Dorohedoro (Anime Tanıtımı)

| On
Perşembe, Nisan 02, 2020

Tür: Komedi, Bilim Kurgu, Korku.
Yönetmen: Hayashi, Yuuichirou, Hayashida, Q.
Yazar: Hiroshi Seko.
Şirket: Tokyo MX, BS11, MBS, Netflix, Toho.
Bölüm Sayısı: 12.
Yayınlanma Tarihi: 2020.
Puanım: 10/8.

Steampunk tadını yaşatan Dorohedoro'nun mangası 1999 yılında yayınlanmıştır.
Dorohedoro'da iki boyuta sahip bir dünya bulunuyor. Hole denen boyutta alt tabaka yaşarken diğer boyutta güçleri olan, zengin, elite bir büyücü toplumu yaşıyor. (içlerinde güçsüz alt sınıf büyücülerde bulunuyor fakat çoğunluk değiller.) Hole'dekilerin büyücülere olan öfkesini ve öldürme isteğini anlayabilsekte büyücülerin amaçlarını ve yapmak istediklerini ilerleyen bölümler de anlayacaksınız.

Ana karakterimiz Kaiman'da büyücülerden nasibini almış iri yarı ana karakterimiz. Etrafında da Nikaydo ve doktor -tayfası- bulunuyor. Büyücüler tarafının güçlü karakterleride En liderliğinde Shin & Noi ikilisi. En, büyük bir güce ve ego'ya sahip. -gözümü kırpmadan izlememi sağlayan olaylardan biride ana karakterlerin ölüyor olabilmesi.- Doktor tayfasına gelecek olursak; Kaiman yaşadığı olay sonrasında hafıza kaybı yaşadığı için paraya ve bir eve ihtiyacı var. Doktorun hastaneyi kurma nedenide büyücüler tarafından zarara uğrayan insanları araştırmak ve çözümler üretebilmek. İki tarafın ilişkiside bu şekilde başlamış oluyor.


Kaiman büyüye maruz kalan insanlardan biraz daha şanslı. Elinde kendi rüyaları ve arkadaşlarının anlattığı ipuçları bulunuyor. Örneğin herkes Kaiman'ın ara sokakta yüzüstü kanlar içinde yerde yattığı konusunda hemfikir. Kaimanda benzer ve devamı olan rüyalar görüyor.
Kaiman'ın kafası ile ilgili araştırmalar ve kafasının içerisindeki gizem her bölümde devam edecek. Kafası kopsa dahi! 
Gözleri kırmızı haçlı olan kişiler; Kaiman'ın gözleride kırmızı haçlıdır ve bu kişiler dikkatini çeker. Takip ettiği kırmızı haçlı kişiler sayesinde "Risu" isimli kişiye ulaşır. Bu sayede Kaiman'ın içindeki kişiyle ilgili bilgi sahibi olacaksınız. Bu olaya 'alter ego' fikrimi de ekleyince Shoocckinggggg olacağız. Olaylar yetmezmiş gibi ikili dünyamıza yeni ırk olan iblisler de dahil oluyor. İnsanlara göre çok daha üstler -iblis sanki düşük mü olacaktı- Ancak bir iblisin Nikaydo ile olan yakınlığını iyi takip edin önemli şifreler kapacaksınız.

Kırmızı haç gözlü kişiler: Büyü yetenekleri iyi olmayan fakat aralarındaki sıkı örgütlenme ve birlikteleri sayesinde birçok işten galip ayrılan bir oluşum. Diğer büyücüler tarafından "ezikler" şeklinde nitelendiriliyorlar. Bir çoğuna göre Risu'da bu örgütün lideri.



Hole dünyasında yeni bir öğrenim; Eğer Hole insanı bir büyücü öldürebilirse ondan gelecek olan siyah müvecher sayesinde büyücü olabilir.

Alter Ego düşüncem Spoiler içeriyor ona göre okuyunuz!
Alter Ego nedir bahsetmeden sadece fikirlerimi söyleyeceğim. Aikawa isimli bir karakterden bahsedildiğini göreceksiniz fakat yüzü hiçbir zaman görünmeyecek. Ses ve uzaktan görünüm olarak; Kaiman + Risu + Aikawa arasında ilişki olduğu kesin. Kaiman'ın normal hali de Risu'ya benzediği kesin peki öyleyse Aikawa kim? Bana göre Alter Ego. Yani Kaiman + Risu'nun Alter Egosu. Çünkü onu aradığında ortadan kayboluyor ve sürekli başı ağrıyor. Aikawadan bahsedildiğinde her zaman bir olgunlukla ona duyulan saygıyı hissediyorum. Bununla birlikte Risu'nun büyü anlamında güçsüz olduğu ama Risu tarafından Aikawa'nın övüldüğünü görüyoruz. Onun büyü gücü bayağı iyi şeklinde. Dikkat edin üç karakterin vücut ve ses tonlarıda çok benzer. Zaten kafa olaylarında Risu + Kaiman hikayesinide göreceksiniz. Kısacası teorimde; Kaiman'ın Risu olduğunu düşünüyorum. Alter egosuda Aikawa'dır. Peki Risu Kaiman ise büyüyü kim yaptı? Büyü konusunda başkasının da payı olduğunu düşünüyorum ancak Kaiman -Risu- öfkelendiğinde kendini kontrol edemiyor acaba kendi kendine bu zararı vermiş olabilir mi? De diyorum ozaman neden büyücü arıyor. O kısımı bende oturtamadım hala. Başka büyücü olaya dahil olursa oda kesin Ebisu olacak. Onunda büyü gücü ortada resmen kafa patlattık yazarken. Aşırı spoiler vermeden anlatma çabamda, ımmm lezziz. (mangadan bakıp kendime spoiler yedirtmek istemiyorum.) *Alter Ego kısmı tamamen bir teoridir ve 2. sezonda -yada mangasında- patlamış olabilir.

