Jessica "FLY" Klibi - Yorum (K-POP)

| On
Çarşamba, Mayıs 18, 2016

Bu albüm, Jessica'nın SNSD grubundan zorunlu olarak ayrılmasından sonra uzun süre sessizliğini bozması anlamına geliyordu. Tabiki bunu yaparken birçok konu üzerinde düşünmekte gerekiyor. Acaba Jessica'nın "hater" kitlesi ne gibi tepki verecekti? Ve hala onun yanında olanlar nasıl bir beklenti içerisindelerdi? Böyle durumlarda olan kişi için "risk" almak inanılmaz derecede zordur. Bir şey tasarlanır ve iki tarafada uygun hale getirilmelidir. Ne bir tarafın istediği kadar, nede bir tarafın istemediği kadar uzaklıkta olması gerekli. Çünkü eski günlerin bazı anıları vardır. Ayrıca bu dönüşü Jessica için ben buradayım, siz neredesiniz çıkışıdır. Bunu zaten klipte çok iyi şekilde görüyoruz.

SNSD - SM - Jessica üçlüsü hakkındaki görüşlerimi beni tanıyanlar çok iyi biliyordur ki, ben bugünde veya olay olduğunda da her zaman onun yanındaydım. Ama bu kör bakışla yapılan bir taraf tutma değildi. Olayları incesi incesine takip ettiğimizde zaten haklı olan tarafı görüyoruz. Ayrılma durumuna, üyelerin Jessicaya tavır almasına gibi konulara değinmeyeceğim yoksa bu yorum bitmeyecek. Ama konuşmak isteyen olursa yorumlara bekliyorum.

Klibi izledikten sonra dikkatimi çekenler arasında en başta, nasılda açılıp saçılmadan solo çıkış yapılabiliyormuşu göstermesi oldu. Biliyoruz ki kpop eski günlerine göre acayip derecede bozdu. İş artık fan servis modu değil bildiğiniz açılmak bir yerini göstererek prestij yapma haline geldi. Ama neyseki Jessica tekrar bu tabuları yıkan kendi ses tonu ve Ice Princess halini göstererek yaptı dönüşünü! Eski fanlarına "selam vermek" adına Ice Prıncess modunun hala olduğunu sık sık önümüze getiriyor. İlk solo çıkışı ve yeni şirketiyle yapacağı en doğru davranışlarından bir tanesi oldu. Şarkı sözlerine bir bakmak istedim. Çünkü mekanla ilgili bazı şeyler araştırdım -biraz sonra açıklayacağım- Mekan dinsel ve arınma gibi temaları içeriyor. Zaten teaserlarda bir çok kişi mekanı şirketin veya Jessica'nın yaptığını sanmıştı, ama bunun öyle olmadığını göstereceğim size. Mekan zaten çok ünlü bir yer. Ama tamamen dinsel ve günahkarlıktan arınmayı temsil eden Hristian geleneklerinin temasını barındırıyor. Peki şarkı sözlerinde bazı yerlere dikkat ettiniz mi? "Kendimi bulmak zorundayım, hergün geleceğe bakıyorum, kalp atışınızın sesini takip edin, ağlamayacağım, pes etmeyeceğim." Bazı sözler bu şekilde. Yani buradan benim çıkardığım Jessica bu geri dönüşüyle eskisi gibi piyasaya tekrar geri dönüş yapacağını ve yaşadığı olaylardan pişman olmadığını -ki doğru olarak- hala hayallerinin peşinde koştuğunu ve destek beklediğini mesajlarla iletiyor. Pekii, bu dinsel temalar ve günahkarlık meselesinde bazılarına gönderme ve barış teklifi mi var? İşte bu tarafı biraz tartışılabilir. Öncelikle mekanın "ucuz" göründüğü ve basit yapıldığı gibi saçma sapan dedikodular çıkmıştı. Hemen bunları devirelim.. >TIK< Tanıdık geldi değil mi? Burası klibin çekildiği yer, zaten tarihi ve günahkarlık arınmayla dolu bir mekan! Linkten mekanla ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Çıkış benim için başarılı oldu. Şarkı çok güzel ve akılda kalıcı. Tema çok güzel, mesajlar dolu ve işlem tamam! Eksik gördüğüm tek şey muhtemelen şirketin yeni ve maddi açıdan güçsüz olmasından dolayı çekimlerin basit kalması. Bana göre Jessica bu klipte biraz kendi cebinden para verebilirdi. Zaten kendi şirketinden ve Çinden çok iyi para kazanıyor. Klibini daha iyi hale ve promosyonlarını daha fazla yapabilirdi. Ama belkide zaten bu kadarını bile kendisi yapmıştır bilmiyorum tabi. Bu arada çok ilginç, benim 8 kişilik grup için kendi yazdığım müzik klibi senaryosuna acayip derecede benziyor! 2011 yılında yazmıştım tabiki ben onu hala çekmek istiyorum bu yüzden buradan yayınlamam mümkün değil. İlerde param olursa belki çekeriz değil mi. Hahaha. Ya klibinin wooo ooo oooo oooo wooo, kısmı çok iyi şekilde akılda kalıyor sürekli arkasından "You can fly" diyesiniz gelmiyor mu?

