Monogatari Series: Second Season (Anime Tanıtımı)

| On
Perşembe, Şubat 05, 2015

Tür: Doğa-Üstü, Romantik, Komedi, Büyü Dedektifliği 
Yönetmen: Akiyuki Shinbo
Yazar: Nisio Isin
Şirket: Shaft, Independent UHF Stations
Bölüm Sayısı: 23 (26)
Puanım: 10/10


İlk önce yukarıda belirttiğim serileri izleyip buna geçerseniz daha iyi edersiniz aslında her sezon arasında çok farklılıklar var ama olay bağlamında genede yakınlıklar olduğu için böyle yapmanız daha iyi. Normalde animenin yaklaşık olarak 21 adet serisi olduğu söylenmekte ama diğerleri 1-5 bölümlerden oluşan garip seriler, net anlamak için ikisini izleyip Monogatari 2. Sezona geçebilirsiniz. Bundan sonra bir adet daha yani Nekomonogatariyide izleyeceğiz. :P Çok sevdiğim ve özellikle tasarım, konusu bakımından hoşuma giden nadir animelerden. Yazarını çok sevdiğim için diğer animelerinide arada izliyorum, (Nisekoi gibi) Tarzlarında hep benzerlik var ama Monogatari serileri en özelleri.

Senjougahara'nın manyaklığıyla başlıyoruz.. "Ağzına zımba sokup, boyununa bir darbe vurmam yeterli" Bu kızın laflarına ve yandere, tsundere havasına hastayım :D Hayalimdeki cute kadınım askdljaskjd sert olduğu gibi acayip sevimli bence ya çözemiyorum.. Animede zaten insanı aptal yapan bir anime resmen, çok karışık ama kendine çeken özel has havası..


Bu sezona özel mi bilmem ama, Araragiyi uzun süre göremeyeceksiniz. Yazar bunu ilgi çekmek için bilerek yaptı, son dönemde izleyici taraflı düşüş olduğunun farkındaydı ve birazda merak duygusunu kullanmak istiyor. Olaylar Hanekewa üzerinden dönmekte. Geçen sezon çok pasifti yahu. o.O Senjougahara'da ilk kez manyaklıktan çıkıp, sevdiği erkeği seven yani Hanekewaya dost, hatta anne gibi davranıyor. Sonunda birşey çıkacağını düşünmekteyim. :P Bu kadar iyi biri değil yahu o ??? İkiside Araragiyi seviyor. Aynı çocuğu seven iki kız, gelde olay çıkartma. Araragiyi uzun süre daha göremeyeceğimizi belli etmek için gölgesindeki vampirellamız yani Oshinoda ilerleyen bölümlerde beliriyor ve detayını vererek; şuanda gölgesinde olamadığını çeşitli problemlerin olduğunu ve yakında sorunların çözüleceğinden bahsederek geçiştiriyor.


Hanekewayı sürekli görmekten bıkacaksınız. Ben bıktım, çünkü önceki serilerde bu kadar önde değil ve acayip pasifti tipi falan değişti ya şimdi bilmiyorum bana garip geliyor. Araragi çık dışarı artık ! Bizim Hanekewa kızımızın başına birde olay gelecek, evi yanıyor ve ailesiyle arası bozuk. Birgün orda, birgün şurda kalıyorken, Araraginin ailesi alıyor yanına. Tabiki kardeşleri sayesinde, pekte annesi babası isteyerek almıyor. Uzun süre zaman geçtikten sonra, Hanekewa iyi bir kız tabi evden sürekli ben çıkıyorumm, ben geldim modunda takılınca Araragimizin annesi bir katı anne havasıyla kızı yanına çekip. Ben çıkıyorum ben geldim laflarını bırak artık, biz senin ailen değiliz.. Senden rahatsız değiliz, Araraginin en yakın olduğu kişisin, kardeşleride seni çok seviyor ama kendine gel. Ayrıca ailesiyle arası bozuk insanlarıda biliriz modunda inanılmaz derecede insanı üzen bir ayar veriyor. Moralim bozuldu benimde. Kendimi yerine koydum birden. Düşünsenize bir yerde mecburen kalmak zorundasınız ve evde büyüklerden birisi size laf yapıyor. Daha kalabilirmiydiniz? Ben kalamam.. :/ Bu yetmiyormuş gibi zaten iki karakteri olan kızımız (Nyaan! Black Hanekewa??) ken, birde evini yakan şu lanet BEYAZ KAPLANI devirmek zorunda. Nasıl yaparsa yapacak artık. (Beyaz kaplan yazıp yeşil font verdim nasılım ama.)

