Nichijou (Anime Tanıtımı)

| On
Salı, Haziran 17, 2014

Tür: Komedi, Hayatın İçinden, Okul
Yönetmen: Tatsuya Ishihara
Yazar: Takemoto, Yasuhiro, Yamada, Naoko
Şirket: Kyoto Animation - Madman Entertainment
Bölüm Sayısı: 26
Puanım: 10/10

Çok fazla güldüren bir anime. Ama ne yazikki türkiyedeki puanlamada çok aşağılarda kalmış. Sadece bununla da kalmıyor, Japonyada çok izlensede satışları az olduğu için 2. sezonunun yapılması iptal edilmiş. Konusu o kadar rahat ve hayattan ki hiç bitmeyen bir anime bile olabilirdi. Son bölümlere doğru tekrarlama olayını yapmasaydı, benim için efsanaler arasına girecekti.

Fotoğraflardakiler, (soldan sağa) Mai - Yuuko - Mio onlara eklenecek olan öğretmenler, robot (Nano) + profesörü (Hakase) ve diğer yardımcı oyuncular. Hayatın içinden diyebileceğim nadir animeler arasında. Kendinizi orada yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz. Öğrenci hayatı içerikli olduğu için, hep bizim yaptığımız ve geçirdiğimiz ortamlardan dönen gerçekliğin, espiriyle bize sunulması gibi. Mesela hepimiz okul zamanlarında açılış günlerinde, özel günlerde müdürün öğretmenlerin sıkıcı konuşmalarını dinleriz. Burada da bunu konu edinmişlerdi, demekki her ülkede öyleki.. Öğrenciler kendi aralarında müdürle ilgili espiriler falan yapıp konuşmadan durmaya çalışıyolardı, ben bu durumu çok yaşadığım için acayip komik geldi espiriler.. Hep kendinden birşeyler bulmanı sağlıyor. Karakterler olarak, Mai'yi tsundere sert kız olarak yapmışlar, Yuuko aptal, beceriksiz, tembel ve Mio'da ikisinin tam tersi sevilen, başarılı Mai'ye göre daha normal olan birisi şeklinde yapılmış. Gelelim görsel efektlere gülmenizi en çok sağlayan detaylara. Okulun müdürü birden dışarıda geyik görüp onunla gürüşe tutuşabilir. Veya Mio ve Yuuko bir sebepten kavga edip çok acayip şekilde kavga ederek normal hayatlarına dönebilirler. Nano (robotun) kolu birden konuşma sırasında fırlayıp silah haline gelebilir.. Yuuko gibi dünyanın en şanssız insanı olduğumuzda hissettirilebilir. Bu olayları sanki herşey normal bir şekilde oluyormuş gibi düşünmenizi sağlayacak gerçek kesitlerden oluşan bir tür haline getirilmiş.


Birde ara bölümleri var onlarda çok komik, bazen animeyle uzaktan yakından alakası olmayan şeylerde oluyor,
-Kısa Düşünceler = Bu bölüm en sevdiklerimden ve bazen gerçekten ouh diye düşündüren sözlerin geçtiği kısım.
-Helvetica Standart = Helveticada daha çok çizim karakalem haline dönüşüp karakterlerin diyemediği yapamadığı şeyleri dediği kısa bölümcükler.
İki tür dışında birden, garip karakterler eklenip 10-15 dakika havada uçak gibi bir taşıtın içinde geçerek diğer karakterlerde oraya gelebiliyor. Okulun içinde öğretmenlerin birbirine olan aşkıda anlatılabiliyor. Herşey olur!

Detaylı konu yazamayacağım çünkü herşey saçma sapan. Heralde bu anime böyle en iyi anlatılırdı! İzleyin bazen ders çıkardığınız olaylar bile olacak. Benim puanım 10/10 umarım 2014'de 2. sezonu çıkma durumu tekrar gündeme gelir.
2 yorum on "Nichijou (Anime Tanıtımı)"
  1. Eve dönüşümü kutlamak adına ilk sıraya bu animeyi alıyorum :) Şimdi ben yokken ve varken ama zamansızlıktan benim okuyamadığım diğer postlarını okumaya devam ediyorum. Bavullar ağzı açık eşyaları dışarı kusmuş durumda her yer karman çorman ama ne gam ben cutemelonu okumaya devam ediyorum. Ho hooo yaşasın evde olmak :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha abla tekrar aramıza hoşgeldin! En güldüğüm animelerden, kesinlikle pişmanlık olacağını sanmıyorum.. Hepsini eşit yapalım sonra toparlanmasıda uzun ve stressli olurr! Ablaa <3

      Sil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9