Code Geass : R2 (Anime Tanıtımı)

| On
Çarşamba, Ekim 28, 2015

Tür: Aksiyon, Doğa Üstü, Aksiyon, Sci-Fi, Dram, Askeri
Yönetmen: Gorō Taniguchi
Yazar: Ichirō Ōkouchi
Şirket: Madman Entertainment, Funimation, MBS, HBC, CBC, TBS
Bölüm Sayısı: 25
Puanım: 10/9

Geass : R1 - Hangyaku no Lelouch (Anime Tanıtımı)

2018... Neden hazıfası unutturuldu? Bakalım görecekmiyiz.. Ama R1-R2 başlangıç tarzlarının aynı olduğunu fark ettiniz mi? Havasına kadar aynı XD Ohaaaa! İngiltere kralınında geasslı olduğunu görüyorum şuandaaa o.o  Herşeyi o unutturmuş. Ama C.C rahat durmaz ve Zeroyu öperek herşeyi tekrar hatırlatır. Comeback zamanı. Zero gelir gelmez ingiliz valisini pert etti aslkdjalksjd.

R2de Çinlilerinde fazla aktif olduğunu görmek iyi oldu yoksa tamamen 2 ülke arasında geçecek diye düşünmeye başlamıştım. O kadar egemenlik ele geçirme varken diğer ülkeler uyuyor sanki. Zerolar ve Çinliler aralarında ufak bir anlaşma işine girdiler sanırım ama işler karışık. Onların yöneticileri ve yardımcısı arasında birşeyler oluyor, sadece buda değil ingilizlerde çinlilere güç gösteri yapıp altta kalmamak için sürekli muhabbet içerisindeler. Herkes birbirini kullanmaya çalışıyor gibi. Bu Suzaku... Yani ben alsjdkajsd ne pislik çıktım ya XD Sırf şovalyelerle aynı rütbeye gelebilmek için Lelouchu tanımama rağmen sattım ya. Gitim kralın eline verdim hemde çocuğu.. (Yeni bir robot + geasslı birisi daha çıktı. Zamanı durduruyor.) Rolo adında???!! Rolo aslında Nunnaly'nin yerine getirilen bir karakter. (Sahte olarak) Kral, Lelouch'un hafızasını değiştirince böyle yeni bir dünya yaratmış. Çocuğunda geasslı olması ilgimi çekti ama sanırım buna ve krala geassları verende V.V? Zeroyla kapışmaları çok olacak gibi duruyor. :T Fazla spoiler vermiycem aslkdjaskjd.


Bu anime yüzünden stratejik oyunlar falan oynayasım geliyor. Çok fena strateji varya! Zero yalandan anlaşma yaparak 11'leri tekrar ingiltereye kabul ettirdi. Ama hepsini almayacaklarını, kabul etmeyeceklerini bildiği için kendisini sürgün ettirme teklifinde bulunuyor nihayetinde halka rezil olsun diye kabul ediyorlar. (Zero kaçtı lideriniz gitti muhabbeti olacak diye :P) Ama adam işi biliyor yaaa, konuşma günü +1 milyon Japon ortalığı karıştırıp sis gösterisi yapıp birden Zero kıyafetlerini giydiler ve hepsi sürgün edilmek zorunda kaldı puahahaha. Bug buldu resmen ya :D

Çinlilerle yapılan ara ara görüşmelerin faydası bugün çıktı. Gemiyle "Zeroları" kurtarma harekatı yapılarak kendi ülkelerine aldılar. Animede olsa bana saçma gelen şey, 1 geminin özel gemide olsa nasıl 1 milyondan fazla kişiyi taşıyor olması >_< Öyle bir gemi animede bile olmamalı aslkjdasd >_< Bugün kıbrısın bile nüfusu 900binken.. Gerisini siz düşünün. :D AMA AMA ingilizler uyuz olduğu için, Zeroları rahat bırakmamak adına zorla çinli prenses minik kızı gelin alma modunda geldiler. Sırf Zeroya şey olsun olay patlasın diye. TianZi.. Hatta geleneği bozmiycam bende sama diyeceğim, Tianzi-Sama!!! Çok tatlı tipi bende kaçırabilirim kawaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Garip gelen kısıma geliyorum.. R1 de Zeroyu devrimci gibi gördük, ezilenlerin yanındaydı ama sanki R2'de kendi çıkarları için herşeyi yapan insan modellemesine girdi. Bu anime çok ciddi gerçek hayat siyasetini işliyor. Acaba diyorum gerçek hayata bir gönderme mi buda? Zaten Çin-İngiltere ikilemesinin yaratılması ayrı. Her olayın arkasında bir üst kişinin daha olması. Şu gözü kapalı amca birşey varya gözünde. Birde onunda üstü koltukta oturan ülke kralı. Bunların hepsi gerçek hayattaki statüleri bir bir gösteriyor. Suzaku gibi beyni yıkanmış ve gözü görmeyen belkide bilerek bu hale gelen kişiler. Bu tarz şeylere karşı olmaya çalışan ama ne olursa olsun elinde sonunda oda değişir ya gibi bir simge mi gösterilmeye çalışıyor. Ben şuan bunu görüyorum. Daha çok şeylerde varda tek tek anlatmayayım :P İşte şovalyelerin olması ve herkesin alınmamasıda bir örgüt misali...


