Güney Korede Başlayan Evlilik Programı Alternatifi

| On
Perşembe, Mayıs 25, 2017

Güney Kore son zamanlarda entertaining pazarını çok iyi kullanarak akıllı programlar üretiyor. Yakın zamanda ilgimi çeken bu yarışma gözüme çarptı.

Program hem erkek hemde kadın taraflı olarak uygulanabiliyor. Yeni nesil evlilik veya dating programı diyebiliriz. Göstereceğim videoyu baz alırsak 1 kadın programa başvuruyor ve program ajans usulü fotoğrafını yayınlayıp erkeklerin katılmasını sağlıyor. 40 erkek başvuruncada program başlıyor. Erkekler birbirinden üstünlüğü olmadan sohbet havasında yuvarlak halka oluşturuluyor ve hayalindeki erkek adayını arayan kadın da yuvarlağın ortasında duruyor.

Tanışma ve muhabbet işleyişide telefon üzerinden gerçekleşiyor. Whatsapp grubu gibi düşünebiliriz. Kadın grup içinde yazışarak kendisini tanıtmaya çalışıyor hemde katılımcılar sohbet grubu üzerinden kadının sorularını cevaplıyor. Kadın birebir olarak kimseyi tanımadığı için kimin ne cevap verdiğini hangisinin kim olduğunu bilmiyor. Yani herşey spontane şekilde işliyor.

Hoşuma giden en büyük özelliği erkeklerin aday olurken tipe göre gelmesi daha sonra kadını tanıdıkça kalıp kalmama arasında seçim yapabilmeleri. Sorduğu sorulardan, tavırlarından rahatsız olan erkekler ortamı terk edebiliyor.

İşin sonunda kadın kendisi için kalan son erkekle daha iyi bir tanışma fırsatı yakalayarak muhabbetine, buluşmasına devam edebilecek.

İngilizceniz varsa video'nun cc butonuna tıklayarak altyazılı şekilde izleyebilirsiniz.

Kadın fotoğrafını çeker ve kim benimle çıkmak ister? şeklinde soru sorar bu tavrından hoşlanmayan birçok erkek daha ilk başta ayrılır.

Sorular sadece bu şekilde hafif kalmıyor mesela kadın istediği birşeyi söyleyip buna sahip olmayanlar lütfen çıkabilir mi? şeklinde cümlelerde kurabiliyor. Güney Kore için şaşırdığım soru kızın Üniversiteye gittiniz mi? diye sorması ve gitmeyen kişinin çıkması garip geldi çünkü bizim ülkemizde artık üniversiteye gitme oranı %99 oldu.. Gitmemiş görünce şaşırmadım değil.

Eminimki programın yalnış olduğunu düşünenlerde olacak. Çünkü iş en başta sadece istek ve erkeklerin verebilecekleri neler şeklinde işliyor. Ancak hayatın içinde olduğumuz hatta olması gereken durumda bu aslında. 

Birçok sevgili ve eş birbirlerini tam olarak tanımamaktan ötürü ayrılıyor. En çok duyduğumuz kelime vardır ya; sen eskiden böyle değildin! Aslında hep öyleydi sadece gizli tutuluyor veya o durum tam olarak yaşanmadığı için bilinmiyor. Herşeyin en başta sorulması ve net cevaplar almak gayet mantıklı. Çünkü burada tip için gelen taraf erkekler. Kadın hiçbirini tanımıyor, sorduğu sorularla elemeye çalışıyor. Bu kısım çok iyi işlemiş.

Program resmiyete kavuşmuş globalleşmiş durumda değil, youtube üzerinden çekimleri yapılıyor. Eksik noktaları vardır. Olur mu olmaz mı bilmem fakat bizim evlilik programlarından samimi olduğu ortada.

Aslında bizim evlilik programlarımızın kötü olmasının sebebi Türk medya sisteminin işleyişinden kaynaklı. Medyamız duygu sömürüsü, reyting çıkarları, insanların çok iyi veya çok kötü durumlarından faydalanarak manipüle ediyor. Medyamız hep böyle işledi. Evlilik programlarına ajansların modelleriyle hükmetmesi, paraların dönmesi, medya oyunları.. Belki komik olacak ama Esra erolun flash tv'de yaptığı ilk evlilik programını hatırlıyorum. İnsanların gerçekten evlenip mutlu olduklarını gördüğümüz dönemlerdi. Her neyse bu program direkt evlilik üzerine değil sanki biraz daha dating, tanışma kıvamında bu yüzden daha samimi geldi.

Peki ülkemizde olsa ne olurdu?
Elbette suistimal edilirdi. Erkekler ortak şekilde katılıp 'kanka bu kızı bana bıraaahh' gibi muhabbetler çevirirlerdi. Videoyu tam izleyince samimi ortamların olduğunu göreceksiniz orada birbirleriyle polemiğe girip kavga ederlerdi buda büyük reyting getirisi demek. Kadına temas etme çabaları olurdu. Böylelikle sapık beyin yıkayan program haline dönüşerek kapanır giderdi. (Aynılarını erkek değil kadın tarafı olarakta düşünebiliriz.)

Umarım yazdıklarımı Türkiye'deki evlilik program direktörleri görmezde başımıza iş almayız. Ne güzel yayınları yasaklanmışken Youtube üzerinden yayın yapıp para kazanmaya kalkmasınlar? Öyle birşey olursa diye şimdiden özür diliyorum.

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9