Bu Seneki YGS (2013) Hakkında

| On
Pazartesi, Mart 25, 2013

Öncelikle yazarken içimin daralmaması için bu resmi seçtim. Söylemek istediğim bazı şeyler var bu sınav hakkında aslında, daha çok zormuydu kolaymıydı neydi sorularından çıkarak birşeyler yazmak istiyorum...

Geçen seneden tecrübeliydim zaten, ayrıca yıllardır da eğitim hayatındayız bir şekilde sınavın nasıl işleyeceğini neler olacağını bilebiliyoruz. Ama bu sınavda çok ilginçti, bilmiyorum.. Yaparken çok kolay geldi öyle ayy uh yok çok uzun oh çok zor falan gibi şeyler olmadı, kimseninde paragraflar uzundu diyeceğini zannetmiyorum.. Geçen seneki sınava bakarsak zaten diyorsada fikrini değiştirecektir, bununla birlikte anlaşılmayan (herkes için geçerli bence) kolaymıydı zormuydu ama neyse yapıyoruz gibi bir düşünce oldu kafada. Ben sınavdan çıkınca normal girdiğim denemeler gibi olmadığını hissettim bu sınavın ne yazikki yeni bir tür soru sistemi denendi bence, zaten TRT soruları çözerken bir kısmını dinledim son 2 soru ales tarzıymış ve bu ilk defa oldu, bu tarz başka tür denemelerde vardı.. Herkes bir bakıma kolaydı diyor ama sonuçlar açıklandıkça nasıl ya oluyor, kendi adıma konuşayım veya bana oldu en azından. Coğrafya geçen senelere göre kolaydı neredeyse en zor konulardan hiç birşey yoktu bunuda atlamayayım ama bir soru vardıki cevabı çok değişik ve hangisinin seçileceği kesin değildi internettede bu tartışılıyordu o sorunun iptal olabilme ihtimali varmış < hangi soru hatırlamıyorum ama cevaplarında göl ile ilgili birşey vardı o soru > Tarih de aynı şekilde geçen senelere göre daha çok ilk konulardan çıktı ve bunun bu sene gelen din sorularındanda kaynaklandığını düşünüyorum tarih bölümündede yeni değişik bir sistem (tür) denendi... Tarihden çok beklentim vardı geçen senelerdeki YGSleri tek tek bakmadan çözdüğümde full çıkartıyordum ama bu sınav için aynı şeyi söyleyemeyeceğim..

Genel olarak yani bana göre bu sınavda bizler yandık gibi geliyo bana, çünkü gerçekten türkçede yeni sistem denendi din geldi sorularda değişme oldu her açıdan bize zararlı oldu bu sınav, zor değildi ama çok fazla değişik şey olduğu için ben gene çok yüksek puan yapanların fazla olacağını zannetmiyorum ve gene bu senede puanlar düşecek gibi geliyor. Ayrıca yanlış görmediysem YGS artık %40 değil %28-%32 civarında etkileyecekmiş.. Bakalım neler olacak. Yorumlarımı genel bir sözelci olarak yaptım bu yüzden sayısal sorulara birşey demiyorum. Bu sene beklentim çoktu ama gene ortalarda kaldım bunu yaşayanlar varsa moralinizi bozmamaya çalışın.

İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9