Mononoke (モノノ怪) - Anime Tanıtımı

| On
Cuma, Ocak 31, 2014

Tür: Doğa-Üstü, Dedektif, Şeytanlar, Cinler, Gizem, Tarihi
Yönetmen: Kenji Nakamura
Yazar: Kenji Nakamura, Ueda Hidehito
Şirket: Toei Animation
Bölüm Sayısı: 12
Puanım: 10/8

Kesinlikle çok kaliteli bir anime, ama çizim açısından büyük beklentileri olan biriyseniz hoşunuza gitmeyebilir çizim kötü değil ama farklı. Normal bir anime tarzında değil... Hatta daha çok ilk bölümler böyle kitap sayfasındaki fotoğraflar gibi geçiyor, son bölümlere doğru çizimde kalitenin dahada arttığını düşünüyorum. Birde söylemek isterimki cinlerden şeytanlardan çok korkan biriyseniz anime sırf bunlarla ilgili olduğu için korkabilirsiniz, dikkat edin. Fotoğraf bile zor buldum ya, mononoke diye başka bir anime daha varmış neyseki kanjisi farklı oradan buldum. (モノノ怪)

Mononoke ve Bakemo Japoncada böyle cin ve şeytan türevi yaratıkların karşılığıdır. Bu tarz isimli animelerde mutlaka bilin canavarlar şeytanlar falan olur. Olaylara gelince, fotoğrafdaki arkadaşımız bir ilaç satıcısı ama öyle muhteşem gücü varki hep böyle mononokelerin olduğu yerlere gelir onları yok eder gider. Peki bunu yapabilmesi için ne lazım? İlaç satıcımızın bir kılıcı var ama asla hakikat ve gerekçe olmadan kılıfından çıkartamıyor.. Bunu yapabilmesi içinde bayağı olayı çözmesi gerek bu yüzdende dedektif anime türünede giriyor. Yaklaşık olarak 3 bölümde bir olay çözülüp başka olaya geçiyor. İlk bölümden itibaren korkunç, ama başlarda sıkılabilirsiniz bunu yaşayan çok olmuş ben üçüncü bölümden sonra yook artıık! Modunda hemen bitirdim.
En sevdiğim bölümü; maskeli tam Japon kültürünü eski yaşamı yansıtan bölüm oldu, kaçıncı bölümdü tam hatırlayamıyorum da bir kızın ailesinden, akrabalarından çevresinden gördüğü kötülükler sonucu yaşadıkları şeyleri anlatan bölüm yani.. Bunlar sayesinde eskiden neler olmuşta görebiliyorsunuz, son bölümde şeye şaşırdım türkiyedeki gibi metro yapılıyor eski zamanlarda onu yapan belediye başkanı şirketlerden haraç, rüşvet gibi şeyler alıyor demek eskiden oralardada oluyormuş böyle şeyler. :D Sevdiğim başka şeyse, ana karakter dışında çevredeki şeylere fazla detay verilmemesi mesela bir karakter konuşurken yanındaki insanların hepsi aynı model ve suratları yok, böylelikle ana karakterlere daha fazla odaklanabiliyoruz, bazen o suratları garip yapıyolar buda daha korkunç yapıyor oda ayrı bir konu tabi. Beni üzen tek şey ne oldu biliyormusunuz? Bazı mononokelerin haklı olduğunu düşünüyorum hemde o sondaki kızın.. Üzüldüm ona ya, bence onun amacına ulaşıp ona kötülük yapanları bitirmesi gerekirdi ama ilaç satıcımız kimseye izin vermiyor. Kısaca mononokeleri şöyle özetliyorlar sonunda;

İnsanlar bu dünyada doğar, doğan ve bulunan şeyler hakikat ve gerekçe ile birleşince form oluştururlar. Form oluşunca varolmaması gereken mononoke ortaya çıkar.


Ama izleyince bana hak vereceksiniz sondaki kız haklıydı ve varolması gerekiyordu, kötü insanların yanına kaldı resmen! Sinirlerim bozuk waaah, biliyormusunuz 9 puan verecektim bu yüzden 8 puan verdim.. Ayrıca anime türkler tarafından anlaşılmadığı için anime sitesinde 10/3 puan bile zar zor almış, yabancı sitelerde ortalama puanı 9 olmak üzere işte bazı animeler izleyen kişinin kültürünü yansıtmayınca, araştırmayı sevmeyen insanlar yüzünden anlaşılamıyor. Birde hell girl animesini izleyen varsa bölüm tarzı ve işlenişi onu hatırlattı bana? İzlemenizi tavsiye ederim ama sakın ilk bölümden bu ne diyip kapatmayın..

Son olarak ekleyeceğim ilaç satıcımıza animeyi izleyip aşık olmayan kız yokmuş. Havasını çok seviyolar bayağı gördüm bu adama aşığımmm diyenleri Bakalım izlerseniz sizde öyle olacakmısınız? Ben erkek olarak bile etkilendim soğukkanlılığından falan. Birde onun yüzünden evde hoouuu yapmaya başladım yaa çok yapıyordu!

3 yorum on "Mononoke (モノノ怪) - Anime Tanıtımı"
  1. Ah! işte tam benim sevdiğim tarzda bir anime. Korkarım bende izler izlemez aşıklar güruhuna dahil olurum.
    Animeye ara vermek mi? Böyle bir şeyi nasıl düşünebildim ki! :)

    YanıtlaSil
  2. Çok ilginç bir anime abla mutlaka baak! :D

    YanıtlaSil
  3. Bugün başladım izlemeye, bakalım nasıl olacak :)

    YanıtlaSil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9