TianZi'miz neyseki tek değil çok sağlamda kendisine söz vermiş, Xing Ke! isimli prenside mevcut. Şimdi işler dahada karışacak. Üstlerden iyice emirler gelmeye başladı. Bu tek gözü kapalı adam gördüğüm adamla aynısımıydı hatırlamıyorum ama buda geass aldı ya, ve yapılan geassların hepsini silme geassı? Yanlız olay yugioha döndü salkdjaslkjdas trap kartı silme, tuzak kartlarının atılması falan aslkdjas onun gibi olmadı mı? Millet geass kullandı hepsini bozdu herif. :D Çok fena kan çıkar !! Gene gider Zeroya patlar olay. Kimse düşünmüyor niye herşey Zeroya patlıyor? Kralde bir çok kişiye geass kullandı? Niye kimse krala kin, nefret, öfke duymuyorda herkes Zeroya.. Yaa işte hayat böyle.. :P Bu arada, ben çok ünlü sayılabilecek yeni nesil anime olan IF (infinite stratos) animesinin 2 sezonunuda izledim ikisinide yorumladım ama diğerininkini henüz atmadım. Ordada robotlar konu olmasına rağmen burdaki gibi sağlam dövüşleri yok ve onun 2. sezonunda olay hareme bile dönüyor. Code Geass'da bunun sürekli devamlılığı ve daha iyi hale gelmesi büyük bir (+) Yani boşuna en iyi animeler arasında değilmiş onu görmüş oldum..



Ya bu Jeremiah sanırım öncedende varmış ama çıkartamadım. Orange dedi Lelouch? Annesinin koruması oymuşş bayağı sırlar döküldü ortaya. O değilde Sayako (Maid) ile bir kapıştılar kadın ninja maid üstün yetenekli birisi resmen çok sağlam hahaha. XD Zeronun sürekli herkesi kaybetmesi ._. Annesi, Nunnaly, Shirley... Sanırım şimdide Karen gidecek? Suzaku sayesinde ama belli değil tabi daha. Çok ilginç şeyler oluyor şu ingiliz kralı ölmüyor. C.C'nin dileğide ortaya çıktı. Ölmek istediğini söyledi ama hikayesinden anladıysamm GERÇEK SEVDİĞİ KİŞİYİ arıyor. :( Lelouchunda onu gerçekten sevdiğine eminim. Başarabilirsiniz! T^T Akıl oyunlarıyla en azından tanrının yaşadığı yer gibi görünen bir yerin yıkılmasını sağlayabildin Lelouch..



Şimdi savaşlar artmaya başladı işte. Kara şovalyeler BM adında topluluğu kurdular öncülüğünüde çinlilerle birlikte tabiki. Tüm askeri yardımı Zerolar > kara şovalyeler sağlayacak. Adamlar kurar kurmaz ilk hedef Japonyayı almak yaptı ya >_< aslkdjas :D Bradley diye karakterde çıktı ama ingilizci. Bu adamların robot dövüşçüleri çok sağlam oluyor hep. Öldürmeyi seven birisi falan diyorlar zaten lakabıda vampirmiş. Öldürürken acımadan geçiyo. Birde bu yukarıda anlattım ya bazı olaylar oldu C.C'nin geçmişi çıktı ortaya falan öldürülürken kurtarıldığı için geçmişle alakalı tüm anıları silindi ve unuttu. ._. Şuanda en ufak bir teknolojiye bile bilmiyor. Tutsak olma zamanına döndü.. Zero birşey yapacak diye korkuyor ona ama bu salak çocuk sinirli anında vurdu ya ona elini kanattı aptal şey T^T Her sinirli olan zaten başkasından çıkartır hıncını..


