BurgerKing'in Yaşadığı Talihsiz Olay - Karnını Doyuran Çocuk Olan Görülen - BİLİNMEYENLER!

| On
Pazar, Şubat 01, 2015
Herhangi bir ticari amacım veya şov amacım olmadığı için bir fotoğraf koymadan yaşadıklarımı ve olayı anlatmak istiyorum.

Bundan 1 hafta kadar önce BurgerKing Şirinevler şubesinde kapının önünde bulunan Suriyeli veya aç olan çocukların içeri girip arta kalan yemeklerden yemeğe çalışırken, o bölgenin BurgerKing müdürü tarafından dayak atılmış olarak yazılması ve bunun sonucunda yapılan boykotlar.

BU LANET MEDYADAN NEFRET EDİYORUM VE İNSANLARIN ZİHİNLERİYLE OYNUYORLAR.

Dayak attı diye gösteriyorsunuz video kaydı var. Dayak falan yok adam sadece biraz gitsinler diye ağır kullanıyor durumu. Hafif vuruşlar var, biri nasıl dayak atar bilmiyorsanız eğer bunu internetten açıp bakabilirsiniz veya tanımadığınız birine sataşarak görebilirsiniz?! Neyse asıl mevzu bu değil.

Asıl mevzu, olayın aslında doğru ve yapılması gereken olduğudur. Kaç kişi bunu yaşadı veya bu durumu biliyor bilmiyorum ama, ben 1 kez starbucks'da yemek yerken yaşadım! Sevgilimle yediğimiz tatlı birden bu suriyeli çocukların içeri girip tatlımıza elleriyle dokunup yiyemez hale getirip durmalarıyla başlamıştı. İnat etmiştim bende onu yemeyecek olsamda onada vermedim. Bizler veya biz bu yiyecekleri onların karınlarını doyurmak için almıyoruz. Irkçı değilim veya bu tarz şeylerde faşistte değilim ancak bir ülke varsa eğer, öncelik bu ülkenin kendi insanının refaha kavuşması iyileşmesi ondan sonra dışarıdan olan kişilerin iyileştirilmesine çalışmakla başlar. Ve kimse bu suriyeli çocukları zorla istanbula getirmedi. Ayrıca kimse bu durumu çekmek zorunda da değil.

 

Tek bununla yetinmiyorum aynı şekilde BurgerKing'de yemek yerken kaç kez bu çocukların içeri girip zorla insanların yanında yemek yerken durup para isteyip veya yediği yemeği almaya çalışmalarını gördüm? Bu olay sadece zorla istemekte değil, insanı da zor durumda bırakıyorlar ve kötü hissettiriyorlar. Kimse kimsenin bu hale gelmesini istemez ama bunun düzeltilmesi gerekiyorsa devlet tarafından yapılması gerekir. Böyle insan haklarının savunulduğu -tartaklama- olayını karalayarak gösterip değil. Evet o adam eminimki o çocukları kaç kez uyardı. En sonunda bunu yapmak zorunda kaldı.. Ben bunu bir çok yerde yaşadım, ancak yaşayanlar anlar bu durumun ne olduğunu. Videoda karşı çıkan kadının da durumu bilmediği veya ilk kez öyle bir olayla karşılaştığına eminim.

Ne dövmeyi ne tartaklamayı savunuyorum. Sadece bunun yapılması gerektiğini söylüyorum. Orası bir yemek yeriyse bir kuralları ve olması gerekenleri vardır.

Aşırıya kaçan dövme olsa veya abartılı birşey olsa ona da laf derdim ama bu durumda hiç birşey yok. Ben kendim bunları yaşamış ve o adamın sabrının taşmasını görebilen bir vatandaş olarak haklı buluyorum. Ben sokakta sevgilimle yürürken onlardan biri birşey yaparmı falan diye geziyorum? Bizim hakkımızı bizim yaşadıklarımızın bedelini hangi boykot karşılayacak? Bu tarz olaylara bu tarz tepki vermeye devam edin ki daha fazla tepenize çıksınlar. 

Ekstra: Kabataşa geçip tranvayın oradaki ışıklara gidin. O ışıklarda 1 dakika bekleyin suriyeli çocukların size nasıl davrandığını zorla para almak için size dokunmaya çalıştıklarını göreceksiniz... Daha neler neler varda... 

Son olarak bu olayı anlamayıp boykot edenlere de lafım var. BurgerKing'den sipariş verip o işlerini yapan kişileride zor durumda bırakan boykotçular. O parayı alamayınca kuryeciden para kesildiğini, o adamların hiç bir suçunun olmadığını. Ve o insanların "ekmek paralarının" peşinde olduklarınıda umarım biliyorsunuzdur. Birine yardım edeceğiz derken, başkasına zarar veriyorsunuz. Eğer olayı biliyorum yaşadımda herşeyin farkındayım ama olmamalı diyorsanız lütfen oradan yemeyin. O zaman bir boykot amacınız olur, kuryecilerin paralarıyla oynayarak değil. (İnternette bulabilirsiniz bununla ilgili videoları...)

Gerçekten ancak bu durumun nasıl birşey olduğunu yaşayan bilir..
2 yorum on "BurgerKing'in Yaşadığı Talihsiz Olay - Karnını Doyuran Çocuk Olan Görülen - BİLİNMEYENLER!"
  1. McDonald's ta çalıştığım zamanlar mağazaya çok suriyeli geliyordu bizim yaptığımız gerçi benim yaptığım bir daha gelmemelerini söyleyerek dışarı kadar götürüyordum onları. Bazen de müşteriler yemek alıyordu onlara. Böyle yapmaları çok saçma onlarınki de can sonuçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası anladıklarını sanmıyorum pek "gelmemelerini" söyleyerek. Okuldan dönerken kabataştan dönüyorum hergün bir çocuk bana dokunmaya çalışarak para istiyor. En son yanıma geldiğinde bağırarak sakın dokunmaya çalışma kaybol dedim. O günden sonra beni görünce bir daha yanıma gelmedi.

      Videoda hiç bir şekilde abartarak yazılan kadar dövme dayak falan yok sadece bir görevlinin kızışı ve çocukların kaçışı var.

      İnternette bu boykot kapsamında koyulan bir kaç video var istersen izle, siparişi getiren adam ben patrona ne diyeceğim? Beni böyle kabul etmez? Lütfen alın şeklinde cevapları var... Ben bir kaç yerde daha okumuştum kuryecilerin sorumluluğunda olduğunu.. Bir kezde dominos'dan pizza aldığımda para bozamamıştı kendi cebinden kesildiğini o yüzden oraya gidip para almam gerek tekrar gelicem demişti bilmiyorum sende orada çalıştın tabi daha iyi biliyorsundur ama gördüğüm yaşadığım şeylerde mevcut.

      Hani bende bir suriyeli çocuğun başımda yemek yerken zorla birşeyler alma çabasını çekmek zorunda değilim. Gerçekten aç olup düzgün bir şekilde duran insanlarada yardım ediliyor bende ederim. Kaç kez gördüm böyle çocukları toplayıp menular alanlarıda öyle olmakta var işte.. Bilmiyorum anlatabildim mi kendimi..

      Sil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9