Ebisu karakterini cool gösterip şaklabana çevirme olayı neden yapıldı. Ters köşe yazarlarını keyiften uçurtan bir his olsa da, NE GEREK VARDI? Tuttuğuun altın olsun en azından o gizli büyüsü has bir büyüde sesimizi çıkartmıyoruz.


BLUE NIGHT PARTY: Büyücülerin partner arama etkinliği. Bu parti öyle Corona virüsü günü evde verilen gizli partilere benzemiyor. Büyücüler yanında istediği partneri almak için her türlü savaşı vermekte özgür. Yani kısaca yanına istediğin kişiyi isteyerekte, zorlada alabiliyorsun. Hangi yolu seçersen! Bulamassam ne olur peki? 4 yıl beklemek zorundasın.

Büyü konusunda hassas bir anime çünkü karakterlerin büyüleri üzerinde uğraşılmış, düşünülmüş. Kimisi zamanı değiştirebiliyor, kimisi canlandırabiliyor, parçalara ayırabiliyor. Güzel olan tarafıda herkesin kendine özel büyüsü olması. En'in yeteneğinden şimdilik bahsetmeyeceğim. Denklemimizi oluşturalım. Halk büyücü olmak istiyor > büyücü > iblis olmak istiyorsa ibliste ??? Baphomet?? Miiii? Acabaa? Baa?? Nerden çıkarıyorum bunları ben diyecek olursak Noi'nin iblis olmak istediği bölümleri ve sebeplerini göreceksiniz.

BLUE NIGHT büyü dünyasında birçok karışıklığa ve düzenin değişmesine neden oluyor. Hatta olaylar Hole'e kadar sıçrıyor. Çılgın Kaiman ve yeni arkadaşlarını da katarsak ortalık epey karışıyor.

Nikaydo bir iblis tarafından destek alıyor. Bilmediğiniz çok özel bir güce sahip -tabiki söylemeyeceğim izleyip göreceksiniz- Nikaydo kafana göre tek başına bir oraya bir buraya gidip gelirsen ki parti gecesinede denk gelirse...

*DIIIT*Aslında ben çok allandırıp pullandırdım. Çok basit bir konusu var. Büyücüler ve normal halk, iki tanede boyut var. Bazı insanlara büyücüler güçlü büyüler yapmışlar ve bu kişiler o büyücüleri arıyor. Arayanlardan en güçlüsü Kaiman. Büyücüler arasında da çok güçlü kişiler var. Bunlarda En > Shin & Noi. Büyü dünyasının içerisinde birde kırmızı haç gözü taşıyan sınıf var, bir örgütler. Herşeyin içinden çıkıyorlar. Büyücüler arasında bir çekişme mevcut. İblislerde uzaktan izliyorlar. Herkes kendi ekmeğinin peşinde yaniii. Öğretmenim sınavda okumadığım kitabı sormuştur ama ben internetten 700 sayfalık kitabın '1 dakikada kitap özeti' videosunu izlemişimdir.

Uzaktan baktığımızda çok ilgi çekici ve karmaşık bir yapıya sahip olan anime'nin derinine inince tamamen Kaiman ve büyüsünü kim yaptı? konusu işlendiğini görüyoruz. Bir yüksek bir düşük puan veresim geliyor. Son bölümlere gelene kadar! Sonrası hepimiz için hard spoiler içeriğine sahip olabilir bende bu detaya girmek istemiyorum. DAYANAMÜRÜÜM; BÜTÜN MİLLETİ FİNAL YAPACAĞIM DİYE TOPARLA, SON İKİ BÖLÜMÜ O HAVAYA SOK AMA AYNI ZAMANDA "NE HIZLI FİNAL. SONLARI SARMADI" DEDİRTTİR VE SUPRIIISE ANİME BİTMESİN. ARKA PLANDA YENİ KARAKTERLERİN ÇIKACAĞI SİNYALİNİ VER VE MİLLETİ 1-2 SENE YENİ SEZON İÇİN BEKLET. AL ULAN SANA 8 PUAN BENDEN CEZA!!!
Kaiman için en önemli şey: GYOUZA yemektir!!!
Kaiman'a verdiği poşet içinde konuşan büyücü neyin nesiydi??
Doktorun bilmediğimiz sırlarımı var?
BLUE NIGHT BLUE NIGHT BLUE NIGHT BLUG NIGHT.
KÖTÜLER ama iyiler. Shin & Noi ikilisini bu kadar basit bir ikiliymiş gibi geçmeme bakmayın. Detaya boğmak istemedim. İkiliyi neredeyse her bölüm göreceksiniz. Kaimandan bile güçlü olabilirler.

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9