Yenilebilecek En İyi Ve Acı Dört Noodle!! (Ramen)

| On
Perşembe, Mayıs 30, 2019
Soğuk günlerin "Acaba içimizi ısıtır mı" sorusunun cevabı; Yorgun günlerin kaçış yemeği; Hasta olduğumuzda "Belki iyileştirir" diyerek alınan noodler hakkında konuşalım.

Ne yazik ki ülkemizde satılan çoğu noodle yada ramenler dandik. Adeta birer sanayi atığı gibi tatları mevcut. (paket olanlar.) Fakat Asya kıtasında inanılmaz lezzetli bir şekilde paket olarakta satılıyorlar.

Noodle (Ramen) Nedir?

Çin kökenlidir. Sulu çorbamsı şekilde sunulur. Japonyadaki eriştenin genel adıdır. Çoğunlukla et suyu ile yapılmakta olup yanında dilimlenmiş et, kurutulmuş gıdalar, deniz yosunu, yeşil soğan, mısır gibi ürünlerle sunulur. Birçok türü bulunmaktadır. Ramen çeşitleri kalın, ince, uzun veya daha kısa hatta kurdele şeklinde yada dümdüz olabilmektedir.

Endonezya > Çin > Malezya > Güney Kore'de satılan en acı dört ramen hakkında bilgi sahibide olacağız.
(niye Japonya yok kardeşim orasıda Asya kıtası değil mi yooav.)


JML - Acı Baharatlı Sığır Etli Noodle (Çin)



Ürün diyorki: Biber acısını yolluyorum arkasından özenle çekilmiş karabiberi bastırıyorum. Zencefil sarımsakla beraber sığır etli noodle'ını güzelce yiyorsun. Biber aroması kesinlikle yiyen kişinin dudaklarında iğne acısı bırakacak kadar güçlü.

MyKuali Penang - Beyaz Körili Noodle (Malezya)



MyKuali'nin bu ürünü için ünlü Lucky Peach yemek kitabı "Piyasada bundan iyisi yok" demiştir. Aslında beyaz körili noodle için normal bir yemek yerine ağır baharatlı kalın noodle yemeği diyebiliriz. Sıcak su koyulduğunda acı salçasıyla beraber yoğun et suyu karışmaktadır.


Indomie - Mi Goreng Acılı Ve Baharatlı Noodle (Endonezya)



İçerisinden baharat tozu, acı biber tozu, soya sosu, baharat yağı ve doğranıp kızartılmış soğan çıkıyor. Soslar eriştenin üzerine döküldüğünde incecik bir sos tabakası oluşmakta.

Samyang - 2x (İki Kat) Daha Acılı Tavuk Aromalı Noodle (Güney Kore)



Samyang müşterilerini dikkate alarak sınırlı sayıda çıkarttığı ürünlerine 2 kat daha acılı noodle'larınıda ekledi. Tavuğunun tadına acılık gelmesi için Jalapeno turşusu ve baharatlar eklenerek paketlenmiştir. Bu noodle'ı yedikten sonra muhtemelen 10 dakika boyunca ağzınızı su ile yıkamak zorunda kalacaksınız, ama merak etmeyin lezzetinde asla bir değişiklik olmadı.



3 yorum on "Yenilebilecek En İyi Ve Acı Dört Noodle!! (Ramen)"

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9