Kusatsu-Shirane Volkan Dağının Patlaması (Ölü ve Yaralılar Var) -Japonya

| On
Salı, Ocak 23, 2018

Salı sabahı Kusatsu-Shirane volkan dağının patlaması sonucunda bölgedeki kayak tesisinde bulunan 2 kişi hayatını kaybetti 11 kişide yaralandı. -23.01.2018 // 14.48

İlk yardım ekiplerine göre dağın patlaması sonucu ortaya çıkan çığ ve taşlar, yakında bulunan kayak tesisi ve telesiyej kampına geldi. En az iki kişi hayatını kaybetti.


Meteoroloji ajansı  2.171 metrelik dağın 1983'den beri ilk defa aktif hale geçtiğini söyledi.

Ekipler yoğun şekilde çalışma yaparak tesislere yakın yerlerdeki dinlenme evlerinin çatısınada taşların düştüğünü belirtti. Yoğun siyah dumanla birlikte yamaçlarda bulunan birçok kayakçı kayboldu. NHK kanalıyla röportaj yapan birkaç kayakçı; "Büyük bir patlama yaşandı ve arkasından siyah dumanlar yükseldi. Neler olduğunu anlayamadık" dedi.
Diğer kayakçıysa "İnsanlar taşlar tarafından yaralanmış gibi görünüyordu. Boyutları yaklaşık 10-20cm gibiydi" dedi.

NHK'da gösterilen fotoğraflarda da telesiyej bölgesindeki yaralanmaların cam ve taş parçalarından olduğu görülüyordu.

Valilik yaptığı açıklamada; Yaşanan çığın volkan patlamasıyla beraber gerçekleştiğini bildirdi.

'Tokyo Electric Power' şirketi patlamadan sonra kayak merkezi ve etrafında elektrik kesintilerinin yaşandığını doğruladı.

Bölgede aktif olmayan volkanik dağların faliyetlerini inceleyen ekipler, dağın patlamadan önce herhangi bir değişim göstermediği için önceden uyarı sisteminin çalışmadığını söylediler. Merkezi hükümet bölgeye yardım takviyelerini sağlamak için ekip kurarak kötü hava nedeniyle -kül birikimi- yakınlardaki kusatsu kaplıca beldesi ve diğer yerleşim alanlarına ulaşımın bir süre gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Gunma valisi: Dağın Gunma ve Nagano sınırları arasında yer aldığını, Meteoroloji ajansı tarafından sürekli olarak izlenen 50 volkanik dağdan biri olduğunu açıkladı.

   
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9