Zaten Herşeyi Biz Biliyoruz

| On
Cumartesi, Şubat 11, 2017
Kafamızdan atmamız gereken sorun. İnsan olgusuyla beraber kendi egomuza yenik düşümemizle oluşuyor. İsteyerek olmasada zihnimiz bizi kontrol ederek, karşı tarafla ilgili fikrimiz olmadan sanki o konuda en iyi bizmişiz gibi "ben bilirim" moduna girerek itici probleme doğru sürükler.

Bir yere gideriz, yeni insanlarla tanışırız sanki orada en eski bizmişiz, başkası olamaz hissiyle kendimizi öve öve mekanla ilgili fikir ve bilgilerimizi tek taraflı şekilde paylaşırız. İnan ki XX "congratulation" kelimesini düzgün telafuz edemeyip, bunu yüzüne vurduğunda o hiçbir şey kaybetmeyecek ve gene acı olan şey sende hiçbir şey kazanmayacaksın.

Karşımızdakiyle ilgili fikrimiz varmı? 

Bana kalırsa yok. Biliyor musunuz.. Herşeyi en iyi bilen olmak veya birşeyleri ispat etmek gibi görevimizde yok. İnsanlara daha yakından bakarsak bu düşüncelerin uzaklaştığını, dinlemeninde katkısının olduğunu fark edeceksiniz.

Bildiğin birşeyi kanıtlamaya çalışman sana hiçbir şey kazandırmayacak.

Dinlemeden, bilmeden yaptığın yorum sadece görüşlerinin saldırısı olacak.

Biraz soluklanmalı, biraz daha dinlemeliyiz.. Yazılanları, konuşmaları tamamıyla kavrayıp süzgecimizden geçirdikten sonra yorum yapmalıyız.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9