Dagashi Kashi (Anime Tanıtımı)

| On
Salı, Mayıs 17, 2016


Tür: Komedi, Romantik
Yönetmen: Shigehito Takayanagi
Yazar: Shigehito Takayanagi, Yasuko Kamo
Şirket: TBS, CBC, SUN, BS-TBS
Bölüm Sayısı: 12
Puanım: 10/7

2016 yılının en iyi komedilerinden biri olacağı söylentileri havalarda uçuşurken bende daha bölümleri tamamlanmadan başlayayım dedim. Olay tamamen Japonyanın sakin bir semtinde eskilerden beri hayatını sürdüren bakkalın etrafında geçiyor. Bu minik kenar mahalle bakkalcığıda Şidare şirketi tarafından alınmak istiyor. Yani super marketçiliğe geçiş yapacak. Tabiki bakkalın sahibi manyak olduğu için öyle verdim gitti sizin olsun durumu olmuyor. Aslında adama kalsa verir ama çocuğu Kokonatsu'nunda gönlü olsun istiyor. Bakkal kokonatsuya kalacak, o yüzden kokonatsu ne isterse o! Babası tam bir psikopat, manyak falan diyorumda lafta değil. Garip garip hareketleri var hahaha. :D Kendime benzettim adamı.

Şidare şirketi işin zorlaştığını görünce, kızını yani Hotaruyu yolluyor. İkna et o bakkalı al! Hotaruda çocuğun babası gibi psikopat. O yüzden babasıyla iyi anlaşınca iş tamamen kokonatsuya dönüyor. Onu kabul ettirebilirlerse bakkal Şidare şirketinindir. Hotaruda baba geleneğini devam ettiren aburcubur manyağı bir kız. Ayrıca geçmişten bugüne Japonyadaki her türlü aburcuburuda ezbere, tarihini anlatacak kadar iyi biliyor. Bizlerde izlerken bol bol bunları öğreneceğiz. Şimdiden söyleyeyim, konu olarak pek fazla birşey beklemeyin. Herşey aburcubur + komedi üzerine kurulu.


Dagashi Kashi sayesinde bakkalcılığın eski günleri hatırlanacağı, hatta yaşlı kesiminde severek izleyeceğini düşünüyorum. Anime kültürünüzde varsa içerisinde pek çok göndermeye tanık olacaksınız. Ben "utanarak" Gundam sevmeyen biriyim, çok fena laf çarpmışlar.. Hatta, hatta ben mi abartıyorum bilmiyorum ama teletubbies'e bile gönderme gördüm. Gülen güneş vardı? Başka neyde öyle çok fazla bilinen gülen güneş var ki? Hani şu teletubbiesdeki çocuk suratlı gülen geneş. Evet evet aynen öyle! Hotarucuğum, sen kafayı yemişsin. Biliyordukta.. Ne biliyim!! Yürüyen aburcubur tanıtım kağıdına döndün. Milattan önceki aburcuburlara kadar bilgi sahibi olmak, anlatmak nedir? Söylermisin hııı? :) Bu tarz göndermeler dışında, animecilere, kurguculara, seneryoculara bile gönderme olduğu düşüncesindeyim. Bir anime nasıl konusu olmadan kurguyla, karakterlerle kendisine bağlar izletir görüyoruz. Hala izliyorum ama neden? Neden izliyorum ben dagashiyi? Her bölüm sonu bunu soruyorum kendime. Çözemedim. Zorlamayacağım. İzliyoruz ya işte! :D Bir bölümde şu oluyor "Kokonatsu defterini cafede unutuyor. O sırada bizim hotaru çantasından çikolata çıkartıp, bu çikolata işte şu kadar enerji veriyor. Bizim 1.5 kilometre koşabilmemiz için şu kadar çikolatayla şu kadar sürede koşabilme şansımız var. Hadi başlayalım diyerekten uçuyorlar. Son kilometreler kala paketin içindeki 4 çikolatada bitmişkeeeen, hotaru bunun yaşanacağını bildiği için son çikolatayı yemeyip saklıyor ve sanki vurulmuş gibi salkdjglkdsg Kokonatsu ben senin için yemedim al bunu ye ve koş BAŞARABİLİRSİN" diyor. Al sana saçma sapan konuyla mükemmel bir bölüm çıkartmak. Hepimize ders olsun..... :D Başaracaksın diyerek yerlerde yatmak nedir ya hahahahah.

