[Korece Film] The Classic / 클래식

| On
Pazartesi, Eylül 08, 2014

Artık filmlerimi benim için çok değerli olan sevimlimi sevimli prensesmi prenses biriyle birlikte izliyorum. Ağır dramları sizi anlayabilecek veya çok sevdiğiniz biriyle izleyebilirsiniz hohoho!

Film klasik dram havasında olsada çok iyi bir konusu olduğunu söylemek istiyorum. Sürekli olan geçmiş ve günümüz etkileri, dönem Kore'nin en özel günleri (yaklaşık olarak darbe zamanları) olması geçmişin verdiği tatlı aşk havası ve günümüzde de bu tarz edebi havasını koruyan sadık kişileri işleyen bir filmde diyebiliriz. Ama en hoş olan şeyi, yollanan mektupların okunarak an ve an mektupların yaşatılması diyorum.

Joon Ha ve Song Joo'nun büyük aşkı. Joon Ha ailesini ziyaret için köye gider. Kendisi çok durumu olan zengin bir aile çocuğu değildir. Hatta boş vakitlerinde iğrenç işlerle bile uğraşıyorlar diyebilirim. Song Joo ise babası milletvekili olan tatlı bir kızımız. İkisinin arasında nasıl aşk olur diyorsanızzz, işte oluncada oluyor diyorum bende.. Köyde tanışmaları üzerine Song Joo hep merak ettiği hayelet evlere gitmek ister. Joon Ha da oraya gidişi net bilmesede erkekliğini belli edecek ya :P Hemen götürürüm tabi modunda hareketleriyle Song'un kalbini kazanır. *-* Gittiklerinde geri dönüşleri zor olur, yoğun yağmur başlar ve köye uzak olmaları sebebiyle gece yarılarına kadar mekanda kalırlar. (Kayık çekme sahnesinde güldüm bilmeyenler için söylüyorum kayık çekmek gerçekten çok zor :D Hani böyle ağır falan değil çekiyorsun çekiyorsun gitmiyor, film çekimlerinde aynı duruma düştüm filmde normalde gitmemiz gerekiyor ben çekiyorum ama gitmiyordu aklıma geldi gülücem aslkdjsakd) Yağmur iyice artmıştır T^T Bizim sevimli kızımızın ayağı burkulur. (Şu kızlara yazık değil mi ya? T_T Şimdi birisi geldi aklıma* <3) Ayağı burkulunca en sevdiğim sahne taşıma sahnesi gelir :( Yağmur dinene kadar beklerler akşam olur ve eve dönüş başlar. Song Joo bu sahnede kolyesini çıkartıp "benim sadece sana verebileceğim şey bu var" diyip oğlumuza takar :( Yaaaaaaaaaaaaa yerim ki ben onuu! Ne demek tek verebileceğim şey buu. :( Akşam olur eve dönüş gerçekleşir ancak kızımızın milletvekili kızı olduğunu unutmuyoruz. Joon Ha Song'un ailesinden sağlam bir tokat yer, ayrılış sırasında ilk büyük aşk ve hisler başlar..

Herşey bu kadar kolay olsaydı eğer hayat ne kadar basit derdik değil mi.. Song Joo ayağı burkulduğundan bir süre sonra hızlı iyileşmesi için Tokyoda bir hastaneye kaldırılır ve uzun süre Joon Ha ile görüşemezler. Yaşları daha fazla ilerledikten sonra Joon Ha askeri tarzı bir okulda eğitim almaya başlar ve burada sadık arkadaşı TaeSoo çıkar. Joon Ha'nında duygusal olduğu ve iyi şiir, yazı yazdığı tüm okulda yayılmıştır. Okulun içinde tüm erkekler ona mektup yazdırır :) TaeSooda bizimkinin yanına gelip mektup yazdırmak ister. Samimiyetten ötürü kıramaz :P Bir süre yazar yazar yazar.. Ama TaeSooya cevap gelmez. TaeSooda o kadar tatlı iyi bir çocuk ki.. Hiç kimsenin kötülüğünü istemiyor. Durumları Joon Ha'ya göre daha iyi. Okula limuzinle geliyor. Aradan geçen süre sonrasında TaeSoo dayanamaz ve kızın evine giderek cevap beklediğini söyler.. O sırada görürüz ki o kız SONG JOO'dur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! T___T al sana klasik ağır dram işte. Ama bu sahneler yaşanırken. Pat pat geçmiyor. Sürekli geçmiş ve geleceğe gidiyor. Bu sıralarda da Jihae isimli bir kızın hayatınıda görüyoruz. Jihae'de Song Joo'nun çocuğu. Yani anlayacağınız ikilinin mektuplarını okuyup okuyup hayallere kapılıyor bizlerde onları yaşıyoruz.