Kaplancağımızla, pardon ilerde Zaplan oluyor. Zaplancağımızla uğraşırken üstüne iki karakter daha çıkmaz mı. Bir tanesi eski vampirmiş kendisi Episode isimli 6 yaşında ama +30 görünen tip. :P Diğeride arkadaşı olan gelecekteki veya geçmişteki herşeyi bilen Gaen.. Yanılmıyorsam ikiside Oshino'nun arkadaşları. Diğer karakterlerde oradan tanıyorlar. Gaenden korktum ya, kız herşeyi biliyor. Hanekewayıda ti ye alıp biraz karakterini bize gösteriyor. Sen hiç birşey bilmezsin. Duymassın. Ne bildiğini bile bilmezsin diyerek psikolojik atağına geçiyor. Hanekewada dayanamayıp Neko haline mektup yazıp işi hallettiriyor işte. Tabiki halledemiyor ve ARARARARARAGIII GELİYOR!! Kendisi şaman king animesi vardı biliyormusunuz bilmiyorum ama ordaki tiplere dönmüş.

Klasik konudan konuya atlayan serimizde birden Ononoki geliyor. Ononokinin sertliği animedeki hiç bir karakterde yok sanırım. :D Kendisi gerçi sanal biri olduğu için böyle olduğunu savunsada, bölümde hayaletlerin öldüğünü ve tekrar doğmadığını ama kendisinin ölmüş olmasına rağmen yapay bir şekilde ruh olarak tekrar diriltildiğini iddia etti. (Ben inandım..) Yapay ruhmuş. Ama Araragi çok konuşunca kısa kesmesi için "Kapa Çeneni" demedende durmadı tabiki. Tam bu aralarda tekrar Shinobuyuda görüyoruz ve sanki bu ikilinin konuşmasını kıskanırmışçasına geliyor. Muhabbetleri çok fena çünkü hahaha.


Ononoki yardımcı karakter olarak bulunsada bence hem görsel hemde karakter olarak kendisine ait bir bölüm bile yapılabilecek bir karakter olduğunu düşünüyorum, olsaydı bence çok iyi bir şekilde izlenirdi.

Araragi saçma sapan sırf dersleri yüzünden zamanı geri almak ister ve bu kadar ciddi bir animenin en komik sahnesidir bence, ama bu komiklik çok değişik bir şekilde ciddi bir hal alır ve Oshinonun tapınaktan çektiği enerjiyle zaman geri gelir. Tabiki Oshino pervertliğini bırakmaz ve el ele tutuşarak açtığı zaman kapısından atlarlar. Araragi el ele tutuşunca heycanını gizlemeyip değişik hareketler yapınca, Oshino manyaklığıyla alksjdkalsjda BU KADAR HEYECANLANMA TUVALETTE BİLE HEP BERABERİZ. Demesiyle olayı patlatır hahahahaha.. Şimdi ne gerek vardı ana karakterimizi rezil etmene. :D Zaman kapısından atladıkda, Oshinoya zaten güven olmaz manyak kız 11 yıl geçmişe gitti 1 gün geriye gideceğine. 

11 yıl geriye gittiklerinde tekrar zaman kapısı açmak isterler ama Araraginin aklına Mayoi gelir ve annesine giderken öldüğünü hatırlar. Ölüm olayıda 11 yıl önce olduğu için Araragi bunun tesadüf değil kasıtlı olduğunu öne sürerek kurtarır. (Kurtarmaya giderken yolda Hanekawanın bebişliğinide görür ve acayip şekilde takılır manyak adıyla falan sesleniyor küçücük kıza korkutuyor birde :D onun üstünede sapıklık yapıp kaçıyor alksjdaksjd.) Mayoi'yi sorunsuz kurtarıyorlar ama tekrar zaman kapısı açıp geleceğe gittiklerinde bunun sonucunda çok büyük bir paradoks kısaca "kelebek etkisi"ne neden olduklarını öğreniyorlar. Araştırması en zevkli olaylardan birisidir. Enerjiyle alakalı, detay girmek istemiyorum ama aslında her enerji alanında bizden bir tane olduğunu ve zamanda geri veya ileri gidilirse bunların karışacağını örneğin biz A da yaşıyoruz ve B'deki bizle karşılabiliriz falan gibi bir olaylar var ama çok karışıktır girmeyeyim. Bu kurtarmadan sonra çoğu şey olmayacağı için örneğin Mayoi'nin küçükken kurtarılmadığı için Salyangoz büyüsü etkisinde bazı olayları çözmüştü ama bunları şimdi yapamadığı için Oshinoyla ilgili bazı olaylar olmadığı içinde Oshino tam vampir halinde dünyayı ele geçirmiş ve sonunu getirmiştir. Ama bu kezde Mayoi'nin büyüklük halini görebilmiş olduk. Herşey çok ilginç :"


Bunun sonucunda neler olacak bahsetmeyeceğim ve hızlı bir şekilde atlıyorum. Gatari serisinin tam olayına dönme zamanını hatırlamış yazarımız ve Sengoku adında eski bir karakteri daha getiriyor, sonunda büyüsel olay çözme zamanı! Yılan saldırısı. Sengoku Araraginin alt sınıfı ve ona aşık ama yaşadığı ve gördüğü bazı olaylar onu bir olaylar örgüsüne itiyor. Zihinsel olarak da ilginç birisi olmasından dolayı yılanlı bir lanetin ortasında kalıyor. Oshino bu kıza kahküllü kız diye seslendi ya.

