Cahit Sıtkı Tarancı Ölümden Korkuyordu, Bense..

| On
Pazar, Mayıs 08, 2016

Neden ölümden bu kadar çekinir ki insan? Neden korkarız ölümden. Söylesene, artık daha iyi biliyorsun neden ölümden korkuyordun bu kadar. 

Ben neden korkuyorum biliyormusun? Yaşlanmaktan, yeni dünya düzeninde yaşlanmaktan korkuyorum. Belki şimdi sende beni anlamıyorsundur. Geçmişimle ilgili en ufak korkum ve hesabını veremeyeceğim hiç bir şey yaşamadım. İşte bu yüzden ölmekten korkmuyorum, aksine çok uzunda yaşamak istemiyorum. Ama olay yaşlanmaya geldiğinde, peşinden koştuğum duygularımın sadece "koşmak" olarak kalacağından, çok korkuyorum! Düşüncelerimin yaş aralığı var gibi ve büyüdükçe onlardan uzaklaştığımı hissediyorum. Kalbimin bu tarafı eksik olduğunda mutlu olmayacağım. Hislerimin sınırları olabileceğini düşünmek beni büyük bir ağırlığın altına itiyor.

Aslında bunun suçlusu ben değilim. Toplum davranışları "ben-cil" tavırları insanları yaşlandıkça zor duruma sokacak hale geldi. Tek kalmaktan bahsetmediğimi biliyorsun. Alakası yok!

Kendi fikirlerimden kaçıyorum ben. Hayata ruhsal değil yoksa görüntü olarak mı bakıyorum? Benim korktuğum şeyi şimdi siz daha iyi anlıyorsunuz değil mi. Keşke ruhum yaşlansaydı da ben yaşlanmasaydım. Anlamayacaksın işte beni Cahit. Ben hayellerime uzun saçtan bıktım saçlarımla uğraşamıyorum, güneş yüzüme minik minik parlarken artık eskisi gibi güzel görünmüyorum, ellerime baktığımda yaşlılığın izlerini taşıyor, saçlarım yavaş yavaş özelliğini kaybediyor eskisi kadar canlı değiller gibi sözleri atamıyorum. Konuşmak istemiyorum daha fazla gelecekti, geçmişe dönemeyeceğim günler hakkında!
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9