Acchi Kocchi (Anime Tanıtımı)

| On
Salı, Aralık 03, 2013

Tür: Romantik, Okul, Seinen, Komedi
Yönetmen: Fumitoshi Oizaki
Yazar: Ishiki
Şirket: Sentai Filmworks, TBS
Bölüm Sayısı: 12
Puanım: 10/7

Anime, seinen olarak geçiyor bana yanlış geldi. Seinen yetişkin erkekler için yapılmış +18 içerikleri olan animedir, tamam biraz sapık fantezik şeyler var ama +15 yaş insanların bile bildiği hatta daha da küçüklerin bildiği şeyler. Ben abartılı sapık birşey göremedim ama tür olarak orada geçiyor..

Daha çok bu animeyi Kaichou wa Maid-sama'ya benzettiğim oldu. Sanki daha sevimli, erkekli hali gibi. Hatta ilk 3 bölüm içerisinde olmalı, maidli bir olay bile var. Genel olarak sosyal yaşam hayatı Japonyadaki gelenekleri kızların ve erkeklerin neler yaptığını okul hayatlarını görüyoruz, bunu merak edenler için birebir. Hem erkekler için hemde kızlar için yapılmış bir anime. Ana karakterler birbirlerine aşıklar ama açılamıyolar, her kızın sevdiği bir erkek var erkekler biraz odun olduğu içinde yıllar geçerek okuldaki anılarla devam ediyor. Birde benim birkaç ay önce bahsettiğim şu çikolata verme olayıda var kızlar özel olarak uğraşıp erkeklere sevgili olmak için veya sevdiklerini belli etmek için yapıyorlar çok hoş ya.


En çok Io ve Tsumiki ikilisini görüyoruz.. Tsumiki çok belli ediyor aşık olduğunu arkadaşlarıda biliyor ama Io hep ağırdan alıp uzak duruyor, okulda popüler biri gibi tüm kızlar onu seviyor hatta dışarıdaki hayvanlar bile hep onun yanında bayağı özel hareketleri var :" Bazen çok odun bazende aşırı kibar oluyor karakterlere tsundere hisleri yüklemişler. :P Ama benim çok komiğime giden ikili Sakaki - Mayoi.. Çılgınlar diyebiliriz birden psikopata bağlayıp kavga gürültü birden komik hareketler. Mayoi özellikle şeytani düşüncelerini sesli sesli yaparken çok komik oluyor, son bölümlerde çikolata yaparken söylediklerine uzun süre güldüm hahahaha. :D Pek fazla diyecek sözüm yok animeyle ilgili okul, sevgili ilişkileri ve Japonya tamamen bunlardan oluşuyor, vaktiniz varsa izlemenizi tavsiye ederim, kedileride seviyorsanız bol bol Nyaaan! Duyacaksınız. Chobits animemden sonra burundan kan çıkma olayını özlemiştim, tekrar kavuşmuş oldum, burundan kan çıkma olayı ne diye soracak olanlar içinse;

Japon animelerinde sık sık yer verilir, bir şeyden çok hoşlandıklarını belirtmek için yapılıyor. Yani türkçe tabiri aslında birisini görünce eridimm falan diye kullananlar olur ya tamamen o bence. :D Veya böyle çok tatlı birşey olunca ohaaa şuna bak gibi tepkilerin en abartılı hali burundan kan gelmesidir.


Neden 7 puan verdim diye sorulursa da biraz spoiler olacak ama sonu beklediğimden kötü oldu, yarım kalmış gibi anlam veremedim sanki normal bölümlerden parça havasıyla yapılmış. İkinci sezonu var sandım o yüzden ama yokmuş.. Puanım düşük oldu. Saki'yle ilgilide konuşmak istiyorum tsumiki aslında biasım gibi ama saki'nin kişiliği ve tipi bana daha yakın çok tatlı ya seside öyle, anime içerisinde Ara Araaa.. Diyen karakterlere hep bi aşkım oluyo genelde yaşlılar oluyo ama sakin olun der gibi bişey çünkü..Hatta ev sahibi falan oluyolar genelde laskdjalskdjasdja... (Seslendiren kişiye baktım hiç o ses çıkacak biri değil O.O)
3 yorum on "Acchi Kocchi (Anime Tanıtımı)"
  1. Tesadüfe bak bende bugün Kaichou Wa Maid-Sama'yı izlemeye başladım 5.bölümdeyim. Tam 6. bölüme başlıyordum sana bir bakıyım dedim bir şeyler yazmış mısın diye :)
    Fakat o kadar güzel anime var ki hangi birini izlesem şaştım kaldım...
    Birde hep anime izlersem hayatla gerçeklik bağlarım kopma noktasına geliyor. İyice tepetaklak oluyorum . Arada mola verip yanan devrelerimin soğumasını bekliyor sonra devam ediyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha şanssızlık oldu!! Ablaa ama bi hatan var hep sonu veya ortası sıkan animelere bakıyorsun maid samada bi süre sonra tekrarlıyor hep kendisini :D mesela ben sana buradan bir anime önereyim "kuroshitsuji" diye tanıtımını yapmadım ama mutlaka bak abla birgün...

      Sil
    2. Fakat sıkıcı olsa bile en azından destan gibi bölüm yapmıyorlar en fazla iki gününü heba etmiş oluyorsun :P
      Önerdiğin anime bir sonraki olsun :)

      Sil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9