Japon Bankaları Yakuza Gibi Anti Toplumsal Gruplara Karşı Polislerle Veritabanlarını Paylaşacaklar

| On
Perşembe, Ocak 04, 2018

Bankalar yeraltı dünyasındaki borçlulara karşı yeni yöntemlere başvurdular. Japon Bankacılar birliği, Perşembe günü başlayacak yeni sistemle ilgili bilgiler verdi. -180104

Yeni uygulamaya göre Ulusal polis teşkilatları organize suç mensuplarıyla ilgili bankaların bireysel kredilerini tarayabileceklerini, bankalarda herhangi bir durumda tüm bilgileri polislerle paylaşacaklarını söyledi.

Bankalar polislerle yapacakları iş birliği sonucunda hizmet verdikleri "anti-sosyal güç" grup üyelerinin isimlerini listeleyerek hizmet almalarını önlemek istiyor. Japon hükümeti, polis teşkilatları ve bankalar veri tabanlarını ortak şekilde kullanarak çete üyelerine ulaşabileceklerini düşünüyorlar.

Ortak veritabanı uygulamasının kötüye kullanılmaması için "Japon Mevzuat Sigorta Şirketi" aracılığıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Taramalar bankalarda kurulacak terminallerle gerçekleştirilecek. Eğer bankada hesabı olan kişi, polis veritabanındaki kişiyle uyuşuyorsa kişinin kayıtlığı olduğu ilgili valilikten kimlik tespiti istenecek. Örgüt üyesi veya suçlu olduğu teyit edilirse bankadaki tüm işlemleri reddedilip kapatılacak. Veya belirli sınırlamalar getirilecek.

Japonyanın en büyük üç bankasından biri olan Mizuho Bankası, Yakuzaların kredi alırken gizleyebildiklerini çeşitli kişilerin finansal borç verme amacıyla -özellikle araba kredisi şeklinde- kara para akladıklarını söyledi. Bankanın 2013 yılında Finansal hizmetler kurumuyla birlikte 230 kişiye işlem yaptığı ortaya çıktı. Kara para aklama olayının büyümesiyle Mizuho bankasının grup başkanı istifa etti. Bir çok banka yöneticisi de cezalandırıldı. Diğer bankalarda mafyaların uzun vadeli krediler aldıklarını itiraf ettiler.

Hükümet son yıllarda yakuzalara karşı yaptığı kısıtlayıcı faliyetlerle bir çok kanunu yönetmelikten geçirdi. Özellikle 2011 yılından beri 47 ile yayılmış yerel anti-çete yasaları vatandaşların yakuzalarla iş yapmasını engelliyor. Bu önlemeler sayesinde çetelerin finansal olarak düşüşe geçtiği bildirdi.

NPA'nın açıklamasına göre; en büyük yakuza örgütü olan "Yamaguchi-gumi" çetesinin 93000 üyeden 39100 üyeye gerilediğini söyledi.


İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9