[Random Post] 'Değişen Fiyatlar, Telefon Ekran Koruyucusu, Lakerda Ve Dahası.

| On
Perşembe, Kasım 22, 2018
Günlük olarak araştırdığım, karşıma çıkan, duyduğum, aklıma takılan ve daha birçok olayın paylaşımını 'Random Post' altında yapmaya karar verdim. Bundan sonra kafaları karıştıracak herşey burada!




Telefon sadece aramaya yarar demiyorsanız ve hayatınızın bir parçasıysa siz siz olun ekran koruyucusu olarak fiyatları 5-20TL arasında gezen tek yararı çantanızda, cebinizde dururken çizilmesini engellemek olan dandik koruyucuları takmayın.

İlk defa telefonumu yere düşürerek ekranını parçaladım ve o günden beri telefonumdan soğudum. İşkenceye dönüştü. Ekran kırılmalarında bildiğiniz üzere garanti dışı kalırlar ve genelde kendi garantileri yüksek fiyat ister. Bende isim yapmış başka bir telefoncuya ekranı yaptırdım. Yaptırmaz olaydım telefon mundar hale geldi.

Yaklaşık dört hafta sonra ekranda mavi lekeler çıktı. Fakat iyi niyetli olduklarını düşünerek ekranı yaptırdıktan sonra bana verdikleri garantiyle tekrar götürdüm. İkinci defa yaptıklarında telefonun titreşimi bozuldu, hoparlör kısımına hiç değinmiyorum bile. Ona verilen zararı kim yaptı o bile belli değil, en ufak bir test etme çabasında olmadıkları için.

İki kere sorun yaşayınca kendim bile şüphe ettim kıytırık bir telefoncuya mı verdim diye, yani dükkanın içerisinde ekmek kuyruğu gibi sıra olan bu işletme de nasıl olur da böyle sorunlu tamir edilir anlayamadım. Ucuz falanda değiller. Pişman mıyım? Sonuna kadar.. Fakat telefoncu da yaptırdığıma değil hepimizin yaptığı gibi bu kadar para harcayıp ekranı korumak için yaptığım cimrilikten ötürü pişmanım. 15TL'lik ekran koruyucuyu utanmadan taktığıma pişmanım. Reklam yapmak istemiyorum bu yüzden birkaç tane marka önereyim: TTec, Buff, Spigen. Belki bu markalardan takıp telefonu düşürdüğünüzde 100-150TL paranız çöpe gidecek gibi hissediyorsunuz ama o ekran değişimi sonrasında çekeceğiniz dertler ve harcadığınız para yanında hiç kalacak emin olabilirsiniz.


Lakerda; Özellikle palamut gibi birçok balık türünü istediğiniz her mevsimde yiyebilmeniz için ömrünü uzatmak adına yapılan saklama işlemidir. İşlemin yapılabilmesi için balık dış yağları, sinirleri ve pullarından tamamen ayrılıp bolca suyla yıkanmalıdır.

Balığın ayrıştırma işlemi bittikten sonra kaya tuzuyla -normal tuzla değil- salamura edilerek saklanması gerekir. (Balıklar tek tek tuzlanmış yağlı kağıtlara sarılarakta bekletilebilir.) Bekletme ortalama 20 gün sürer.

*Balığı pullarından iyice ayrıştırmak için diş fırçası kullanabilirsiniz.
*Genelde yuvarlak şekilde kesilerek saklanma yöntemi tercih edilir.

Lakerda yenmeden önce: Sıklıkla yapılan hatalardan biri de salamura edildikten sonra direkt olarak yenmesidir. Yiyeceğiniz miktarda çıkarttığınız lakerda'yı su dolu bir kaba koyarak 2-3 saat bekletip tuzlarından ayrışmasıyla daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

****

Piyasaların değişmesinden ve fiyatların artmasından bloğumda defalarca bahsettim. Bugün değişimi önceki senelerden satın aldığım ürünleri paylaşarak göstermek istiyorum. En ufak artışın bize nasıl yansıdığını çok daha iyi göreceksiniz.

Logitech Z120 Hoparlör (980-000513)
2016 Fiyatı: 54,90TL
2018 Fiyatı: 94,79TL

Wahl Cordless Makinası (4219)
2017 Fiyatı: 327TL
2018 Fiyatı: 650TL

Tefal MasterBlender Seti 1000W
2017 Fiyatı: 254TL
2018 Fiyatı: 415TL

Ürünlerin hiç biri indirimden alınmamıştır. Tefal 2018 görseli indirimli fiyatıdır.




İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9