Gelelim Lelouchun aldatılması, Suzakunun piyon olma zamanına... Şınayyzelll Suzakunun Zeroyla görüştüğünü hissetmiş olmalıki onu izlemeye almış. Başarılıda olmadı değil. Lelouch'un Zero olduğunu buldular hatta yakaldılar bile! Ama Zero'cuk aptalmııığğğ? Önceden içerden birine Geass kullanıp kendisini kurtardı gene. Kurtlar Vadisine döndü sanki olay Zero ölmüyor yakalanmıyor. İlah oldu şuanda. Bu yüzden biraz izlemekden sıkıldım. Halbuki ölseydi.. Todou veya Ougi gelseydi başa falan işler değişseydi? Bir anime için isteklerim fazla biliyorum, normal filmde bile olmayan şeyler. >_< Ama Suzaku, Lelouchu bile bile satmadı izlendiğini bilmiyordu.. Lelouch ise Suzakunun onu sattığını düşünüyor artık. Hiç bir şekilde duygularıyla hareket etmeyecek. Satmamış olması bir yana, Suzakunun başıda belaya girdi hem şovalye hem Zero'nun arkadaşı hem ingiltere kurtarıcısı ve savunması, yarı Japon yarı ingiliz mi? Falan derken onun içinde işler karıştı. İdam edilme safhasına kadar geldi ama şovalye olduğu için öldürülemiyor. Kendisini kurtarmak için birşeyler bulmak zorunda..


Tokyoda savaşlar başladı artık bir son gelmeli. Rolo ise manyak ya :O Lelouch'un tek ailesi olacak diye herkesi öldürüyor. Nunnaly ölsün diye uğraşıyor şimdide... Nunally ölürse Zero ne yapacak?? T^T Roloooooooooooooooooo. Savaş uçtu ya, Freya falan patladı. Nükleer bomba gibi birşey. İngilterenin yarısı uçtu. O_O Zero'nun sonunda Lelouch olduğu ortaya çıkıyor ancak hedefleri tam olarak insanlar tarafından anlaşılmış değil bu yüzden sadece "insanları kandırdığı" ortaya çıkıyor. Kara şovalyelerle arası bozuldu. Nunnaly öldümüüüüüüüüüüüüüüü? Rolo gene kardeşlik göreviyle herkesin nefretini kazanan Zeroyu tekrar kurtardı. >_< ( Bu çocuk ne yapıyor yaa?) Hemde kendi canı pahasına. :( Tamam insanları öldürüyorsun ama Lelouch'a olan sevgini anlıyorum..  Roloooooooooooo!

Houu? Anya Marianne'miymiş? Lelouch'un annesi yanii. Kılıkmı değiştir miş? Ne olmuş neler oluyorrr aslkjdsalkdjsad. İyice karışmaya başladı herşey ya. ._. İngilizlerde zaten aralarında çatışmaya girmeye başladılar. Darbe falan olacak bu ülkede eminim ben. Shinaizel falan babasına karşı geliyor artık rahat battı tabikii :P İçten içe toparlanıyorlar, Marianne'ninde hakkında daha fazla bilgi öğrenmeye başlıyoruz bizlerde. Meğer onunda geassı varmış ve ölürken birine yaparsa ruhu o kişinin içine girip orada yaşamaya başlıyor. Bir nevi arada onuda kontrol ediyor. Yani Lelouch'umuz annesine kavuştu, yanlız bir saniye? İstediği hiç birşey annesiyle artık uyuşmuyor. Kral ve Marianne (kraliçe) kendi yeni dünyalarını kurmanın peşindelermiş. Herkesin iyi, savaşsız ve onlara itaat edeceği bir dünya. Ancak herşey onların zorlamasıyla! Bu dünyayı kurarken Nunallyde Lelouch da korunmadı. Sadece onların istekleri vardı ortada. (Bunun farkında olmasalar bile...) Lelouch tanrılarla iletişime geçmeyi başardı ve herşeyi değiştirmek istiyor. Onun hedefi bu değil. Herkesin mutlu olması ama zorla değil.. Yeni bir son ve yeni bir ingiliz kralı LELOUCH!!!?? Shinaizel de unutulmamalı? Oda boş adam değil yani :P Bundan sonra ne mi olacak? MUTLAKA İZLEYİN!!!!





İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9