Eksi olarak devam edelim, en baştaki ayakkabısını hiç beğenmedim. Neden yaptın ki bunu Jessica? Sonra aynısının siyahınıda giymiş. Olmamış bence. Gerçi oraya başka ne giderdi bende bulamıyorum, platform gitmezdi o kesin ama buda gitmemiş. İlginç olacak ama sadece çorap giyseydi daha farklı olmazmıydı? Hatta her yere sürrealizmi sokuyorum gibi olacak ama zaten çöl/kış teması yapılmadı mı? Sürekli öyle geçişler var. Hatta başlarda tablodan simgesel atlamada yapılmış. Çölün ortasında yürürken krem rengi giydiği çorapla olsaydı bence çok daha farklı olurdu hemde ben beğenmiş olurdum değil mi Jeska? Teşekkürler, teşekkürler...

Şimdi size çok tatlı bir şey diyeceğim çok tatlış olacağız. Çölde küvetin içinde battaniye var gördünüz mü kesin poposu üşümesin diye. :(( Of çok tatlı lanet olsun.

Ya gerçekten nerden ne hale geldik aslında ben bu klibi izlerken hatta bu yazıyı yazarken biraz duygulandım biliyormusunuz. Çok fazla şey yazacaktım ama böyle donuyorum da bilmiyorum. Hayat çok garip. Saçmalıyorda olabilirim ama ben 2009'da Jessicayı görerek bu ortama geliyorum, hayatımda çok değişiklikler oluyor bir sürü kişi tanımama sebep oluyor. Hemde çok garip duygular yaşıyorum. Ne biliyim. Gee'lerden Oh! şarkılarından şimdi Jessicanın tek ve destek beklercesine yaptığı başka şirketle çıkışını konuşuyorum. Ama onun hiç değişmeyen sesi, tonu, havası hala aynı karşımda duruyor. Sanki hala aynı uzaklıktayız ama gönlümüz başka tarafa geçmiş ama daha yakın. 


Hala bu arşivimde duruyor. Devam da ediyor. 2 gün önce genel düzenleme yaptım, geçen gün aklıma geldi acaba bazen buradan dosya dosya arşiv mi paylaşsam? Ne olacak ki. Herkes eski günleride hatırlamış olur. Bu arşivi isteseniz başka bir yerde bulamassınız çünkü. Jessicanın elinde bile yoktur bu kadar düzenli olarak.

(Fotoğraf upload sitesinin hesabımı kaldırmasıyla fotoğraflarımın hepsine ulaşamıyorum.)

Yani düzen demişken boş bir düzen değil, mesela 2015'in bir kısımı. Ne biliyim böyle beşer beşer falan rarlayıp burdan paylaşsam mı bilmiyorum aklımda var böyle bir durum ama bakalım. (Bu arada herşeye Jessica At - demişsin ne alaka diyenler vardır biliyorum ama onu bir kere yaptım ondan sonra düzen takıntısı yarattı her şeye öyle yazıyorum..)

Klibe geri dönelim, benim biraz fazla gözüme çarpan ve anlamadığım şeyse neden bu kadar dine dönüş yaptığı. Hristian olduğunu biliyordum ama sanki bu yaşadığı olaylardan sonra biraz daha fazla mı döndü gibi? Klibin hemen her yerinde "I'm a Sinner, Love Bible, Love Jesus & God" görüyorum. Neyse orası onu bağlar. Orasını burasını, altını üstünü açıp milletin gözüne gözüne sokup bakın ben geri döndüm ehehehe yapacağına dinsel temalar içermesini tercih ederim. Arkadaş ben klip hariç her şeyden konuştum sanki? Öyle mi oldu noldu?


Not: Albümü satın alacağım ama 2 tane daha albüm aldım "i have no money" durumundayım. Muhtemelen öbür ay alacağım beklenmedik bir comeback olunca planlar karıştı tabii.

SENİN JUST YOUR WISH DERKEN DANS ETMENİ YERİM POPON ÜŞÜMESİN DİYE BATTANİYENİN ÜSTÜNDE OTURMANI DÖVERİM POSTACI AMCAYI BEKLERKEN Kİ UZUN KOLLU ÇİÇEKLİ BOL KIYAFETINI ISIRIRIM DALGALI KIVAM VERDİĞİN SAÇLARINI YERİM WOOO OOO WOOO DEDİĞİN SESİNİ DÖVERİM SENİN AĞZINI BURNUNU KIRARIM JESSICA BITTIN SEN ADRES VER ÇABUK YÜZÜNÜ YİCEM BY BİR DAKİKA GİTMEDİM MARŞMELLOWU ISIRDIKTAN SONRA BURNUNA BULAŞAN MARŞMELOWU DEĞİL BURNUNU YERİM ŞİMDİ BY

PARDON BİR DAKİKA GERİ DÖNDÜM. BURNUNA BULAŞMAMIŞ Kİ? HAYAL Mİ GÖRÜYORSUN EREN NE YAPIYORSUN SEN?? DUDAĞINA BULAŞMIŞ AMAN TONREEEM. KIHKIHKIH.
ŞİMDİ ŞİMDİ BY!
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9