Sıra geldi aburcuburları illegal gösterip abartmaya. Bizim leblebi tozları gibi ürünleri var onuda çekerek içiyolar. Limonata tozu isimli birşey. Hotaru ile çocuğun babası triplere girerek toz bitti kendimi çok kötü hissediyorum daha yok mu? Triplerine girdikleri sırada Kokonatsuda yiyince boğazına kaçıyor ve Hotaru BU İLK İÇİŞİN ALIŞACAKSIN BİR SÜRE SONRA BÜNYEN ALIŞIYOR diyor ya offfffffffffffffffff. Çok sağlam komedi var! :D

Aklıma gelmişken Hotarunun gözlerini eleştirenler mevcut -internette- bence o gözlerin başka manasıda var. Tamam bayık ve yorgun görünüyor ama zaten kız aburcubur manyağı, pasif kullanıcısı gibi bir izlenim yaratıldığı için o gözler adete "tam oturmuş" diyebiliriz.

Kısaca Tou ve Kokonatsu Muhabbeti....

Koko: Param Kalmamış.. 120'Yen Kalmış Sadece... TT
Tou: Borç Verebilirim??
Koko: Ciddimisin?? Ne Kadar Paran Var???
Endo: 20'Yen Var.
Koko: ......................................!




Babystar ramenlerinin tarihinide öğrendik. Bunuda bilmiyoruz demeyiz. Animeden sonra bazı ürünlerin satış rakamlarında artış olmuş mu, animenin etkisi olmuş mu? Gerçekten merak ediyorum. Ha bu arada youtuber olup iyi işler yapmayanlarada çok iyi gömmüşler. :D Babası slkdjglksdjgkl off gülme tuttu beni.. Babası gece yarısı herkes uyurken bakkaldan ürünler alıp youtube'da canlı yayında tatma videoları hazırlıyor. Ama böyle. Yo!Yo!  Şimdi tadacağım Yo!Yo! BabyStar Yo!Yo! hahahahahha. Youtubedan para kazanmak istiyorum Kokonatsu. Eee peki baba kaç kişi izliyor? 13!! XD Belki para kazanabilirim... Alskdjdsgd!


Heey Kokonatsu! İçinden Hotarunun... "Bu kız susunca cidden tatlı görünüyor" diye düşünüyorsun değil mi? -Tou   --- Hahahahhaha :D 

Süper popüler olmak istermisin? Herkes tarafından bilinmek? İnternette gördüm Kendoma ile viral vidyolar dönüyor bizde bakkalından alıp deneyelim mi??!! (Kendoma eski dönemlerin oyuncağı..) Ve tabiki yok böyle bir popülerlik sırf ilgisini çekti tekrar hatırladı diye hahaha. :D Bunu hatırlarkende Tou kendisini kız kıyafeti giymiş -ama suratı, gözlüğü aynı şekilde- sokakta koşarken hayal ediyor adam efsane ya! Hotaruyu da özlemişseniz eğer kendiside güzel bir dönüş yapıyor. Bu seferde abur cuburların yararlı olanlarına değinmeye çalışmış. Osakada üretildiği sanılan meşhur pembe turplar! Özellikle pilavın yanında.. Peki neden pilavın yanında çünkü bu abur cubur tatlı+tuzlu karışımı olan abur cubur! Kansai aksanım varda benim ozaman hemen şu espiriyi yapacağım Kokonatsu.. "Ama bu sebze değil mi abur cubur da ne işi vaaarğğ?" Kız kendi kendisini trollüyor ya. İşi bitincede "bir şey diyeyim mi? Ben aslında Osakalı değilim..." Mükemmel kapanış....

Tabii komedi animeside olsa, nichijou gibi gülmedim. Onun kadar eğlendirmedi. Aburcubur hakkında kattığı şeyler epeyce oldu. İçeriği bu şekilde olduğu için "çerezlik" kategorisine alabilirsiniz. 2. sezonu gelse desem daha ne kadar uzatabilirler? Hep aynı gidecek belliki. Belki sezonluk bölümler çıkartılabilir. 12 bölüm değilde 5 bölüm? Zaten aburcuburları farklı bir bakış açısıyla görmüyormuyuz? Hotaru'nun manılı sözüyle kapatmak istiyorum. Bu söz aslında bakkalcılığın tüm dünyada benzer şekilde işlediğini gözler önüne seriyor!

"Bakkal dediğin yer sadece dükkan değildir.. Kurulan iletişim sayesinde insanları birbirlerine bağlayan yerdir." Evet bunun bizdeki türkçe meali, bime gidersin ama mezarına bakkalcı amca gelir oluyor değil mi hahahahaha. :D Söz çok ilginç ya Japonlarında böyle düşündüğünü tahmin etmezdim.. Yedi puanımdan kurtulamadın!


İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9