Keşke Keşke Keşke -Kendimi Sorguya Aldım

| On
Perşembe, Mart 18, 2021

Bundan 9-10 sene önce genç nesillerden biriydim. Takıntılı olduğum futbol oyunlarında kendi karakterimi yaratırken 18 yaşından büyük olduğum süreçlerde klüplerin bana olan ilgisinin azalacağını düşünerek kafamda ailem kimlik yaşımı büyük yazmış olabilir şeklinde hikayeler uydurarak 16-17 yaşlarını seçerek başlardım.

Gerçek hikayelerimizdeyse herkesin kafası karışmış. 100'den fazla yazımın içerisinde hayatı, koşulları, yaşamı eleştirmişimdir. Eleştirilerimden ders almamışım ki beni fazla ileriye taşıyamadılar. Belki eleştirilerden ders çıkaranlar olabilir. O yüzden eleştiri yazmaya devam. -eleştiri eleştiri eleştiri-

Her üç senede bir keşke şunu yapsaydım keşke şunda kalsaydım keşke şöyle gitseydim çizgisinden sıkılmaya başladım. Benim gibi binlerce eski, yeni genç yeteneklerimizin atlamadığı dal kalmamıştır. Kaç sene önceki keşkelerimden biride bir müzik aleti çalma hedefiydi ozaman param yoktu. Aslında vardı ama ona ayıracak param yoktu veya olmuyordu buda o keşkemin o anki hedeflerimde geride olduğunu gösterir. Ama üç sene sonra neden ben o hayalimi yapmadım diye düşünerek büyük bir KEŞKE'ye dönüştürdüm.

Yeni bir üç sene önceki keşkem de iş hayatımda oldu. Keşke ikinci üniversiteyi okumayıp askere gidip ozaman işe girseydim dedim. Bir şekilde işe girdik ama arkamızda bir keşke kaldı oda askerlik. Biliyorum ki seneye yada ilerleyen bir tarihte askerliğe bedelli olarak gittiğimde tekrar ilk keşkeme dönüp neden ozaman bedelsiz gitmedim, şimdi hayatımı şekillendirdiğimde bedelli parasını ödeyerek gittim keşke bilmem kaç bin tl yanıma kalsaydı diyeceğim. 

Sene 2010'lar belkide Türkiye'de çok fazla kişinin Kurgu nasıl yapılır? aramalarını yaptığı dönemlerde ben hem bölümü okuyordum hemde küçüklükten gelen -doğru keşke ataklarım- araştırmalarımla Adobe programlarını sular seller gibi öğrenmiş olduğum dönemlerde belki de Youtube'da ünlü olabilecekken bunu kovalamamış olmamda büyük bir keşkemdir.

Şuanki yeni keşkemde kripto paralar. Evet popüler oldu. Popüler olduğu dönemde geldim. Önceden bilmiyor muydum, biliyordum. Fakat çevremde bununla uğraşanlar yoktu. Araştırmadan sağdan soldan duyduklarımda hep sanki dolandırılacakmışım gibiydi. Belki de hala tam nirvana yapmamış olmasının sebebi insanların böyle düşünüyor olması olabilir. Kripto paralarda akıllı ve sakin olursanız kazanç yapma şansınız gerçekten var. Ama araştırmadan, bilgisizlikle girilmeyecek bir dünya. Yoksa sonu kötü olabilir. Girmemeniz daha iyide olabilir. Fakat kendime üç yıl önce bu işin içinde olsaydım keşke demeden durmayacağım.

Keşkelerimin özetine baktığımızda %99 hedefin para olduğunun farkında mısınız? Ben farkındayım ama bu benim aç gözlülüğüm veya başka aklınıza ne geliyorsa hiç biriyle alakasının olmadığını düşünün derim. Analiz sadece benim kaderim değil bütün içine aldığım gençliğin kaderi. Herkes bu yaşam düzeninden sıkıldı "mutluluğa" ulaşmak istiyor. Gerçekten işini düzgün yapan bütün Youtuberlara'da veya aklımıza gelebilecek her türlü fırsatı kovalayan bütün emektarlara saygım sonsuz. Altını çiziyorum emektarlara.

Keşke demediğim bir hikayem var. İstediğim gibi her şeyi yazabildiğim bu güzel siteyi kurmak. Devrik, rahat cümlelerle içimi dökmeyi özlemişim.

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9