Ağlamanızı etkileyecek faktörler.. Neye ağlayacağınızı şaşırabilirsiniz... TaeSoo ve Joon Ha'nın dostluğuna mı.. Song Joo'ya olan aşkına mı yoksa Joon Ha ve Song Joo'nun geçmişindeki yaşadıklarından ötürü TaeSoo'ya söyleyememelerinemi ağlarsınız artık siz düşünün. Ha birde unutmamakta fayda var TaeSonun babasından yediği dayaklara mı... :( İşte bu film sizi neye ağlayacağınıza şaşırtıyor. Song Joo, bu durumu kaldıramaz ve ne Joon Ha nede TaeSoo ile olacağım en iyisi gitmek tribine giriyor. T^T Bir nevi haklı bir nevi haksız. TaeSoo onu çok seviyor o bunu haketti mi? Joon Ha'da onu eskiden beri tanıyor ve yaşadıkları şeyler var.. Ama bana göre bu durumda en kötü kalan TaeSoo'dur haklı olanda odur. :( Joon Ha bir süre sonra dayanamaz ve TaeSoo ya bu olayı söylemeye karar verir. Song Joo ile bu tanışmamış olma numarasına son verirler. TaeSoo'nun mükemmel insan olduğu kısıma geliyoruz işte. Adam gıkını çıkartmıyor ya. Rezil olmamak için (bence) sürekli zaten ben tek kişiye aşık olacak biri değilim diyor. Ya gelde sev bunu ühü. Aşk,sevgi birisi için olmayı istemek.. Bunlar çok garip ve bir o kadarda heyecanlı şeyler. Ve o kadar ilginç ki, sonunda ne olacağını bilemeden yapıyorsun bu hareketleri. Arkadaşını kaybediyorsun belki onuda kaybedeceksin belki çok daha iyi şeyleri kazanacaksın. Aşk bir insanın cesaretini çok iyi gösteriyor.

TaeSoo bu olaya tepki vermeyince tabi, diğer ikilimizin arasıda daha iyi olmaya başlıyor. Kaçamak buluşmalar birbirlerine daha yakın olmalar derken birde TaeSoo demezmi aileniz kızmasın diye benim ismimle mektup atmaya devam edin... Adam sevdiği insanı bırakıp birde destek oluyor ya. (Ben bunu yapamam.) Bir süre böyle mektuplaşmalar, yağmurlu havalarda buluşmalar, ayrılıklar üzüntüler hasta olmalar derken. (Bu arada filmin ana temasal olarak yağmurlu hava ve kolyenin etkili olduğunu hatırlatayım) Mektuplardan bir tanesi bir şekilde TaeSoo'nun ailesine ulaşıyor ve babası ayrıldıklarını bu işin bittiğini öğrenince olay çıkıyor. :( Tabi babası prim peşinde Song Joo'nun milletvekili kızı olduğunu biliyor. Bunun sonucundada TaeSooyu dövmeye başlıyor T___T TaeSoo bir şekilde sürekli okulda babasından dayak yediğinden bahsetsede Joon Ha'mız bile tam olayı anlamadan kendini asıyor. :(

Bende yazımda ileri geri yapayım. :P Biraz Jihae'den bahsedelim. Aslında izleyeli bir kaç gün oldu tam hatırlayamıyorum şuanda ancak Jihae'de en az annesi kadar duygusal ve iyi niyetli. Oda okulda popüler olan ve çoğu insanın sevdiği Sangmin'e aşık. Sangminde duygusal, tiyatroyu seven. Okulda çok sevilsede artist olmayan birisi diyebiliriz. Yani Jihae'ye gidebilecek birisi ama Jihae bir türlü söyleyemiyor ona olan hislerini çünkü bu çocuğa yapışmış bir kız varrrrrrrrrrrrr. Onun adını unuttum alskdjaksd u.u Kız öyle bir yapışık ki ya sinir etti beni asdlkajs çocuğu zorla öpmeye çalışmalar. Jihaeye aldığı hediyeyi almaya çalışması falan bakın şuanda çok sinir oldum aslkdjalkfj. Rahat bırak ikiliyi. :( Sangmin'de zaten bir süre sonra ona olan sevgisini dile getirecek.. Jihae annesi gibi herşeyin en güzelini hakediyor.


