[Japonca Dizi] Love That Makes You Cry (2016) - Dizi İnceleme

| On
Perşembe, Ekim 06, 2016

Hoş yaşamı arıyorsanız, Japonya hayatını merak ediyorsanız öyle bir alıp götürüyor ki içine sizi. Hayat tecrübeleri, gerçek yaşamlar. Keşke bende yaşasaydım bu anıları dedim kendime. Klasik aşk üçgeni durumu yok. Aşk durumları olsada bunu hissettirmekten çekinmişler, aşktan çok yaşamın içine girebilelim diye. Oynayan karakterlerin yaşadıklarının hiç birini yaşamadım ama öyle ağladığım anlar oldu ki..

Ana karakterimiz olan Ren, köyde dedesinin yanında hayata tutunmaya çalışırken Tokyo'ya gelip hedeflerini yükseltmek, daha iyi bir yer edinmek istemektedir. Orada aynı hayatsal kaderi paylaştığı Konatsu ve Haruta'da yaşamaktadır. Üç dost birlikte Tokyoda ki serüvenlerine başlarlar. Konatsu köyde yaşayamadığı moda hayatını -fashion- durumlarını yaşamak için. Haruta da ne verirseniz ben yaşarım yeterki sizinle olayım kafasında bir genç. Platonik olarak Konatsuyu sevmektedir ama Konatsu bunu öğrendiğinde Ren'den hoşlandığı için hiçbir gelişme olmaz. Aşk üçgeni varmış gibi görünse de herşey zıt bir şekilde ayrıldığı için sizi daha çok olaylara çekiyor. Zaten sadece bu arkadaşlar arasında geçmediği için Tokyo'daki yaşam daha çok tecrübeye dönüşüyor.

Ren Tokyoda yaşadığı süreçte Kihoko adında kendisinden tecrübeli daha önce evlilik yapmış bir kadınla sevgili gibi takılmaktadır. Kihoko parası olan ama mutlu olamayan bir kadın. Evliliğinde yaşayamadığı mutluluğu, saflığı da Ren'den karşılarken aynı zamanda geceleri de eşinin yanına dönmekte. Yani işler biraz karışık. Yönetmenimiz daha da karışsın istiyor ki Ren ve Oto'yu buluşturma peşine düşüyor. Bunun nasıl olduğunu sizi söylemeyeceğim şuana kadar spoiler vermedim vermekte istemiyorum. Dizi gerçekten güzel çünkü.. (Fark ettiyseniz Oto'nun hayatından bahsetmedim sırf meraklanın diye.) Beni mutlu eden izlerken fark ettiğim birşeyden de hemen bahsedeyim. Oto KOBE'de yaşıyor!! Ağlayacağım gitmediğim yeri araştıra araştıra artık öyle bir hale gelmişim ki çevreden tanıyorum..



Sıra geldi Ibuki'ye... Bu beş arkadaştan en zengin, en üst olan abimiz diyebiliriz. Kendisi ilerleyen bölümlerde göreceğiniz iş olanaklarındaki yerin sahibinin oğlu. Hemen hemen her bölümde onu da göreceksiniz ~ Dizide oynasaydım o rol hariç diğer tüm roller de oynardım. Yaşadığı durum içler acısı. Aile hayatının zenginliğin verdiği sorumlulukların yanında birde aşk hayatıyla uğraşmak zorunda.

Yaşamsal mücadeleleri. Hayatta yaşadıkları. Özellikle Oto'nun hayatı ve Ren'in dedesinin yaşadıkları inanılmaz iyi işlenmiş. Bu taraftan bir acı bulamassanız Haruta ve Konatsu'nun birbirlerine bir türlü ulaşamadıkları karşılıksız aşkı da tadabilirsiniz. Veya Kihoko'nun kaderine ne demeli?

Birgün bu aşkı hatırladığımda, kesinlikle ağlayacağım.

Keşke on bölüm olmasaydı diyorum hala. Son iki bölümde ki o hızlı geçişleri, diziyi bitirmeye zorlayan bölümleri uzata uzata yapsaydınız da bizde daha fazla ağlasaydık olmaz mıydı? Güzel bir sahne anlatmak istiyorum size.. Her izlediğimde dünyada tekrar doğmak ama bu sefer Japonya'da dedim içimden. Bir türlü atamıyorum bu duyguyu zaten ya neyse.

