Japonya'da Anti-Maske Protestoları

| On
Salı, Ağustos 11, 2020

Korona vakaları artmaya devam ederken, Japonya'da maske takmayı reddeden bir oluşum ortaya çıktı.

Japonya'da maske takmamanın cezası bulunmuyor fakat kalabalık ve kapalı alanlarda maske takmayan kişiler halk tarafından hoş karşılanmıyor. Maske, virüs öncesinde de Japon halkı için günlük yaşamın bir parçasıydı. Fakat korona virüsü başka oluşumların ortaya çıkmasına sebep oldu. Anti-Maske grubu sadece maskeye karşı değil korona virüsüyle gelen bütün kısıtlamalara karşılar.

Anti-Maske grubunun liderliğini ünlü bir Japon Youtuber ve "Popular Sovereignty" -liberal görüşlü- parti lideri Masayuki Hiratsuka üstleniyor. Liderler "Korona virüsü arayı açan bir soğukluktur" sloganıyla hareket ediyorlar ve bu görüşe katılan birçok takipçi bulunuyor.


Destekçiler 9 Ağustos'ta Shibuya istasyonunda toplanarak; "Maske Sosyal Uzaklıktır", "Kendimizi Kısıtlama Gerekli Değil" şeklinde pankartlar açarak durumu protesto ettiler. Hiratsuka protestodan bir gün önce Youtube kanalına Yamanote İstasyonuna maskesiz giriş yaparken insanları da kendisine katılmayı teşvik ettiği bir video yükledi. Video yayılmadan önce eylem bazı kaynaklara daha önce düşünce Yamanote hattına giden kişiler istasyon hoparlör'lerinden uyarıldı. Maskesiz kişilerin aynı zamanda "Korona virüsü yalan", "5G Katildir" şeklinde tişörtler giydikleri görüldü.
Yamanote hattında ikinci bir protesto'nun olması beklenirken eylemler halk tarafından kınandı.

Maske takmak Japon kültürüne o kadar yerleşmiştir ki, büyük bir salgın bir yana kişi burnunun aktığını fark ettiğin de bile maske takmak için ikinci kez düşünmez. Anti-Maskeler grubu statükoya meydan okuduğunu belirtsede Japonya'da maske takmanın sadece sizi korumakla kalmayıp başkalarını da koruduğu yaygın bir şekilde anlaşılmış haldedir.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9