Yağmuru çok sevmeyen ben, hem bu film yüzünden hemde çok sevdiğim birisi sayesinde sevmeye başlayacağım gibi hissediyorum. Bunu sanırım bu kış göreceğiz, öyle değil mi? --*

Tekrar gelelim geçmişe, mektuplardan birini daha açalım okumaya başlayalım.. Kore savaşı patlak verir. Joon Ha'da askeri okulda olduğu için direk gidecekler kişiler arasındadır. Song ile aralarında gene bir kopma olmuştur. (Ya biran düşündüm yanlışmı hatırlıyorum o daha öncemiydi yoksa o.O Unuttum neden böyle oldu aklım karıştı neyse.) Trende yanlız başına otururken. Song Joo gelir.. Joon Ha, Joon Ha diye bağırması yokmu. Ya acayip duygulandım bu sahnede ben. Evdede insanlar var şimdi ağlasam rezil olabilirim. Gece yarısı saat. Kendimi nasıl kasıyorum. Elimle burnumu sıkıyorum. Gözüm sulanıyor burnum aktı falan kendimi sıkmaktan çenem ağrıdı ya. :( Sıkmayın ağlayın siz. Rahatken izleyin şu filmi. Sinirlendim T^T


Sizi böyle sevecek birisini bulursanız asla bırakmayın. Bu tarz büyük bir sevgi oluşur mu zamanla bu hale gelirmi, yoksa herşey eskiden mi böyleydi? Bilmiyorum ancak bunu artık yaşayacağıma ve olacağına inanıyorum. Ağlamak istiyorum gene. Evdekiler çıkın gidin. :( Joon Ha savaşa gider.. Arkasında Song Joo'nun kendine dikkat et, dikkatli ol sözlerini bırakarak.. İntihar sonucunda verdiği kolyeyi tren kalkarken son anda Song Joo'dan geri alır ve en duygusal patlamanın yaşandığı an. T_____T Savaş kısmı biraz hatalı benim için. Hemen pat diye savaşa girme olayı ve arkadan gelen telsiz seslerinde swat ekibiymişcesine oluşan ingilizce konuşmalar komiğime gitti, neyse duygusallığı bozmaya gerek yok. Savaşda ölenlerin etkisinde kalırken Joon Ha yanındaki kişinin vurulması ve adam ölürken üstüne eliyle atlaması sonucunda kaçarken kolyesini o adamın elinde bıraktığının farkına varır ve SEVDİĞİ HERŞEYİ VEREBİLECEĞİ KİŞİ OLAN SONG JOO İÇİN SAVAŞIN İÇİNE GERİ DALARAK KOLYESİNİ ALIR!! :( Ama bu onun için bazı şeylerden vazgeçmesine neden olur. Üzerine düşen bomba sonucunda bazı şeylerini kaybeder.

Yıllar geçmiştir. Herkes birbirinden kopmuştur. Kore daha fazla karışıklığa gitmiş ve yönetimi eleştiren solcu bazlı ayaklanmalar gerçekleşir. Asker darbe yapmak üzere olduğu sırada bir eylemde, Song Joo ve TaeSooyu görürüz. Onlarda tesadüfen kaçarlarken orada karşılaşırlar. (TaeSoo da saçlarına şekil falan yapmış. Muhtemelen intihar olayı sonrasında başka ülkede falan bir eğitim aldı sonra tekrar geri geldi bana öyle bir olay oldu havasını verdi.) Onların tekrar karşılaşması ve Joon Ha'nın uzun süredir ortada olmaması. Diğer ikilinin tekrar birlikte olmasına zemin oluşturur. :( Hani çocukta iyi neden onunla oluyorsunda diyemiyoruzki. Ama arkanda senin için herşeyini bırakmış bir Joon Ha'da var. Joon Ha'ya ne oldu diye merak ediyorsunuz değil mi? Ancak daha fazla spoiler vermeyeceğim Jihae kimin çocuğu ve diğer sonuçlar herşey sizin izlemenize bağlı hohohoh! Çok sağlam bir şekilde ağlayacağınız bir film olduğuna emin olabilirsiniz.Yanlız 2 kere izlemeniz gerekebilir sonlarda bayağı zorlandım ben bazı şeyleri anlamakta. Sormak zorunda kaldım hehe!



İyi seyirler mutlaka izleyin.
2 yorum on "[Korece Film] The Classic / 클래식"
  1. Yaa Eren sonunu da anlatsaydın keşke zira ben bu filmi açıp açıp kapattım her seferinde çünkü çözünürlüğünü hiç beğenmemiştim :) Bir taraftan filmi de merak ediyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa hahahah ablaa anlatmam izle mutlaka ben 2 saat aradım bir sitede bulmuştum keşke silmeseydim atardım ya :( orda iyiydi.. Bir daha olursa böyle zor bulunanları postun sonuna linkde ekleyeyim. :(

      Sil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9