüyorum kesinlikle gerekli ve altını çiziyorum. Ama tabiki işi abartmamak gerek kendi çevremden ve duyduklarımdan neredeyse 9. sınıftan itibaren dershaneye başlayanlar var buna karşıyım hiç bir şekilde doğru değil.. Eğitim insanın geleceğini belirler ve şekillendirir evet ama, asla geçen yaşlarda tekrar gelmez ortalama 15-18 yaşlarımız lisede geçer ve bir insanın kişilik değiştirdiği, farklı yaşadığı dönemdir. Aileler bu dönemde bizleri sıkarsa ne geleceğe parlak bakabiliriz nede bazı öğrenilmesi gereken şeyleri öğreniriz.. Bu yüzden aşırı baskı yapmadan ayarında düzenli eğitimin verilmesine bende katılıyorum.

Gelelim dershane olayına, dershaneler hiç bir zaman istemeyen zorla götürülen biri için değildir hatta bu yapılırsa bildiği öğrendiği şeyleri bile kaybetmeye başlar insan. Dershane ancak istekle gidilen olanın üstüne yeni bilgiler eklemek isteyenler içindir asla unutulmamalı. Hiç bir kurum ismi vermeden devam edeceğim (amacım reklam yapmak değil çünkü) dershane öğrenciyi düzene sokmaya yarar, kendisiyle ilgilenildiği süreçtede eğer hayatında sorunlar yaşamıyorsa normalinin üstüne ek getirmeye başlar, normalinin üstüne derken ne demek istedim tabikide bilgilerinin yavaş yavaş düzenli olarak kalıcı hale gelip üstüne birşeyler eklemesi, eğer ortamada alışırsa öğretmenlerinide severse sanırım kaybedicek birşey olmaz?
Kendi hayatımdan örnek vereyim, ben dershaneyi ne tam onaylıyorum nede olmasın diyorum ilk başta belirttiğim nedenlerden dolayı, okul - hayatımız - dershane ve hayatını sürdürmeye çalışan bir öğrenci tamam belki hiç bir sorumluluğumuz yok hayatta bunun dışında ama bizlerde insanız. 12. sınıfta dershaneye gitmeyi kabul etmedim hiçde pişman değilim dersi dersde dinleyen ama sayısal alandada başarılı olmayan bu yüzden o tarafta fazla zorlamayan biriydim, bu sene kazanamadım pişmanmıyım? Hayır.. Çünkü sınavda ne berbat bir puan yaptım nede çok üstün bir başarı sergiledim düzenli çalışmadım, sosyal ortamda ve internette takıldım normal kapasitemi nasıl davranıyorsam o sonucu aldım.. Dershaneye gitseydim ne olacaktı? Eminim buna 20-30 puan daha yüksek yapacaktım ama her gece baş ağrısı, stress, arkadaşlarımdanda kopacaktım, garip duygular içine girecektım, sıkılacaktım bunlar yüzünden bu yolu seçmedim..

Üniversite kazanamamak hayatın sonu değil, biz ve ailelerimizin çoğu böyle düşünüyor kimse yalan demesin bana bence, bir sene kazanamadık iki sene kazanamadık üçüncü sene elinde sonunda kazanılır hiç merak etmeyin.. (Kazanılma derken üniversite kazanmak en kolay şey, önemli olan iyi bir yeri kazanmak...) Bunlar tabiki benim fikirlerim, türkiyede genel olarak tıp/doktor alanları dışında hiç bir bölümün %100 iş garantisi olmadığı sürece ki olamazda bu kadar hayattan kopmak sadece eğitime odaklanmak bazı şeyleri görememek bana göre doğru değil.. Yazım eminimki daha küçük yaşlardaki arkadaşlarımın tam olarak neyi demek istediğimi anlamayacaklarını biliyorum çünkü ilk dönemlerde bende öyleydim hayatta büyüdükçe bazı şeyleri yaşadıkça, gördükçe yavaş yavaş öğreniyoruz... Sonuç olarak şunu söyleyeyim, dershaneye 12. sınıfta veya mezunken kazanamassanız 1-2 sene gidebilirsiniz bunun dışındakilerin abartı olduğu ama dediğim dönemlerdede gidilirse kendinize birşeyler katabileceğinizi düşünüyorum.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9