Kilo Almamanız İçin Tavsiyelerim

| On
Cuma, Ocak 15, 2016

Bu yazıyı okumadan önce mutlaka zayıflama taktiklerimi de okuyun > Tık

Peki zayıfladık, bundan sonra ne yapmalıyız? Kilomuzu nasıl korumalıyız?
Özet yapmamız gerekirse bazı şeylerden uzak durmamız gerekiyor. Şeker, ekmek ve yoğun unlu yiyecekler. Bunlardan uzak durduğunuz taktirde %50 olarak kilonuzu korumayı başaracaksınız!

-Çay içiyorsanız onu yavaş yavaş az şekerli ve en sonunda da şekersiz olarak tüketmeye alışın.
-Süt ve süt ürünlerini şekerli içiyorsanız aynı şekilde azaltıp sonra şekersiz tüketmeye alışın.
-Ekmeksiz duramam diyorsanız, sabah veya akşam birini seçin ve diğer öğününüzde tüketmeyin.
-Sabah kahvaltısız güne başlamayın. Kahvaltıdan kastım abartılı kahvaltılar değil. Birşey yiyin.

Neler yiyebilirsiniz?
İlk yazımda da paylaştığım lifalif ürününü tercih edebilirsiniz. Veya ülker mavi-yeşil ürünlerini kolayca çayla beraber yiyebilirsiniz. Son rahat seçeneğimizde tabiki form ürünleri. Ben sabahları genelde bu üçlüden birini tercih ederek hem hafif yemiş oluyorum hemde doymuş oluyorum. Yeni başlayan kişilerde ilk başlarda sorun çıkacaktır. Bir paket bisküviyle hemen acıkma, doymama gibi sorunlar. Yavaş yavaş midenizi küçülterek alışacaksınız. Zaten sabah kahvaltısındaki amacımız hiçbir şekilde mideyi tamamen doyurmak değil. Açlık hissini alarak güne güzel bir şekilde başlamak.

Ama ben bunlarla gerçekten yapamam sabah güzel yemem gerekir diyorsanız. Normalden biraz daha erken uyanın ve 2 dilimi geçmeyecek şekilde kahvaltınızı yapın. Ekmek, şeker ve unlu yiyecekler en büyük kilo aldırıcı ürünler.

Diğer öğünler ne kadar, hangi saatlerde yenilmeli?
En başta söylemek istiyorum. Tanıdığınız hiçbir ünlü veya piyasada kimi örnek alıyosanız, öyle insan üstü yemek yiyerek zayıf ve fit kalmıyor. Kalıyorsada ya midesinde parazit vardır (veya hormansal sorun) yada günde 4-5 saatini spor yaparak geçiriyordur. Bunun dışında ikiside olmadan ben kilo almıyorum yiaa diyen varsa dünyanın en yalancı insanıdır. :) Benim anlattıklarım tamamen, gününü sporla geçiremeyecek ve ideal şekilde yaşamak isteyenler için. Bu yüzden bazı şeyler kısıtlı olmak zorunda. Ya bazı şeyleri keseceksin yada zamanını üşengeçliğini bırakarak günde 3-4 saat spor yapacaksın.. Yoksa hayal dünyası yani. :))

Akşam yemeği 18'den sonra yenmemeli. Kesinlikle 18 den sonra yiyeceğiniz her besin daha fazla kilo aldıracak. Akşam çok fazla acıkırsanız yoğurt (sade) yada birtane meyve yemelisiniz. Öğlen arasında da kendinize ayırarak aburcubur bile yiyebilirsiniz. Ancak akşam, ekmek yemeği asla tavsiye etmem çünkü sabaha oranla daha fazla kilo aldırır ve sabahta yemişseniz pek anlamı kalmayacak.

Ben yıllar önce büyük bir kilo'dan şuanki kiloma 66-67 aralığına düştüm. Yaklaşık olarak 2-2,5 yıldırda bu aralıkta gidip geliyorum. Hergün yukarıda yazdığım şeyleri ve arada boş olduğum dönemlerde de 30 dakika yürüyüş yaparak 66-67-68 kiloları arasında gidip gidip geliyorum. 68'e çıkarsam hafif stres oluyorum oda kilo verdiyor kdsaljglkdjgd. Şaka bir yana erkek için ideal kilodayım işte. Bir kaç yıl sonrada hafif spora giderek iyi bir görünüme kavuşabilirim. Şimdilik tavsiyelerim bu kadar, aslında bunları yaşantımla tecrübe ederek söylemek istedim. Yok şunu yiyin yok şunu yemeyin demedim çünkü ben söylediğim saat ve türleri içerisinde ne bulursam yiyorum. Hatta 66 kiloya düşersem sabahları nutella gözleme falan yediğim bile olur. Çok fazla sevmesemde.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9