Sengoku Nadeko'nun sert bir girişle "sevimli olmamak için kahküllerimi uzatmadım" demesiyle benim sinirlerimin alt üst olması. <Sebepleri ve açıklamalarıyla birlikte, kim takar?> O KAHKÜLLER GERİ GELECEK!! Geliyor tabiii, yılan tanrısı gibi birşey oluyor. :P Kızın içinden resmen erkek karakter çıkıyor alksjdalksjda küfür falan edecek nerdeyse. Araraginin yatağının altından +18 dergiler bulunmasıda gözümdem kaçmadı ona göre hahahahhaa. Bizim Nadeko kafayı yiyip olaylar çıkarınca, Araraginin suyunu çıkartıyor adeta. Ama bu seride yan karaktere bürünen Senjougahara hanımefendimiz telefon hakkını kullanarak kurtarıyor. Nadekonun biraz salak olduğunu düşündüm o dakikalarda.. İş mezuniyetten sonraya kaldı ya şimdi. Ölüm ertelendi resmen. Daha da öldüremez.



Karanlıkla savaşma sahnelerine geçiş. Araragi ve Hachikuji'nin sağlam kaçış sahnesi.. İlginçtir ki bu seride Hachikujinin farklı hallerini görüyoruz. Çantasız hali, Büyümüş hali derken şimdide tokası çıkmışken gördük. Daha mı tatlı oldu öyle ne? :P Çok hoş göründü gözüme, bir yandanda garip geldi çünkü beklemiyordum. Karanlıktan kaçış işi biraz zorluklara girince Ononoki tekrar sahneye çıkıyor, oshinoda bazı şeyleri açığa çıkartmak için gelince. Konumuz tekrardan Oshinonun hayatına dönüyor. Bu bölümlerde uykum geldi. Ciddi ciddi çok fazla uykum geldi hemde.

Anlamadığım birşey oldu, olaylar çözülemeyince Hachikuji çok ciddi bir genel duygusal konuşma yaptı ve yok oldu gibi oldu. Bunun sonucunda, olayda çözüldü ama kendisi yok? Benim kızım gitti mi yani artık :( Duygulandığım bir sahne oldu..

Yapacak birşey yok sanırım. Yolumuza devam ediyoruz. Böyle üzüntülü bir olaydan sonra gönlümün alınması için diyeceğim... Kaiki amcamız geldi! Gatari serisinde en en en en en sevdiğim erkek karakterrrrrr.!!! Senjougahara, mezun olma günleri yaklaşınca son çare olarak eski sevgilisi, sürekli düşmanı her zaman sevmediği adam olan "kaiki deishu"yu tekrar aynı yasakladığı şehire çağırır. Ciddi konuşma yaparak yardım talebinde bulunur, bu kandırıkçı adamımızda geçmişin ödeşmesi ve borcunu verme niyetinde hiç bir çıkarı olmaksızın ve bana göre Senjougahara içinde kabul eder..

Kaiki'nin kandırarak çözemeyeceği olay yok hepimiz biliyoruz. :P Ancak işler biraz daha zor. Hem şehirde Kaikiyi sevmeyen çok insan var, hem Araraginin bu olayı bilmemesi gerek.. Hemde Senjougahara yeterli parayı veremedi. Bu adam hayrına çalışacak ve hatta öleceğini bile bile kabul ediyor ya işte işte kimin adamıııığğğ :D Olaylar çözülürken en sevdiğim sahneye geliyoruz. Sürekli Senjougaharayı arayınca alkajsldkajslkaasdasdasd Senjougahara şunu söylüyor "Ne için arıyorsun? Bugün giydiğim kilodumun rengi mavi" askdjaslkdjaslkdjaslkdajskjad. Bu kız niye manyak yaa hahahahahhaahah. :D

Senjougahara ne kadar cool ve über üst biriside olsa yazarımızın nasıl tam tadında bir özür dileyen kıvama soktuğunu çok güzel bir şekilde görüyoruz. Yaklaşık olarak son 3-4 bölümün tamamında benim adamın olmasıda çok güzeldi. Olayların daha nasıl sonuçlandığını merak ediyorsunuz değil mi? O zaman ne yapıyoruz! Mutlaka izliyoruzzz... Benim adamın yeni saç stilide sanki daha yakışıklı yaptı öyle değil mi? Ozaman animenin bitiriş ve ders verici en iyi sözünü yazıyorum..

Bu arada uzun bir süre bu anime serisinden uzak duracağım son izlediğim animelerin hepsi aynı tarz gibi oldu biraz farklı şeyler izlemek istiyorum...

--- HEPİNİZ YALANCISINIZ ---

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9