Açıklıyorum: Girl's Day I'll Be Yours Klibini Stajere Kurgulatmış!

| On
Pazartesi, Mart 27, 2017

Yapılabilecek en iyi açıklama olurdu. Ancak stajerin işiymiş gibi değil. DreamT tüm albüm, klip çalışmalarını ben üsteleneyim yahu demişte, herşeyi mahvetmiş gibi..

Üzüldüm hemen yazmaya başladım, albüm fotoğrafları geldikçe ne kadar soft hoş oldu Girl's Day için pek uygulamıyorlardı 'eskiden cute'lerdi ama tarz değişikliği' oldu derdim.

Teaser geçelim;
Minah (Tık) Hyeri (Tık) Sojin (Tık) Yura (Tık)

Klipte bazı mizah göndermeleri olacak o yüzden bu yazı fontları kullanılmış ve oturmuş diyordum. Göndermeli, mizahlı, komedi türünde teaserları tekrar izleyin fikir tam oturmuyor mu? Ama işte öyle olmadı. Minahın yürürken ayakkabısıyla çekilen sahneyi iki kez izledik. Teaser görüntüleri kurgulandıktan sonra ham hali silinmişte teaser videolarını, ana videoya ekleyelim sırıtmaz gibi düşünülmüş. Eğer stajer şakası yoksa gerçekten ham görüntüleri kaybetmişler ve teaser videolarını kullanmak zorunda kalmışlar başka birşey düşünemem! Canlı performanslarda ayakkabıların çıkmaması için bantlama görüntüsüne alıştık, neden kliplerde de bunu yapıyorsunuz? İnanılmaz göze batıyor kalite düşürüyor. Ayrıca bu şekilde gördüğümde kurmacalık çok fazla ön plana çıkarak beni klibin çekildiği o 'sahte' ortamın içinde hissettiriyor. Klip izliyorum havasından çıkıp hayal dünyasına girmemiz gerekmez mi.. Ozaman filmlerde greenscreenli sahnelerde çok uğraşmayalım herşey rahat olsun. Belki diyeceksiniz bu film mi.. Olabilir buda klip uğraştıklarını hissetmek istiyorum.

Şarkı klibe göre çok daha iyi. Hatta Yura'nın pianolu sahneleri magnum reklamlarına uyacak tarzda. Akılda kalıcı tonlar, sözler güzelce uygulanmış. Muhtemelen showcase'lerde biraz sexylik ön plana çıkartılarak yedirilir. (Sexyliği sevmiyorum fakat yapacak birşey yok.) Birkez daha görmüş olduk ki teaser fotoğrafları her zaman büyük bir aldatmacadır. Gerçekten Girl's Day için eski günlerime dönebileceğime inanmıştım. ㅠㅠ Piano sahnesinde o içe doğru daralmayla tekrarlanan kurgu. DreamT benii yedirdin bitirdin kardeşim! Bunu bitirme projemde yapsam sınıfta kalmıştım.


Yura'nın hareketlerine bakın, arkadaki ritmi hissedin ve fotoğrafa bakın!! Kulaklarınıza magnumun ısırılma kütürtüsü gelecek.

Kötü eleştiri olarak yapmıyorum kafamda magnum viraline dönüştü. PARA FALAN ALMADIM. İsteseler yapamazlardı, magnumdan nefret ederim hahahaha.

Eski değiştikleri tarzdan itibaren buna çok aykırı olacak veya 'çok değiştiler' dedirten geri dönüş olmadı yani sınırlar zorlanmadı. Hayranlar aynı şekilde destek vereceklerdir ama katıldıkları son varyeti şovunda Minahın hareketleri epey tepki çekmiş. -saygısız bulunmuş- Ufak düşüş sağlayacak olsada ilk canlı performansda toparlarlar. Bende takip edeceğim. Şarkı müzik şovlarında #3. sırayı tüm promosyon boyunca zorlar.


Kliple tüm kpop alemini trolleyebilirdim. Örneğin teaser fotoğraflarında zaten soft fotoğraflar paylaşmışız klibi bilerek sexy yaptım ve insan algısının ne yönde çalıştığını gözlerine sokmuş olurdum. Daha sonra klip içinde sexy konseptliği abartan gruplara ufak gönderme yapardım. Mesela brave girls, stellar olabilirdi. Onların kliplerinde oluşan bazı sahneleri benzer ama komedi unsuru yüklerek hatalarla dolu senaryo hazırlar üstüne kendimizi kullanılan erkek karakterlerle en üste taşıyabilirdik. Kullanılan boks sahnesi bunun için çok uygun hatta aynı sahneler kalabilirdi. Yura'nın piano bölümlerini değişmezdim alevli piano düşüncesi benim için çok uygun. (Taktım Yuranın sahnelerine) Yura tamamen trollüğün bırakıldığı mesajların verildiği kısımlar olurdu. Sojin ve Minah trollüğü yapabilmem için en uygun yeteneğe sahip üyeler. Ah ah Yura'nın o rap kısımları falanda çok iyi. Çekilin ben tekrar çekeceğim klibi. Bu göndermeleri yapmak yürek ister. 
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9