Bu kısım spoiler içerebilir. Burayı okumayın. Son bölümlere doğru Ren ve Oto yaşananlardan dolayı birbirlerinden biraz kopuyorlar. Oto Ibuki ile evlenecek gibi oluyor aynı zamanda Ren'i seviyor. Yaşamsal sorunlardan ötürü böyle bir seçim durumu yaşadı. Ren'de gerçekten Otoyu seviyor. Ama artık buluşamıyorlar. Daha doğrusu buluşmasalar daha iyi olacak kıvamdalar. Gece uyurken Ren dayanamayıp mesaj atıyor buluşalım mı diye, mesajı yazma sahnesini görmeniz lazım elli defa değiştiriyor mesajını. Oto cevap verirken aynı şekilde bilerek geçiştiriyor ama buluşmakta istiyor. En son Ren baktı olmayacak, sesini duyarsam mutlu olacağım yazınca Oto'da hemen Ren'i arıyor.. Çok tatlı bir sahneydi. Artık hayatımı yaşamak istiyorum been! Kafayı yedim. Oto'nun özellikleri o kadar güzelki izlerken belkide onu arıyordum hep bilmiyorum. Acaba ondan mı sevdim? En olumsuzlukta bile cebinden çilekli şeker çıkartıp. Şeker yer misin? diye soruyor. Kahküllü sevimli tipi nasıl reddeder insan. Tatlı tatlı yaklaşıyor, sessiz sakin. Güzelce karnını doyursan bütün gün mutlu olacak tipte tatlı biir kıııız.

あめたべ?


Hep öveceğimi sanmayın. Ciddi saçma kurgu ve olay örgüleri var. Bir kere bölümler uzamasın diye beş yıl sonra, bir ay sonra gibi yazıları çok göreceksiniz. Bazen yeni karakter gelir gösterir gösterir, sonra bir daha hiç görmessiniz. Örneğin Shizue teyze. Kaç kere gördük son üç bölümde hatırlamıyorum bile. En efsane saçma olaysa erkek kavgaları. Erkek olarak diyorum ki hiç bir erkek öyle kavga etmez. O neydi ya? Acaba çoluk çocuğa kötü örnek olmasın diye böyle bir yaptırım falan mı var bilmiyorum da yalandan kavga ettirsen bile bu kadar vasat kavga etme sahnesi olmazdı. Kavgalarda da Sabiki isimli bir erkekle tanışacaksınız en başta çok kıl serseri sinir ama adam hayatı öğretiyor iyi dinleyin onu. Hayattan duymak istemediğiniz herşeyi ağzından duyacaksınız bu adamın..


Bu kısımda spoiler içerebilir. Burayı okumayın. İlk bölümlerde Ren çantayı bulup Oto'nun yanına götürdükten sonra minik aşksal durumları oluyor. Restoranda yemek yiyorlar. Son bölümdeyse aynı restorana geldiklerinde Ren aldıkları yemeği unutuyor ve Oto bilerek susup yanlış yemek söylediğini görünce aradan geçen yıllar sonra bile menu ismini tripli tripli "biz bunu yemiştik" yapıyor!! ACAYİP TATLI DEĞİL Mİ YAAAAA. Ölüüceem.

Hemen başka bir sahne daha görselde atayım sizde izledikten sonra hatırlayın.Oto parası çok olmadığı için marketlerin, dükkanların minik ödüllerine, çekilişlerine katılıyor. Aldığı ödül birincilikte olsa işine yaramayacağı için ikinciyle değiştiriyor. Kazandığı ödül pahallı bir oyun cd'si ama televizyona sahip değil bu yüzden ikinciyle değiştiriyor. İkincinin ödülü televizyonların üstüne koyulduğu stand veya televizyon altığı. Televizyonu olmadığı için bunu almasıda saçma bu sefer üçüncüyle değiştiriyor. Üçüncünün ödülüde askılığa benzer birşey. Gidip onunla değiştirsede tabiki para değeri olarak ciddi fark var yani üçüncülük ödülü nerden baksanız 20TL'lik bir eşya. Oto biraz saflık yapıp onunla değiştirmiş. İnsanlar da kafayı mı yedin, neden böyle birşey yaptın televizyon altlığını satsaydın istediğin kadar ondan alamazmıydın zaten? diye tepki vermişler üzülmüş birde yazıık! Ren'de Oto gibi düşünüp bence en iyisini yapmışsın aynısını yapardım gibi yaklaşınca Oto saf saf mutlu olup gülüp "Benim gibi düşünen biri olduğunu gördüğüme mutluyum yoksa gerçekten akıllı olmadığımı düşünecektim" diyor. Gel de bu tipi üz? Hadi üzsene!! Üzdüler de ama neyse kendi hataları da var işte..

Kihoko, Konatsu ve Haruta'dan da bahsetmek istiyorum. Kihoko tüm karakterlar arasında yükü en iyi kaldıran ağır başlı karakter olarak görüyorum. Hayatı yaşamak için oradan oraya savruluyor. İstemediği bir evliliği yapmış mutlu değil. Birde üstüne Oto'nun olaya dahil olmasıyla mutluluğu bulduğu Ren'ide kaybetme durumuna düşüyor. Sağlığına bişi olsa yaşayacağı bişi kalmadı diyeceksiniz ama zaten onuda yaşayacak. Dizinin ortalarında düşündümki Kihoko mutluluğu bulamadı bana oynamaya başladı. Kahkülsüz kadın birden kahküllü geri dönüş yaptı çünkü! Hahahaha. Bayağı mutlu etti beni sağolsun. Yalnız Kihoko'nun yaşadığı durumlarla öyle bir olay göreceksiniz ki Haruta insanın bir türlü cesaretini bulamadığı konuşmayı herkesin ortasında yapacak. Acayip şaşıracaksınız. Kız ne söyledii beee! dedim.. Tabi bu konuşması yüzünden insanların birbirlerinden ayrılmasını, uzaklaşmasını hatta irtibatını bile kesmesine sebep olacak ki hiç beklemediğiniz tarz Ren çıkacak karşınıza. Bazen Ren'de kendimi buldum, kibarlığı, sakinliği olsun tipsel benzemesekte işte.. İsmimiz bile benziyor yahu. Daha ne olsun? Kihoko'dan fazla uzaklaşmadan karakter olarakta çok seviyorum gerçek hayatta yani -dizi dışında- Çok asil kadın. Gerçek ismi 'Mitsuki Takahata' 

Dizide göreceklerimiz şunlar; Gençlerimizin hayatları, iş hayatı. İnsanların birbirleri için yapabilecekleri ve hatta nasıl uzaklaşabilecekleri. Bununla birlikte dostluğun önemi. Zengin fakir ayrımının dünyanın her yerinde aynı işlediğinin gözler önüne serilmesi. Platonik aşkın peşini bırakmadığınız taktirde gerçekten seviyorsanız olabileceği. Çevrenizdeki insaların değerini anlayabileceğimiz herşey.. 

Madem böyle derinleştirdim Konatsu ve Haruta'nın hayatından da bahsedeyim. Gerçek hayatlarıyla ilgili ek bilgi; Haruta karakterini oynayan erkek Koreli kişiler tarafından çok seviliyor, tipide benziyor. Konatsu da Japonyada çok önemli bir dizi/film oyuncusudur. İkiside epey ünlü ~

Haruta boş beleş gibi görünüyor ama sadık biri. Yanınızda olur, sevdiğini bırakmaz, başka kızlarda gözü yoktur. İş verilirse en iyi şekilde yapar. Hiç bişi vermesseniz de yerde çanta bulursa çalar. Üçkağıtçılık yapar, senin paranı bile alır yemeğini yer uyur böyle bir herif! Gel gör ki herifçiğimiz Konatsuya gerçekten çok aşık. Keşke böyle bir sevgiye aşka sahip olsak diyeceğimiz türden. Kızın Ren'i sevdiğini bilse dahi sen mutlu ol yeterki ben hep senin yanındayım ilk koşacağın kişiyim seni seviyorum diyor. Mesela ben bu kadar rahat ve sıcak biri değilim sanırım. Yapamam yani sürekli kıskanır kendime zarar vermemek için giderim bir daha da gelmem. Bunun hatalı olduğunu gösteriyor Haruta.. Konatsu değer bilmemezlik yapacak mı? Sevgisi Haruta'ya yönelecek mi, herşey nasıl işleyecek izleyip göreceksiniz


 Elli kere daha izlerim ben bu diziyi.. Son bölümde aynı kıyafetleriyle tekrar köye döndüğünde Oto'nun kar yağarken sokak lambasının altında bir görüntüsü var ki.. Evlendiğimde eşimi öyle görsem heralde ölene kadar her saniye öperdim. :( Neyse delirdi bu çocuk gene.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9